Siirry suoraan sisältöön

Kiinteistön energiankäytön hallintaLaajuus (3 op)

Tunnus: 5R00GX49

Laajuus

3 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa järjestää kiinteistön kulutusseurannan ja tuntee rakennusten energian ja veden kulutukseen vaikuttavat tekijät sekä rakennuksen energiatodistuksen laadintaperiaatteet ja sisällön.

Sisältö

Opintojaksolla käsitellään rakennuksen kulutusseurannan järjestäminen ja toteutuneen kulutuksen arviointi, rakennuksen laskennallisen lämmönkulutuksen laskenta, keskeiset energian- ja vedensäästötoimenpiteet sekä rakennuksen energiatodistuksen laadinta ja sisältö.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tuntee rakennuksen E-luvun ja energiankulutuksen tasauslaskennan laskentamenettelyn sekä korjausrakentamista ohjaavat viranomismäärykset.
Hän tietää keskeiset rakennuksen energiankulutukseen vaikuttavat tekijät ja osaa avustettuna soveltaa niitä energiansäästön suunnittelussa ja toteututtamisessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija tuntee pääpirteisesti rakennusten energiankulutusta ja E-luvun laskentaa koskevat viranomaismääräykset ja osaa soveltaa niitä tavanomaisen rakennuksen energiankulutuksen tasauslaskennassa, energiatodistuksen laadinnassa ja korjausrakentamisen suunnittelussa.
Hän tietää rakennuksen energiankulutukseen vaikuttavat keskeiset tekijät ja osaa soveltaa niitä kannattavasti rakennuksen energiansäästön suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tuntee hyvin rakennusten energiankulutusta ja E-luvun laskentaa koskevat viranomaismääräykset ja osaa itsenäisesti soveltaa niitä energiankulutuksen tasauslaskennassa, energiatodistuksen laadinnassa ja korjausrakentamisen suunnittelussa.
Hän tietää rakennuksen energiankulutukseen vaikuttavat tekijät ja osaa soveltaa niitä kannattavasti rakennuksen energiansäästön suunnittelussa ja toteuttamisessa.