MikrobiologiaLaajuus (3 op)
Tunnus: 5O00EW30
Laajuus
3 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- pro- ja eukaryoottisolun rakenteen
- kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, kasvua ja ravinto- ja elinolosuhdevaatimuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta
- selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta
- selittää tärkeimmät mikrobiologisessa työskentelyssä käytettävät näytteen valmistus-, viljely- ja mikrobien tunnistusmenetelmät sekä sterilointitekniikat
Sisältö
- solujen luokittelun periaatteet
- pro- ja eukaryoottisolun rakenne
- mikrobisolun ravinto ja kasvu
- mikrobien hyödyntäminen ja haittavaikutukset
- aseptinen työskentely ja työturvallisuus mikrobiologian laboratoriossa
- mikrobiologisen näytteen valmistus, viljely ja tutkiminen
- sterilointitekniikat
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä tärkeimmät prokaryootti- ja eukaryoottisolujen rakenteet. Opiskelija osaa perusteet mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksista ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä perusominaisuuksia. Opiskelija ymmärtää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osaa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien perusperiaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa kuvata pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tärkeimmät tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia. Opiskelija osaa selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa selittää yksityiskohtaisesti pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää yksityiskohtaisesti mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia sekä kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta. Opiskelija osaa selittää perusteellisesti mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa kattavasti mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet. Opiskelijalle on muodostunut hyvä kokonaiskuva mikrobien ominaisuuksista ja toiminnasta.
Ilmoittautumisaika
22.11.2023 - 05.01.2024
Ajoitus
01.01.2024 - 03.03.2024
Laajuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laboratoriotekniikka
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Tuuli Välineva
Vastuuhenkilö
Eeva-Leena Tuominen
Ryhmät
-
23LATELaboratoriotekniikka 2023
Tavoitteet (OJ)
Opiskelija osaa
- pro- ja eukaryoottisolun rakenteen
- kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, kasvua ja ravinto- ja elinolosuhdevaatimuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta
- selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta
- selittää tärkeimmät mikrobiologisessa työskentelyssä käytettävät näytteen valmistus-, viljely- ja mikrobien tunnistusmenetelmät sekä sterilointitekniikat
Sisältö (OJ)
- solujen luokittelun periaatteet
- pro- ja eukaryoottisolun rakenne
- mikrobisolun ravinto ja kasvu
- mikrobien hyödyntäminen ja haittavaikutukset
- aseptinen työskentely ja työturvallisuus mikrobiologian laboratoriossa
- mikrobiologisen näytteen valmistus, viljely ja tutkiminen
- sterilointitekniikat
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)
Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä tärkeimmät prokaryootti- ja eukaryoottisolujen rakenteet. Opiskelija osaa perusteet mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksista ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä perusominaisuuksia. Opiskelija ymmärtää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osaa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien perusperiaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)
Opiskelija osaa kuvata pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tärkeimmät tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia. Opiskelija osaa selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)
Opiskelija osaa selittää yksityiskohtaisesti pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää yksityiskohtaisesti mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia sekä kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta. Opiskelija osaa selittää perusteellisesti mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa kattavasti mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet. Opiskelijalle on muodostunut hyvä kokonaiskuva mikrobien ominaisuuksista ja toiminnasta.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Koe 13.2.2024.
1. uusintakoe/korotuskoe 23.2.2024.
2. uusintakoe järjestetään Examissa viikolla 10/2024.
Huomioi, että 4 periodissa olevalle Mikrobiologian laboratoriotyöt -kurssille ei voi osallistua, ellei mikrobiologian teoriakurssi ole tätä ennen hyväksytysti suoritettu.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Suoritus:
Hyväksytysti suoritettu koe (60%), hyväksytysti suoritettu esitys (40%), itse- ja vertaisarvioinnit.
Aktiivinen tehtävien teko ja osallistuminen opetukseen voi vaikuttaa arvosanaan korottavasti.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Lähiopetus, tunti- ja kotitehtävät, esitys, koe.
Oppimateriaalit
Moodlen materiaali
Lisämateriaalina jokin yleisen mikrobiologian oppikirja, esim.
- Willey, Sherwood, Woolverton, Prescott: Prescott’s Principles of Microbiology, McGraw-Hill
- Willey, Sherwood, Woolverton: Prescott's Microbiology, McGraw-Hill
- Willey, Sherwood, Woolverton: Prescott, Harley, and Klein’s Microbiology, McGraw-Hill
- Bauman: Microbiology with Diseases by Taxonomy, Pearson
- Madigan, Bender, Buckley, Sattley, and Stahl: Brock Biology of Microorganisms, Pearson
- Tortora, Funke, Case: Microbiology. An Introduction, Pearson
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus 31 h. Itsenäistä opiskelua n. 50 h.
Sisällön jaksotus
Tarkemmin Moodlessa.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Hylätty suoritus tehtävistä tai välikokeista/tentistä tai jos pakollisia suorituksia puuttuu.
Ilmoittautumisaika
07.06.2023 - 31.08.2023
Ajoitus
01.08.2023 - 01.12.2023
Laajuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laboratoriotekniikka
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Marita Hiipakka
Vastuuhenkilö
Eeva-Leena Tuominen
Ryhmät
-
23LATELABLaboratoriotekniikka 2023, monimuoto
Tavoitteet (OJ)
Opiskelija osaa
- pro- ja eukaryoottisolun rakenteen
- kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, kasvua ja ravinto- ja elinolosuhdevaatimuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta
- selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta
- selittää tärkeimmät mikrobiologisessa työskentelyssä käytettävät näytteen valmistus-, viljely- ja mikrobien tunnistusmenetelmät sekä sterilointitekniikat
Sisältö (OJ)
- solujen luokittelun periaatteet
- pro- ja eukaryoottisolun rakenne
- mikrobisolun ravinto ja kasvu
- mikrobien hyödyntäminen ja haittavaikutukset
- aseptinen työskentely ja työturvallisuus mikrobiologian laboratoriossa
- mikrobiologisen näytteen valmistus, viljely ja tutkiminen
- sterilointitekniikat
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)
Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä tärkeimmät prokaryootti- ja eukaryoottisolujen rakenteet. Opiskelija osaa perusteet mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksista ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä perusominaisuuksia. Opiskelija ymmärtää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osaa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien perusperiaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)
Opiskelija osaa kuvata pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tärkeimmät tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia. Opiskelija osaa selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)
Opiskelija osaa selittää yksityiskohtaisesti pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää yksityiskohtaisesti mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia sekä kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta. Opiskelija osaa selittää perusteellisesti mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa kattavasti mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet. Opiskelijalle on muodostunut hyvä kokonaiskuva mikrobien ominaisuuksista ja toiminnasta.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
2 välikoetta, ilmoitetaan kurssin ensimmäisellä kerralla. Suoritus on mahdollinen myös tenttiä kerralla, päivä sovitaan ensimmäisellä kerralla
Välikokeiden rästi- ja korotuskokeet sekä koko suorituksen uusinta- ja korotustentit Examissa.
Mikrobiologian teoriakurssi (5O00EW30 Mikrobiologia) tai vastaava on esitietovaatimus mikrobiologian laboratoriotyökurssille (5O00EW31 Mikrobiologian laboratoriotyöt) 2. periodissa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Suoritus:
Hyväksytysti suoritetut välikokeet 1 ja 2/loppukoe, hyväksytysti suoritetut Moodle-tehtävät ja viikotehtävät.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Kontaktiopetus (etä), itsenäinen opiskelu, tunti- ja kotitehtävät, Moodle-tehtävät ja viikkotehtävät, välikokeet/loppukoe.
Oppimateriaalit
Moodlen materiaali
Lisämateriaalina jokin yleisen mikrobiologian oppikirja, esim.
- Willey, Sherwood, Woolverton, Prescott: Prescott’s Principles of Microbiology, McGraw-Hill
- Willey, Sherwood, Woolverton: Prescott's Microbiology, McGraw-Hill
- Willey, Sherwood, Woolverton: Prescott, Harley, and Klein’s Microbiology, McGraw-Hill
- Bauman: Microbiology with Diseases by Taxonomy, Pearson
- Madigan, Bender, Buckley, Sattley, and Stahl: Brock Biology of Microorganisms, Pearson
- Tortora, Funke, Case: Microbiology. An Introduction, Pearson
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kontaktiopetus (etä) 30 h. Itsenäistä opiskelua n. 50 h.
Sisällön jaksotus
Tarkemmin Moodlessa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
AHOT
Lisätietoja opiskelijoille
Mikrobiologian teoriakurssi (5O00EW30 Mikrobiologia) tai vastaava on esitietovaatimus mikrobiologian laboratoriotyökurssille (5O00EW31 Mikrobiologian laboratoriotyöt) 2. periodissa.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Hylätty suoritus tehtävistä tai välikokeista/tentistä tai jos pakollisia suorituksia puuttuu.
Ilmoittautumisaika
14.12.2022 - 17.01.2023
Ajoitus
02.01.2023 - 03.03.2023
Laajuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laboratoriotekniikka
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Marita Hiipakka
Vastuuhenkilö
Marita Hiipakka
Ryhmät
-
22LATELaboratoriotekniikka 2022
Tavoitteet (OJ)
Opiskelija osaa
- pro- ja eukaryoottisolun rakenteen
- kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, kasvua ja ravinto- ja elinolosuhdevaatimuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta
- selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta
- selittää tärkeimmät mikrobiologisessa työskentelyssä käytettävät näytteen valmistus-, viljely- ja mikrobien tunnistusmenetelmät sekä sterilointitekniikat
Sisältö (OJ)
- solujen luokittelun periaatteet
- pro- ja eukaryoottisolun rakenne
- mikrobisolun ravinto ja kasvu
- mikrobien hyödyntäminen ja haittavaikutukset
- aseptinen työskentely ja työturvallisuus mikrobiologian laboratoriossa
- mikrobiologisen näytteen valmistus, viljely ja tutkiminen
- sterilointitekniikat
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)
Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä tärkeimmät prokaryootti- ja eukaryoottisolujen rakenteet. Opiskelija osaa perusteet mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksista ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä perusominaisuuksia. Opiskelija ymmärtää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osaa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien perusperiaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)
Opiskelija osaa kuvata pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tärkeimmät tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia. Opiskelija osaa selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)
Opiskelija osaa selittää yksityiskohtaisesti pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää yksityiskohtaisesti mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia sekä kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta. Opiskelija osaa selittää perusteellisesti mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa kattavasti mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet. Opiskelijalle on muodostunut hyvä kokonaiskuva mikrobien ominaisuuksista ja toiminnasta.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
2 välikoetta: vk1: ilmoitetaan kurssin alussa, vk2: 24.2.2023
Välikokeiden rästi- ja korotuskoe Examissa viikolla 10/2023.
Koko suoritus on mahdollisuus tenttiä kerralla, tentti samana päivänä kuin vk2 (24.2.2023).
Koko suorituksen uusinta- ja korotustentit järjestetään Examissa vk 10/2023 ja vk12/2023.
Huomioi, että 4 periodissa olevalle Mikrobiologian laboratoriotyöt -kurssille ei voi osallistua, ellei mikrobiologian teoriakurssi ole tätä ennen hyväksytysti suoritettu.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Suoritus:
Hyväksytysti suoritetut välikokeet 1 ja 2, hyväksytysti suoritetut Moodle-tehtävät ja viikotehtävät.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Lähiopetus, tunti- ja kotitehtävät, Moodle-tehtävät ja viikkotehtävät, välikokeet/loppukoe.
Oppimateriaalit
Moodlen materiaali
Lisämateriaalina jokin yleisen mikrobiologian oppikirja, esim.
- Willey, Sherwood, Woolverton, Prescott: Prescott’s Principles of Microbiology, McGraw-Hill
- Willey, Sherwood, Woolverton: Prescott's Microbiology, McGraw-Hill
- Willey, Sherwood, Woolverton: Prescott, Harley, and Klein’s Microbiology, McGraw-Hill
- Bauman: Microbiology with Diseases by Taxonomy, Pearson
- Madigan, Bender, Buckley, Sattley, and Stahl: Brock Biology of Microorganisms, Pearson
- Tortora, Funke, Case: Microbiology. An Introduction, Pearson
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus 30 h. Itsenäistä opiskelua n. 50 h.
Sisällön jaksotus
Tarkemmin Moodlessa.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Hylätty suoritus tehtävistä tai välikokeista/tentistä tai jos pakollisia suorituksia puuttuu.
Ilmoittautumisaika
14.12.2021 - 14.01.2022
Ajoitus
01.01.2022 - 06.03.2022
Laajuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laboratoriotekniikka
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Marita Hiipakka
Vastuuhenkilö
Eeva-Leena Tuominen
Ryhmät
-
21LATELaboratoriotekniikka 2021
Tavoitteet (OJ)
Opiskelija osaa
- pro- ja eukaryoottisolun rakenteen
- kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, kasvua ja ravinto- ja elinolosuhdevaatimuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta
- selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta
- selittää tärkeimmät mikrobiologisessa työskentelyssä käytettävät näytteen valmistus-, viljely- ja mikrobien tunnistusmenetelmät sekä sterilointitekniikat
Sisältö (OJ)
- solujen luokittelun periaatteet
- pro- ja eukaryoottisolun rakenne
- mikrobisolun ravinto ja kasvu
- mikrobien hyödyntäminen ja haittavaikutukset
- aseptinen työskentely ja työturvallisuus mikrobiologian laboratoriossa
- mikrobiologisen näytteen valmistus, viljely ja tutkiminen
- sterilointitekniikat
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)
Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä tärkeimmät prokaryootti- ja eukaryoottisolujen rakenteet. Opiskelija osaa perusteet mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksista ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä perusominaisuuksia. Opiskelija ymmärtää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osaa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien perusperiaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)
Opiskelija osaa kuvata pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tärkeimmät tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia. Opiskelija osaa selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)
Opiskelija osaa selittää yksityiskohtaisesti pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää yksityiskohtaisesti mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia sekä kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta. Opiskelija osaa selittää perusteellisesti mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa kattavasti mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet. Opiskelijalle on muodostunut hyvä kokonaiskuva mikrobien ominaisuuksista ja toiminnasta.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
2 välikoetta: vk1: 1.2.2022 ja vk 2 24.2.2022.
Välikokeiden rästi- ja korotuskoe 8.3.2022.
Koko suoritus on mahdollisuus tenttiä kerralla, tentti samana päivänä kuin vk2 (24.2.2022). Uusinta/korotuskoe 8.3.2022.
Tämän jälkeen välikokeiden uusinta- ja korotustentit järjestetään tarvittaessa Examissa, ja näistä sovitaan opettajan kanssa henkilökohtaisesti.
Huomioi, että Mikrobiologian laboratoriotyöt -kurssille, joka alkaa 4. periodin alussa, ei pääse osallistumaan, ellei mikrobiologian teoriakurssi ole tätä ennen hyväksytysti suoritettu.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Suoritus:
Hyväksytysti suoritetut välikokeet 1 ja 2, hyväksytysti suoriteut Moodle-tehtävät ja viikotehtävät.
Arvioinnin kriteerit:
Välikokeet arvioidaan asteikolla 0-5. Kummankin välikokeen painoarvo on 50 % ja niiden osuus arvosanasta on 75 %. Viikkotehtävät vaikuttavat arviointiin 20 % ja Moodle-tehtävät 5 %. Aktiivinen osallistuminen opetukseen ja tunti- sekä kotitehtävien tekeminen voi vaikuttaa arvosanaa korottavasti.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Lähiopetus, tunti- ja kotitehtävät, Moodle-tehtävät ja viikkotehtävät, välikokeet/loppukoe.
Oppimateriaalit
Moodlen materiaali
Lisämateriaalina jokin yleisen mikrobiologian oppikirja, esim.
- Willey, Sherwood, Woolverton, Prescott: Prescott’s Principles of Microbiology, McGraw-Hill
- Willey, Sherwood, Woolverton: Prescott's Microbiology, McGraw-Hill
- Willey, Sherwood, Woolverton: Prescott, Harley, and Klein’s Microbiology, McGraw-Hill
- Bauman: Microbiology with Diseases by Taxonomy, Pearson
- Madigan, Bender, Buckley, Sattley, and Stahl: Brock Biology of Microorganisms, Pearson
- Tortora, Funke, Case: Microbiology. An Introduction, Pearson
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus 30 h. Itsenäistä opiskelua n. 50 h.
Sisällön jaksotus
Tarkemmin Moodlessa.
Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Hylätty suoritus kirjallisesta tehtävästä ja/tai välikokeista.
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä tärkeimmät prokaryootti- ja eukaryoottisolujen rakenteet. Opiskelija osaa perusteet mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksista ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä perusominaisuuksia. Opiskelija ymmärtää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osaa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien perusperiaatteet.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija osaa kuvata pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tärkeimmät tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia ja osaa kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia. Opiskelija osaa selittää mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija osaa selittää yksityiskohtaisesti pro- ja eukaryoottisolun rakenteen, soluorganellit ja niiden tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää yksityiskohtaisesti mikrobien kasvun, ravinnon- ja elinolosuhteiden vaatimuksia sekä kuvata mikrobien tärkeimpiä ominaisuuksia, ja niiden perusteella tehdä päätelmiä mikrobien kasvatuksesta. Opiskelija osaa selittää perusteellisesti mikrobien merkityksen terveyden, ympäristön sekä teollisen tuotannon kannalta. Opiskelija osoittaa hallitsevansa kattavasti mikrobiologisessa työskentelyssä käytettyjen menetelmien periaatteet. Opiskelijalle on muodostunut hyvä kokonaiskuva mikrobien ominaisuuksista ja toiminnasta.