Siirry suoraan sisältöön

Dynamiikka autoLaajuus (3 op)

Tunnus: 5C00GO22

Laajuus

3 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
-tuntee liikkeessä olevan kappaleen mekaanista käyttäytymistä ja liiketilaa hallitsevat lait
-kykenee selvittämään liikkeessä olevaan kappaleeseen liittyviä suureita sekä laskemaan siihen kohdistuvat kuormitukset
-osaa soveltaa dynamiikan peruslakeja erilaisiin sovelluskohteisiin

Sisältö

Opintojakson tavoitteena on perehtyä dynamiikan peruskäsitteisiin ja laskentaan. Käsiteltävinä aihealueina on mm. geometrinen liikeoppi (kinematiikka), fysikaalinen liikeoppi (kinetiikka) sekä tasodynamiikan ongelmien ratkaisu.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tunnistaa liikkuvan kappaleen mekaanisen käyttäytymisen, jota hallitsevat dynamiikan tärkeimmät peruskäsitteet ja suuret. Opiskelija tuntee dynaamista liiketoimintatilaa säätelevät lait ja suorittaa annetut laskelmat tarvittaessa avustettuna.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija tuntee dynaamista käyttäytymistä säätelevät lait ja osaa suorittaa itsenäisesti hänelle osoitetut tehtävät. Opiskelija osaa tunnistaa koneen dynaamisen osan tai Newtonin mekaniikan dynaamisen liikkeen sekä kappaleeseen kohdistuvat dynaamiset kuormitukset ja jännitykset.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tuntee hyvin kaikki dynamiikan osa-alueet ja osaa soveltaa itsenäisesti taitojaan erilaisten rakenteellisten jännitystilanteiden ratkaisemisessa, vahvuuksien ja jännitysten määrittämisessä sekä vapaan ja pakotetun tärinän perusvapauksien laskemisessa.