Siirry suoraan sisältöön

Tuotannonsuunnittelu ja ohjausLaajuus (5 op)

Tunnus: 5K00GG69

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija saa kokonaiskuvan yrityksen toiminnanohjausprosessista ja oppii erilaiset menetelmät toimitusketujun ohjaamiseksi ja kustannustehokkuuden parantamiseksi. Opiskelija ymmärtää kestävän kehityksen merkityksen kustannustehokkaan tuotannonsuunnittelun näkökulmasta. Opiskelija osaa soveltaa tuotannonohjausta ja -suunnittelua digitaalisen mallin avulla.

Sisältö

Tuotannon- ja toiminnanohjaamisen ongelmat, tarpeet ja tavoitteet sekä myös tuotannonohjauksen eri suoritusvaiheet ja sisältö erityyppisissä tuotantojärjestelmissä ja toimintaympäristöissä. Kapasiteetin, toimituskyvyn ja materiaalinohjauksen hallinta. Toiminnaohjausjärjestelmän käyttö reaalisella tietokannalla. Opiskelija ymmärtää kestävän kehityksen merkityksen kustannustehokkaan tuotannonsuunnittelun näkökulmasta. Opiskelija osaa soveltaa tuotannonohjausta ja -suunnittelua digitaalisen mallin avulla.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija saa kokonaiskuva yrityksen toiminnanohjausprosessista ja oppii tunnistamaan ja myös osaa erilaiset menetelmät toimitusketjun ohjaamiseksi ja kustannustehokkuuden parantamiseksi.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija ymmärtää, tuntee hyvin ja osaa luoda kestävän kehityksen merkityksen kustannustehokkaan tuotannonsuunnittelun näkökulmasta. Opiskelija kykenee selvittämään tarvittavia ja ratkaisemaan tuotantoon ja valmistukseen liittyviä ongelmia itsenäisesti yksinkertaisissa tapauksissa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää, osaa erinomaisesti ja osaa soveltaa tuotannonohjausta ja -suunnittelua digitaalisen mallin avulla. Opiskelija pystyy soveltamaan taitojaan erilaisten ongelmien selvittämisessä ja ratkaisemisessa itsenäisesti.