Siirry suoraan sisältöön

Mechatronics AdvancedLaajuus (5 op)

Tunnus: 5K00DD45

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää kestävän kehityksen merkityksen mekatronisten järjestelmien suunnittelussa.
Opiskelija ymmärtää kustannustehokkuuden, laadun ja turvallisuuden merkityksen suunniteltaessa mekatronisia järjestelmiä.
Opiskelija osaa soveltaa ja suunnitella kustannuksiltaan tehokkaita, laadukkaita ja turvallisia mekatronisia järjestelmiä yksinkertaisiin koneautomaation sovelluksiin.
Opiskelija osaa ottaa huomioon turvallisuusnäkökulmat mekatronisten järjestelmien suunnittelussa.
Opiskelija osaa mekatronisten järjestelmien peruskomponentit ja hallitsee mekatronisten järjestelmien suunnitteluprosessin ja hyödyntää sitä koneautomaation sovelluksiin.
Opiskelija ymmärtää asiakas- ja käyttäjälähtöisyyden merkityksen mekatronisten järjestelmien suunnittelussa.
Opiskelija osaa mallintaa ja simuloida dynaamisia sähkömekaanisia järjestelmiä matemaattisten differentiaaliyhtälöiden perusteella. Opiskelija osaa säätö- ja servotekniikan perusteet.
Opiskelija osaa toimia suunnittelutiimin jäsenenä.

Sisältö

Opintojaksolla käsitellään mekatronisten järjestelmien suunnittelun pääperiaatteet, jossa otetaan huomioon asiakas- ja käyttäjälähtöisyys, kustannustehokkuus, laatu ja turvallisuus.
Kurssilla käsitellään mekatronisten järjestelmien peruskomponentit (anturit, toimilaitteet, mikro-ohjaimet) ja niiden integroiminen toimivaksi kokonaisuudeksi. Kurssilla hyödynnetään mallinnus- ja simulointityökalujen käyttöä dynaamisten sähkömekaanisten järjestelmien suunnittelussa. Kurssilla käydään läpi servo- ja säätötekniikan perusteet.
Kurssilla opiskelija toimii osana suunnittelutiimiä, joka suunnittelee ja toteuttaa mekatronisen laitteen noudattaen kestävää kehitystä tukevia suunnittelumenetelmiä.