Siirry suoraan sisältöön

Infran tietomallitLaajuus (3 op)

Tunnus: 5R00GQ79

Laajuus

3 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää tieto- ja tuotemallinnuksen infrarakentamisen ja infrarakenteiden näkökulmista. Opiskelija tietää kuinka suunnittelussa tuotettu malli laaditaan ja viedään infratyömaiden koneohjaus- ja tuotannonohjausjärjestelmiin.

Sisältö

3D-koneautomaatio ja automaatioon liittyvät paikannusjärjestelmät. InfraBIM, 3D ja 4D. Silta-, pohjarakennus- ja tiemallien yhteensovittaminen, aikataulu- ja kustannushallinta tietomallipohjaisessa suunnittelussa. Infrarakenteen elinkaari tiedonhallinnan näkökulmasta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tunnistaa sekä osaa nimetä infran tietomalleihin ja mallinnukseen liittyviä peruskäsitteitä.
Opiskelija osaa nimetä ohjelmiston / ohjelmistoja, joilla tietomallipohjaista suunnittelua, suunnittelun laadunvarmistusta ja rakentamista tehdään.
Opiskelija on tutustunut Building Smart Finlandin sivuihin ja osaa hakea ko. sivustoilta tietoa inframallivaatimuksiin.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Edellisten lisäksi opiskelija ymmärtää ja osaa selittää tietomallintamisen hyötyjä sekä suunnittelun että työmaan osalta.
Opiskelija ymmärtää ja osaa kertoa miten tietomalleihin liittyvää laadunvarmistusta tehdään suunnittelun sekä rakentamisen aikana.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Edellisten lisäksi opiskelijalla on laaja-alainen käsitys infrarakenteen elinkaaresta tiedonhallinnan näkökulmasta.
Opiskelija ymmärtää laaja-alaisesti tietomallintamisen tärkeyden ja sen tuomat hyödyt koko infrarakenteen elinkaaren aikana.