VetyjalosteetLaajuus (3 op)
Tunnus: 5P00GX97
Laajuus
3 op
Osaamistavoitteet
Opintojakson tavoitteena on perehdyttää opiskelija vedyn tuotannon ja hyödyntämisen prosesseihin.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• osaa vedyn ominaisuudet, siirron ja varastoinnin
• ymmärtää tärkeimmät vedyn valmistuksessa käytettävät tekniikat
• osaa kertoa vedyn jatkojalostusprosesseista ja tuotteista
• ymmärtää vedyn valmistukseen ja käyttöön liittyvät tärkeimmät turvallisuusnäkökohdat
Sisältö
Vedyn valmistusmenetelmät, jatkojalostus, tuotteet ja turvallisuus. Opintojaksoon sisältyy laboratoriotyöskentelyosuus.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija osaa nimetä vedyn ominaisuudet ja varastoinnin peruslainalaisuudet. Opiskelija ymmärtää tärkeimmät vedyn valmistuksessa käytettävät tekniikat ja osaa kertoa vedyn jatkojalostusprosesseista ja tuotteista. Opiskelija tunnistaa vedyn valmistukseen ja käyttöön liittyvät tärkeimmät turvallisuusnäkökohdat.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija ymmärtää kuinka vedyn ominaisuudet pitää huomioida käytännön sovelluksissa.
Opiskelija osaa vertailla vedyn valmistuksessa käytettäviä tekniikoita ja jatkojalostusprosesseja.
Opiskelija ymmärtää vedyn valmistukseen ja käyttöön liittyvät tärkeimmät turvallisuusnäkökohdat.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija ymmärtää kokonaisvaltaisesti vetytalouden merkityksen, haasteet ja mahdollisuudet.