Siirry suoraan sisältöön

Teknologia-akatemia 1Laajuus (5 op)

Tunnus: 5K00GG23

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija:
• Oppii toimimaan monialaisissa teknologiakehitysprojekteissa erilaisissa suunnittelu- mittaus- ja kehitystehtävissä.
• Osaa kehitysprojektin eri vaiheet sekä suunnittelun, ohjauksen ja valvonnan.
• Osaa raportoida projektin etenemistä sen eri vaiheissa.
• Osaa vastaanottaa ja antaa kehitysehdotuksia sekä palautetta projektinhoidon tehtävissä.
• Osaa arvioida teknologiaprojektin onnistumista

Sisältö

Konetekniikassa muodostetaan avainteknologioiden kehittämisalustaksi teknologia-akatemioita, joissa opiskelijaprojekteissa sovelletaan uusia teknologioita sekä kehitetään teknologioihin liittyvää yritysyhteistyötä sekä muita verkostoja.Tällä hetkellä käynnissä on seuraavat akatemiat:
• Robot Academy (Robottiakatemia): Robotiikan ja kevytrobotiikan sovellukset
• Drone Academy (Droneakatemia): Droneiden ja niiden sovellusten kehitys
• Digital Manufacturing (Digitaalinen valmistus): Digitaalinen tuotekehitys ja valmistus, PDM/PLM, PMI-elementit, Digital twin, ...
• Virtual Academy (Virtuaaliakatemia): VR/AR -teknologiat, IoT-sovellukset, automaatiosovellukset, ...
Projekti voi olla myös muu monialainen kehittämisprojekti (TKI-tai muu hankeprojekti, PK-yrityksen kehittämisprojekti tms.)

Esitietovaatimukset

Esitietovaatiomukset: Projektinhallinnan valttikortti hyväksytty suoritus tai vastaavat projektihallinnan taidot.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija soveltaa projektitoiminnan pääperiaatteita, peruskäsitteitä ja työkaluja. Opiskelija on vain hieman motivoitunut, ottaa vastuun omasta suorituksestaan ja antaa sekä vastaanottaa palautetta. Opiskelija ymmärtää aiheen ja osaa tiedon soveltamisen.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija soveltaa hyvin projektitoiminnan tärkeimpiä periaatteita, peruskäsitteitä ja työkaluja ja osaa perustella oppimaansa. Opiskelija on selkeästi motivoitunut, ottaa vastuun omasta suorituksestaan ja pystyy rakentavasti antamaan ja vastaanottamaan palautetta. Hänellä on hyvä käsitys aiheesta ja kykenee soveltamaan tietoa hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää laajasti projektitoiminnan pääperiaatteet, käsitteet ja välineet. Opiskelija ei osaa vain perustella ja soveltaa oppimistaan, vaan myös kriittisesti arvioida omia ratkaisujaan. Opiskelija on erittäin motivoitunut, sitoutunut ottamaan vastuun omasta suorituksestaan ja osaa systemaattisesti käyttää palautetta ammatillisen kasvun välineenä. Hänellä on syvällinen ymmärrys aiheesta ja kyky soveltaa tietoa erinomaisesti. Opiskelija osaa tukea ja ohjata muita opiskelijoita (asiantuntijoita).

Lisätiedot

Vaihtoehtoisesti opiskelija voi suorittaa Opintosuunnan työelämäprojekti -opintojakson.
Technology Academy, Part 1 -opintojaksolla aloitettu projekti jatkuu monessa tapauksessa Technology Academy, Part 2 - opintojaksolla.