Siirry suoraan sisältöön

Rakenteiden mallinnus ja valmistusLaajuus (5 op)

Tunnus: 5C00GR30

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa käyttää tehokkaasti 3D-suunnitteluohjelmaa ja siihen integroitua PDM/PLM-järjestelmää, sekä erilaisia simulointi- ja optimointimahdollisuuksia suunnittelu- ja tuotekehitysprosessissa.

Opiskelija tunnistaa tuoterakenteiden merkityksen, hitsattujen ja koneistettujen osien piirrustusmerkinnät, sekä kustannustehokkaaseeen valmistukseen liittyvät reunaehdot.

Opiskelija tunnistaa tuotteen eri suunnittelun ”tilat” ja ymmärtää peruskäsitteet ja toiminnot PDM/PLM-järjestelmästä.

Sisältö

Opintojaksolla suunnitellaan modulaarinen tuoteperhe, jossa käytetään tehokkaasti PDM-järjestelmässä olevia valmiskomponentteja, ja tuotteen kriittisiä osia optimoidaan eri simulointimenetelmillä painon ja kestävyyden optimoimiseksi, sekä tuotetaan suunnitelluista kappaleista valmistuskuvia tarvittavine piirrustusmerkintöineen.



Kurssilla tutustutaan vaativaan 3D-laser skannaamiseen ja jalostetaan skannattua pistepilveä pinta -ja tilavuusmallin saavuttamiseksi.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Tunnistaa eri suunnittelutehtävissä käytettävät menetelmät ja suoriutuu annetuista tehtävistä ohjattuna/avustettuna. Opiskelija tunnistaa lujuuslaskennan ja simuloinnin merkityksen suunnittelun eri vaiheissa.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Pystyy soveltamaan oppimaansa suunnittelun eri vaiheissa, ja osaa omatoimisesti soveltaa suunnittelussa ja simuloinnissa käytettäviä teesejä ja ohjelmistoja.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tunnistaa ja käyttää tehokkaasti nykyaikaisia suunnittelumenetelmiä ja osaa soveltaa ja tuottaa lähes virheetöntä suunnitteludataa PDM-ympäristössä.

Lisätiedot

Käytetään TAMKin ympäristössä toimivia suunnittelu- ja tuotetiedonhallintaohjelmia, sekä simulointiohjelmia, jotka ovat myös asennettavissa omille tietokoneille.