Siirry suoraan sisältöön

Soveltavat suunnittelumenetelmätLaajuus (5 op)

Tunnus: 5K00GS22

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää simuloinnin ja optimoinnin roolin konetekniikan suunnitteluprosessien teknisissä ongelmanratkaisu- ja suunnitteluprosesseissa. Opiskelijalla on kyky rakentaa simulointi- ja optimointimalleja konepajateollisuudesta valituilla sovellusalueilla esim. virtuaali- ja lisätty todellisuus, rakenne- ja prosessioptimointi, generatiivinen suunnittelu, 3D-tulostuksen suunnittelu ja simulointi. Opiskelija osaa hyödyntää tuotekehityksessä kehittyneitä suunnittelumenetelmiä ja -järjestelmiä. Opiskelija ymmärtää myös kehittyneiden suunnittelumenetelmien ja -järjestelmien mahdollisuudet kustannus- ja resurssitehokkaiden ratkaisujen luomisessa.

Sisältö

Simulointi- ja optimointisovellukset konetekniikasta valituilla alueilla esim. virtuaali- ja lisätty todellisuus, rakenne- ja prosessioptimointi, generatiivinen suunnittelu, 3D-tulostuksen suunnittelu ja simulointi.

Esitietovaatimukset

Perustietämystä
• Koneen suunnittelu
• Jäykkien kappaleiden mekaniikka (Dynamiikka, statiikka)
• Materiaalien lujuusoppi
• 3D-mallinnus (CAE)

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tunnistaa erilaisten suunnittelumenetelmien ja -järjestelmien mahdollisuudet kestävien kustannus- ja resurssitehokkaiden ratkaisujen luomiseksi. Opiskelija on tietoinen suunnittelun simuloinnin vaatimuksista ja mahdollisuuksista ja suorittaa annetut suunnittelutehtävät tarvittaessa apuna.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija tuntee erilaisten suunnittelumenetelmien ja -järjestelmien mahdollisuudet luoda kestäviä kustannus- ja resurssitehokkaita ratkaisuja. Opiskelija on tietoinen suunnittelun simuloinnin vaatimuksista ja mahdollisuuksista ja suorittaa annetut suunnittelutehtävät.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on perehtynyt hyvin eri suunnittelumenetelmien ja -järjestelmien kaikkiin mahdollisuuksiin sekä tärkeimpiin peruskäsitteisiin kestävien kustannus- ja resurssitehokkaiden ratkaisujen luomiseksi. Opiskelija tuntee hyvin suunnittelun simuloinnin vaatimukset ja mahdollisuudet ja suorittaa annetut suunnittelutehtävät itsenäisesti.

Lisätiedot

multilingual English-Finnish