Siirry suoraan sisältöön

Talonrakennuksen mittaus ja CADLaajuus (5 op)

Tunnus: 5R00GQ95

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää tieto- ja tuotemallinnuksen rakennustuotannon näkökulmasta. Opiskelija tietää kuinka suunnittelussa tuotettu malli laaditaan ja viedään työmaan toteutukseen.

Mittausteknisten osaamisen syventäminen ja rakennusalan mittauksien käytännön toteutus.

Sisältö

BIM rakennustuotannossa. Mallin laadinta ja hyödyntäminen eri tavoin. Määrätiedot, sijainnit, aikataulut, hankinnat, logistiikka ja tuotannonsuunnittelu.

Esitietovaatimukset

5R00GQ74 Mittaustekniikka tai vastaava osaaminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa tuottaa omista mittauksista tai valmiista mittausaineistoista 3D-win ohjelmalla maastomalli piirustuksia, asemapiirustuksia, pintavaaituskuvia, korkeuskäyriä, tarkemittauskuvia sekä ohjelmallisen graafisen geodeettisen laskennan. Hän osaa suorittaa taulukkolaskentaohjelmalla geodeettisia peruslaskutoimituksia sekä hallitsee niiden käsinlaskennalliset taidot. Hän osaa myös tarkkavaaituksessa tarvittavat laskennat ja virhetulkinnat. Opiskelija osaa myös näiden osaamisalueiden tulosten esittämisen.
Opiskelija osaa tuottaa laserskannauslaitteella pistepilviaineistoa ja jatkokäsitellä sen rakennuspiirustukseksi mallinnustyökauluilla.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Edellisten lisäksi opiskelija osaa myös näiden osaamisalueiden tulosten esittämisen työelämän edellyttämällä tasolla.
Hän osaa soveltaa mallinnustyökalujen käyttöä erilaisiin haastavammissa mallinnustilanteissa ja hyödyntää virtuaalitodellisuuden mitta-avaruutta. Opiskelija osaa myös tuoda laserkeilaustuotoksia sekä julkisesti saatavaa maanmittauksen lähtötietoa mallintamisen lähtöaineistoksi

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Edellisten lisäksi hänellä on kyky soveltaa ja kehittää näitä oppeja uusissa hankkeissa.
Opiskelijalla on kokonaisvaltainen käsitys opintojakson asioista ja niiden käytöstä ongelmien ratkaisuun sekä taito esittää ja perustella loogisesti valitut ratkaisumenetelmät. Opiskelija osaa myös tuottaa hyödynnettävän tietomallin laserkeilaus ja maanmittauslähtötiedoista.