Siirry suoraan sisältöön

Ympäristö ja kemiaLaajuus (3 op)

Tunnus: 5K00GF63

Laajuus

3 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee yleisen kemian tärkeimpien alkuaineiden ja niiden yhdisteiden kemian ja sähkökemian. Opiskelija tuntee ympäristöhallinnan perusteet ja tunnistaa yritysten ympäristövastuut. Opiskelija osaa materiaalien erottelun ja hyötykäytön perusteet.

Sisältö

Yleisen kemian perusteet konetekniikkaan sovellettuna, tärkeimpien alkuaineiden ja niiden yhdisteiden kemiaa, sähkökemiaa, erityisesti korroosio, palaminen ja kemikaaliturvallisuus. Yritysten ympäristöhallintajärjestelmät ja ympäristöjohtaminen. Ympäristövastuut (tieto-, vahingonkorvaus-, kunnostus- ja rikosvastuu). Materiaalien erottelu ja hyötykäyttö (metallien talteenotto, materiaalien kierrätys, lajittelu).

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa tunnistaa, nimetä ja kuvailla opintojaksolla esille tulleita ilmiöitä ja ratkaista lähitunneilla esitetyn kaltaisia tehtäviä.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa tunnistaa, nimetä ja kuvailla opintojaksolla esille tulleita ilmiöitä ja ratkaista lähitunneilla esitetyn kaltaisia tehtäviä sekä soveltaa oppimaansa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa tunnistaa, nimetä ja kuvailla opintojaksolla esille tulleita ilmiöitä ja ratkaista lähitunneilla esitetyn kaltaisia tehtäviä sekä soveltaa oppimaansa. Lisäksi hän pystyy perustelemaan edellä mainitun.