Siirry suoraan sisältöön

Työmaan talouden hallintaLaajuus (4 op)

Tunnus: 5R00GQ99

Laajuus

4 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on perehdyttää opiskelija rakennustyömaan talouden hallintaan ja sen suunnittelu- ja seurantajärjestelmiin, laskentamenetelmiin sekä raportointikäytäntöön.

Sisältö

Keskeisen sisällön muodostavat työmaan tavoitelaskenta, maksuerätaulukko, tuotannon vertailulaskenta, kustannusseuranta ja –ohjaus sekä jälkilaskenta.
Jaksolla tutustutaan kustannusten kohdentamiseen ja tiliöintiin, palkanlaskentaan sekä ATK-sovelluksiin.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelijalla on tietämys rakennustuotannon työmaiden talouden hallinnan keskeisistä tehtävistä. Hän tietää millainen on talouden tehtävien sisältö ja tarkoitus ja perusperiaatteet (esim. maksueräsuunnitelma) ja kykenee laatimaan suunnitelmat.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija tietää rakennustuotannon talouden hallinnan periaatteet ja osaa laatia siihen kuuluvia suunnitelmia (maksuerätaulukko, lisä- ja muutostyötarjous ym.).
Opiskelija kykenee vertailemaan sekä talouden että tuottavuuden näkökulmasta eri toteutusvaihtoehtoja ja valitsemaan niistä tuotantoon parhaiten sopivimman.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Aiempien lisäksi opiskelijalla on kattava ymmärrys työmaan talouden hoidon ja seuraamisen menetelmistä ja tehtävistä.
Hän osaa sijoittaa tehtävien tekoajat karkeasti työmaan aikatauluun ja omaa taidot taloudenhallinnan tehtävien hoitamiseen.