Siirry suoraan sisältöön

Työnsuunnittelu ja tehtäväsuunnitteluLaajuus (3 op)

Tunnus: 5R00GQ96

Laajuus

3 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija oppii tekemään työmaan toteutuksen kannalta keskeisimmät suunnitelmat.
Opiskelija osaa tehdä tehtäväsuunnitelman.
Opiskelija hallitsee turvallisuussuunnittelun keskeiset periaaatteet.

Sisältö

Kaikkien työmaalle tehtävien suunnitelmien läpikäynti : aikataulusuunnitelmat, aluesuunnitelmat, elementtiasennussuunnitelmat, työturvallisuussuunnitelmat, putoamissuojaussuunnitelmat, hankintasuunnitelma, sähköistyssuunnitelmat sekä erityisesti tehtäväsuunnitelman läpikäynti ja harjoitustyön teko.

Toteutussuunnittelua täydennetään yksityiskohtaisella työkohtaisella tehtäväsuunnitelmalla. Opintojaksossa perehdytään tehtäväsuunnittelun merkitykseen työn oikea-aikaisen ja laadukkaan lopputuloksen varmistamisessa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelijalla on ymmärrys kurssilla käsiteltävien ja tehtävien suunnitelmien asiasisällöstä ja käyttötarkoituksesta rakennustyömaan eri vaiheissa. Opiskelija on käsitys miten tehtävät linkittyvät työmaan toimintoihin ja mikä on suunnitelmien tarkoitus. Opiskelja kykenee hankkimaan tehtävien tekoa varten tietoa eri tuotantotiedostoista ja laatimaan annetut suunnitelmat.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelijalla on ymmärrys kurssilla käsiteltävien ja tehtävien suunnitelmien asiasisällöstä ja käyttötarkoituksesta rakennustyömaan eri vaiheissa ( miksi ko suunnitelma tehdään, mihin sillä pyritään). Opiskelija on käsitys miten tehtävät linkittyvät työmaan toimintoihin ja mikä on suunnitelmien tarkoitus. Opiskelija tuntee tehtäväsuunnitelman sisällön ja tavoitteen sekä osaa laatia sellaisen osana ryhmää. Opiskelija kykenee omatoimisesti hankkimaan tarvittavat lähtötiedot suunnitelmien laadintaan eri tuotantotietolähteistä, sekä laatimaan työvaiheaikataulun.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijalla on ymmärrys kurssilla käsiteltävien ja tehtävien suunnitelmien asiasisällöstä ja käyttötarkoituksesta rakennustyömaan eri vaiheissa (miksi ko suunnitelma tehdään, mihin sillä pyritään). Opiskelija on käsitys miten tehtävät linkittyvät työmaan toimintoihin ja mikä on suunnitelmien tarkoitus. Opiskelija tuntee tehtäväsuunnitelman sisällön ja tavoitteen sekä osaa laatia sellaisen eri osa-alueet osana ryhmää. Opiskelija kykenee omatoimisesti hankkimaan tarvittavat lähtötiedot kurssin eri sunnitelmien laadintaan eri tuotannontiedostoista Ja vertailemaan eri toteutusvaihtoehtojen taloudelliset ja tekniset eroavaisuudet, tutkia vaihtoehtoisia tuotantomenetelmiä sekä valita niiden pohjalta kuhunkin tehtävään oikeanlaiset menetelmät, kalusto ja resurssit tuottavuus, turvallisuus ja laatu huomioiden. Opiskelija osaa laatia toteutuskelpoisen työvaiheaikataulun työvaiheaikataulun.