Siirry suoraan sisältöön

Tuotantomenetelmien perusteetLaajuus (5 op)

Tunnus: 5K00GG37

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää lastunmuodostuksen merkityksen tuotannon taloudellisuuden ja työturvallisuuden kannalta. Opiskelija tietää lastunmuodostuksen perusteet ja siihen vaikuttavat tekijät ja osaa hallita sitä. Opiskelija osaa valita työkalut työstökustannusten ja työturvallisuuden mukaan. Opiskelija tuntee lastuavan työstön työkalut ja niiden ominaisuuksien vaikutuksen valmistukseen. Opiskelija tuntee terien kulumismekanismit ja niiden ehkäisymenetelmät. Opiskelija tuntee työstön taloudellisuuteen vaikuttavat tekijät ja pystyy määrittämään terille taloudellisen kestoajan kestävän kehityksen periaatteiden mukaan yrityksen liiketoiminnassa. Opiskelija osaa tuottaa ratkaisuja digitalisaatiota hyödyntäen.

Sisältö

Lastun muodostus, lastuttavuus, terien kulumismekanismit, teräpalan kesto, terien valinta, lastuamisarvojen merkitys, työstön taloudellisuus, työstökustannukset, valmistuksen suunnittelu, työvaiheistus.

Opiskelija tuntee työstön taloudellisuuteen vaikuttavat tekijät ja pystyy määrittämään terille taloudellisen kestoajan kestävän kehityksen periaatteiden mukaan yrityksen liiketoiminnassa.
Opiskelija osaa tuottaa ratkaisuja digitalisaatiota hyödyntäen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tunnistaa aihepiirin tärkeimmät peruskäsitteet ja suureet. Opiskelija tiedostaa aihepiiriä hallitsevat lait ja suoriutuu annetuista tehtävistä, tarvittaessa avustettuna.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija tuntee aihepiiriä hallitsevat lait ja suureet. Opiskelija suoriutuu itsenäisesti annetuista tehtävistä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa hyvin kaikki aihepiirin osa-alueet ja pystyy soveltamaan taitoaan erilaisiin aihepiirin tehtäviin.