Siirry suoraan sisältöön

CAE - Tietokoneavusteinen suunnitteluLaajuus (5 op)

Tunnus: 5K00GG41

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa tuottaa laadultaan teolliseen käyttöön soveltuvaa tuotetietoa koneenosista, kuten 3d-malleja, kokoonpanoja ja piirustuksia. Opiskelija ymmärtää suunnitteluprosessin iteratiivisen ja avoimen luonteen sekä osaa hakea tietoa standardeista ja osatoimittajilta. Opiskelija hahmottaa, millaisia suunnittelun tehtäviä voi automatisoida. Opiskelija ymmärtää tuotekehityksen merkityksen tuotteen elinkaaren hallinnassa ja osaa tuotetiedonhallintajärjestelmän peruskäytön.

Sisältö

Vaativien osien ja kokoonpanojen 3D-mallinnus, mallipohjainen tuotemäärittely, piirustukset, tuotetiedon ja tuotteen elinkaaren hallinta

Esitietovaatimukset

Opiskelijalla on perustaidot koneenosien suunnittelusta ja koneenpiirustuksesta CAD-ohjelmistolla.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa ohjatusti tuottaa 3d-malleja, kokoonpanoja ja piirustuksia. Opiskelija näkee laadukkaan tuotetiedon merkityksen ja osaa ohjatusti käyttää tuotetiedonhallintajärjestelmää.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa tuottaa pääosiltaan laadukkaita 3d-malleja, kokoonpanoja ja piirustuksia. Opiskelija osaa automatisoida yksinkertaisia suunnittelutehtäviä ja käyttää tuotetiedonhallintajärjestelmää.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa tuottaa laadukkaita 3d-malleja, kokoonpanoja ja piirustuksia. Opiskelija osaa automatisoida useita suunnittelutehtäviä ja hyödyntää tehokkaasti tuotetiedonhallintajärjestelmää.

Lisätiedot

Toteutus on tarvittaessa monikielinen.
Opintojaksototeutuksella käytetään opettajan määrittämää CAE-ohjelmistoa, kuten Siemens NX