Siirry suoraan sisältöön

Tien ja kadun suunnitteluLaajuus (5 op)

Tunnus: 5R00GQ77

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija hallitsee ATK-avusteisen tien ja kadun suunnittelun vaaka- ja pystygeometrian sekä poikkileikkausjärjestelyjen osalta ja tuntee suunnitelmien 3D-mallinnuksen ja visualisoinnin periaatteet. Hän osaa myös liittymien sekä liikenneväyliin liittyvien vesijohtojen ja viemäreiden suunnittelun perusteet. Opiskelija osaa laatia yksinkertaisen liikenneväylä- ja vesihuoltosuunnitelman piirustuksia.

Sisältö

Tie- ja katusuunnitelman laatiminen piirustuksineen ATK-ohjelmistoja hyväksi käyttäen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tunnistaa sekä osaa nimetä ja määritellä Novapoint-ohjelmistoon liittyviä peruskäsitteitä. Hän osaa käyttää Novapoint-ohjelmiston perustoimintoja ryhmän / opettajan tukemana. Opiskelija saa tehtyä Novapoint-ohjelmistolla tien ja kadun vaaka- ja pystygeometriaa, poikkileikkauksen rakennekerroksineen ja vesihuoltosuunnitelman ryhmän / opettajan avustamana. Opiskelija on tehnyt ja palauttanut kurssin aikana Novapoint-ohjelmistolla laaditun suunnitelman hyväksytysti.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Edellisen lisäksi opiskelija osaa muokata suunnitellun geometrian, poikkileikkauksen ja vesihuoltosuunnitelman arvoja sekä ymmärtää miten ja mihin muutetut arvot vaikuttavat. Opiskelija on tehnyt ja palauttanut kurssin aikana Novapoint-ohjelmistolla laaditun suunnitelman hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Edellisen lisäksi opiskelija osaa käyttää Novapoint-ohjelmistoa täysin itsenäisesti. Opiskelija on tehnyt ja palauttanut kurssin aikana Novapoint-ohjelmistolla laaditun suunnitelman kiitettävästi.