Siirry suoraan sisältöön

TeollisuustalousLaajuus (4 op)

Tunnus: 5K00GF51

Laajuus

4 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää teollisen laskentatoimen perusteet. Opiskelija osaa kustannuslaskennan, investointilaskelmien ja budjetoinin perusteet ja osaa soveltaa niitä kansainvälisessä teollisessa toiminnassa. Opiskelija ymmärtää tilinpäätöksen keskeiset tekijät ja osaa analysoida niitä.

Opiskelija ymmärtää teollisen toiminnan eri toiminnot ja niiden lisäarvon (esim Markkinointi, Tuotekehitys,Tuotanto, Ostotoiminta, Logistiikka) sekä niiden välisen yhteyden niin liiketoiminnan johdon kuin operatiivisen toiminnan näkökulmasta. Osaa tarkastella kriittisesti ja laaja-alaisesti ja osaa kytkeä IoT:n ja kestävänkehityksen (esim kiertotalous) tarjoamat mahdollisuudet teollisuuden liiketoiminnassa.

Sisältö

Johdon laskentatoimi, kustannuslaskenta, tilinpäätös ja teollisuuden investoinnit.
Markkinointi, tuotekehitys,tuotanto ja ostotoiminta sekä toiminnan ohjaus teollisessa ympärisyössä.
Iot hyödyntäminen teollisessa liiketoiminnassa
Kestäväkehitys

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tunnistaa teollisuustalouden tärkeimmät peruskäsitteet ja reunaehdot. Opiskelija tiedostaa aihepiiriä hallitsevat lait ja suoriutuu annetuista tehtävistä, tarvittaessa avustettuna.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija tuntee teollisuustalouden toimintoja hallitsevat lait, käsitteet ja reunaehdot. Opiskelija suoriutuu itsenäisesti annetuista tehtävistä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa hyvin kaikki teollisuustalouden osa-alueet ja pystyy soveltamaan taitoaan erilaisiin aihepiirin tehtäviin.