Siirry suoraan sisältöön

Prosessiteollisuuden automaation sovellutuksetLaajuus (4 op)

Tunnus: 5P00ED88

Laajuus

4 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- automaatiojärjestelmien ja -laitteiden perusrakenteet ja toiminnot ja ymmärtää automaation merkityksen ja mahdollisuudet prosessiteollisuuden osana.
- automaation yhteydessä käytettävät analyysi- ja laatumittaukset
- keskeiset massanvalmistuksen ja paperikoneen säädöt ja niiden käytännön toteutukset ja ongelmat
- määritellä automaatioratkaisuja ja suunnitella pieniä automaatiototeutuksia.

Sisältö

Sisältö
- prosessiteollisuuden tyypilliset analyysimittaukset (pH, johtavuus, tiheys, sakeus)
- laatumittaukset ja -säädöt
- automaatiojärjestelmät
- ohjelmoitavat logiikat
- automaation tietoliikenne ja automaatioprojektit
- automaatiolaboratoriotyöt

Ilmoittautumisaika

18.11.2024 - 06.01.2025

Ajoitus

06.01.2025 - 30.04.2025

Laajuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Rakennettu ympäristö ja biotalous

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Jussi Lehtonen
Vastuuhenkilö

Päivi Viitaharju

Ryhmät
  • 22BIOTA
    Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, kevät 2022
  • 22BIOTB
    Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, syksy 2022

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- automaatiojärjestelmien ja -laitteiden perusrakenteet ja toiminnot ja ymmärtää automaation merkityksen ja mahdollisuudet prosessiteollisuuden osana.
- automaation yhteydessä käytettävät analyysi- ja laatumittaukset
- keskeiset massanvalmistuksen ja paperikoneen säädöt ja niiden käytännön toteutukset ja ongelmat
- määritellä automaatioratkaisuja ja suunnitella pieniä automaatiototeutuksia.

Sisältö (OJ)

Sisältö
- prosessiteollisuuden tyypilliset analyysimittaukset (pH, johtavuus, tiheys, sakeus)
- laatumittaukset ja -säädöt
- automaatiojärjestelmät
- ohjelmoitavat logiikat
- automaation tietoliikenne ja automaatioprojektit
- automaatiolaboratoriotyöt

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

22.11.2023 - 14.01.2024

Ajoitus

08.01.2024 - 30.04.2024

Laajuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Biotuotetekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Jussi Lehtonen
Vastuuhenkilö

Päivi Viitaharju

Ryhmät
  • 21BIOTA
    Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, kevät 2021
  • 21BIOTB
    Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, syksy 2021

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- automaatiojärjestelmien ja -laitteiden perusrakenteet ja toiminnot ja ymmärtää automaation merkityksen ja mahdollisuudet prosessiteollisuuden osana.
- automaation yhteydessä käytettävät analyysi- ja laatumittaukset
- keskeiset massanvalmistuksen ja paperikoneen säädöt ja niiden käytännön toteutukset ja ongelmat
- määritellä automaatioratkaisuja ja suunnitella pieniä automaatiototeutuksia.

Sisältö (OJ)

Sisältö
- prosessiteollisuuden tyypilliset analyysimittaukset (pH, johtavuus, tiheys, sakeus)
- laatumittaukset ja -säädöt
- automaatiojärjestelmät
- ohjelmoitavat logiikat
- automaation tietoliikenne ja automaatioprojektit
- automaatiolaboratoriotyöt

Aika ja paikka

Oppitunnit ovat lähiopetuksean opintojakson aloituksessa ja Moodlessa ilmoitetun mukaisesti. Oppituntien ajankohta näkyy Lukkarissa.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Opintojakso on uusittavissa uusintatentein.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson suoritus perustuu harjoitustehtävien palautuksesta saatuihin pisteisiin ja tenttisuoritukseen.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Lähiopetusta, laboratoriotyöskentelyä, itseoppimista.

Oppimateriaalit

Oppitunneille jaettu materiaali, opiskelijat omat muistiinpanot, muu opintojaksolla osoitettu materiaali.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan kokonaistyömäärä on noin 107 tuntia (4 op x 1600/60 h/op), josta opiskelijan on varattava itsenäiseen oppimiseen iso osa.

Sisällön jaksotus

Opintojakso sisältää opetusta koko kevään. Tarkempi opintojakson sisältö esitellään ensimmäisellä opetuskerralla ja myöhemmin se avautuu nähtäväksi kurssin Moodlessa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Ei ole.

Kansainvälisyys

Ei ole.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojaksolla painotetaan oppimista jatkuvan ja itsenäisen oppimisen avulla.

Ilmoittautumisaika

14.12.2022 - 14.01.2023

Ajoitus

09.01.2023 - 30.04.2023

Laajuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Biotuotetekniikka

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Jussi Lehtonen
Ryhmät
  • 20BIOTB
    Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, syksy 2020
  • 20BIOTA
    Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, kevät 2020

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- automaatiojärjestelmien ja -laitteiden perusrakenteet ja toiminnot ja ymmärtää automaation merkityksen ja mahdollisuudet prosessiteollisuuden osana.
- automaation yhteydessä käytettävät analyysi- ja laatumittaukset
- keskeiset massanvalmistuksen ja paperikoneen säädöt ja niiden käytännön toteutukset ja ongelmat
- määritellä automaatioratkaisuja ja suunnitella pieniä automaatiototeutuksia.

Sisältö (OJ)

Sisältö
- prosessiteollisuuden tyypilliset analyysimittaukset (pH, johtavuus, tiheys, sakeus)
- laatumittaukset ja -säädöt
- automaatiojärjestelmät
- ohjelmoitavat logiikat
- automaation tietoliikenne ja automaatioprojektit
- automaatiolaboratoriotyöt

Aika ja paikka

Oppitunnit ovat lähiopetuksean opintojakson aloituksessa ja Moodlessa ilmoitetun mukaisesti. Oppituntien ajankohta näkyy Lukkarissa.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Opintojakso on uusittavissa uusintatentein.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson suoritus perustuu harjoitustehtävien palautuksesta saatuihin pisteisiin ja tenttisuoritukseen.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Lähiopetusta, laboratoriotyöskentelyä, itseoppimista.

Oppimateriaalit

Oppitunneille jaettu materiaali, opiskelijat omat muistiinpanot, muu opintojaksolla osoitettu materiaali.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan kokonaistyömäärä on noin 107 tuntia (4 op x 1600/60 h/op), josta opiskelijan on varattava itsenäiseen oppimiseen iso osa.

Sisällön jaksotus

Opintojakso sisältää opetusta koko kevään. Tarkempi opintojakson sisältö esitellään ensimmäisellä opetuskerralla ja myöhemmin se avautuu nähtäväksi kurssin Moodlessa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Ei ole.

Kansainvälisyys

Ei ole.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojaksolla painotetaan oppimista jatkuvan ja itsenäisen oppimisen avulla.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelijan kokonaispistemäärä jää alle hyväksytyn suorituksen pistemäärän alle. (Opintojakson suorituksen perustana oleva pisteytys esitetään opintojakson ensimmäisellä tunnilla.)

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelijan kokonaispistemäärä riittää suoritustasolle 1-2.
(Opintojakson suorituksen perustana oleva pisteytys esitetään opintojakson ensimmäisellä tunnilla.)

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelijan kokonaispistemäärä riittää suoritustasolle 3.4.
(Opintojakson suorituksen perustana oleva pisteytys esitetään opintojakson ensimmäisellä tunnilla.)

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelijan kokonaispistemäärä yltää korkeimmalle suoritustasolle 5. (Opintojakson suorituksen perustana oleva pisteytys esitetään opintojakson ensimmäisellä tunnilla.)

Ilmoittautumisaika

19.11.2021 - 10.01.2022

Ajoitus

17.01.2022 - 29.04.2022

Laajuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Biotuotetekniikka

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Pasi Airikka
  • Matias Mäkelä
Ryhmät
  • 19BIOTB
    Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, syksy 2019

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- automaatiojärjestelmien ja -laitteiden perusrakenteet ja toiminnot ja ymmärtää automaation merkityksen ja mahdollisuudet prosessiteollisuuden osana.
- automaation yhteydessä käytettävät analyysi- ja laatumittaukset
- keskeiset massanvalmistuksen ja paperikoneen säädöt ja niiden käytännön toteutukset ja ongelmat
- määritellä automaatioratkaisuja ja suunnitella pieniä automaatiototeutuksia.

Sisältö (OJ)

Sisältö
- prosessiteollisuuden tyypilliset analyysimittaukset (pH, johtavuus, tiheys, sakeus)
- laatumittaukset ja -säädöt
- automaatiojärjestelmät
- ohjelmoitavat logiikat
- automaation tietoliikenne ja automaatioprojektit
- automaatiolaboratoriotyöt

Aika ja paikka

Oppitunnit ovat etänä opintojakson aloituksessa ja Moodlessa ilmoitetun mukaisesti. Oppituntien ajankohta näkyy Lukkarissa.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Opintojakso on uusittavissa uusintatentein.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson suoritus perustuu harjoitustehtävien palautuksesta saatuihin pisteisiin ja tenttisuoritukseen.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Etäopetusta, laboratoriotyöskentelyä, itseoppimista.

Oppimateriaalit

Oppitunneille jaettu materiaali, opiskelijat omat muistiinpanot, muu opintojaksolla osoitettu materiaali.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan kokonaistyömäärä on noin 107 tuntia (4 op x 1600/60 h/op), josta opiskelijan on varattava itsenäiseen oppimiseen iso osa.

Sisällön jaksotus

Opintojakso sisältää opetusta koko kevään. Tarkempi opintojakson sisältö esitellään ensimmäisellä opetuskerralla ja myöhemmin se avautuu nähtäväksi kurssin Moodlessa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Ei ole.

Kansainvälisyys

Ei ole.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojaksolla painotetaan oppimista jatkuvan ja itsenäisen oppimisen avulla.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelijan kokonaispistemäärä jää alle hyväksytyn suorituksen pistemäärän alle. (Opintojakson suorituksen perustana oleva pisteytys esitetään opintojakson ensimmäisellä tunnilla.)

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelijan kokonaispistemäärä riittää suoritustasolle 1-2.
(Opintojakson suorituksen perustana oleva pisteytys esitetään opintojakson ensimmäisellä tunnilla.)

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelijan kokonaispistemäärä riittää suoritustasolle 3.4.
(Opintojakson suorituksen perustana oleva pisteytys esitetään opintojakson ensimmäisellä tunnilla.)

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelijan kokonaispistemäärä yltää korkeimmalle suoritustasolle 5. (Opintojakson suorituksen perustana oleva pisteytys esitetään opintojakson ensimmäisellä tunnilla.)