Siirry suoraan sisältöön

Insinöörin liiketoimintaosaaminenLaajuus (10 op)

Tunnus: 5P00EU94

Laajuus

10 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa suunnitella uraansa sekä hakea alan harjoittelupaikkoja. Opiskelija tunnistaa omat vahvuutensa sekä tunnistaa roolinsa tiimityössä. Opiskelija tunnistaa alan eri toimialojen yritysten kilpailutekijät. Opiskelija hallitsee innovaatioprosessin sekä osaa laatia markkinoille tuoteratkaisun. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa projektin sekä osaa työturvallisuuden sisällön. Opiskelija osaa liike-elämän suullisen ja kirjallisen viestinnän suomen ja englanninkielellä.

Sisältö

Yrityksen toiminta ja markkinat
Yrityksen toiminnan kehittäminen ja innovointi
Kiertotalouden hyödyntäminen yrityksen liiketoiminnan kehittämisessä
Teollisuusyrityksen laatukäsite sekä laatu- ja toimintajärjestelmät
Metsä- ja kemianteollisuuden työturvallisuuden organisoiminen ja toteutus
Yritysturvallisuus

Lisätiedot

Tämä on osa TalenttiTehdas -oppintokokonaisuutta eikä sitä voi ottaa erillään siitä.

Ilmoittautumisaika

27.11.2023 - 08.01.2024

Ajoitus

03.01.2024 - 30.04.2024

Laajuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Rakennettu ympäristö ja biotalous

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Anne Kopperoinen
  • Eija Lähteenmäki
  • Pirre Hyötynen
  • Päivi Viitaharju
  • Mika Mecklin
Vastuuhenkilö

Päivi Viitaharju

Ryhmät
  • 24BIOTA
    Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, kevät 2024
  • 23BIOTB
    Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, syksy 2023

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa suunnitella uraansa sekä hakea alan harjoittelupaikkoja. Opiskelija tunnistaa omat vahvuutensa sekä tunnistaa roolinsa tiimityössä. Opiskelija tunnistaa alan eri toimialojen yritysten kilpailutekijät. Opiskelija hallitsee innovaatioprosessin sekä osaa laatia markkinoille tuoteratkaisun. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa projektin sekä osaa työturvallisuuden sisällön. Opiskelija osaa liike-elämän suullisen ja kirjallisen viestinnän suomen ja englanninkielellä.

Sisältö (OJ)

Yrityksen toiminta ja markkinat
Yrityksen toiminnan kehittäminen ja innovointi
Kiertotalouden hyödyntäminen yrityksen liiketoiminnan kehittämisessä
Teollisuusyrityksen laatukäsite sekä laatu- ja toimintajärjestelmät
Metsä- ja kemianteollisuuden työturvallisuuden organisoiminen ja toteutus
Yritysturvallisuus

Lisätiedot (OJ)

Tämä on osa TalenttiTehdas -oppintokokonaisuutta eikä sitä voi ottaa erillään siitä.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tenttien ajankohdat Moodlessa. Uusintatenteistä informoidaan erikseen.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioinnin osuudet ovat seuraavat: tentti kielenhuollosta (10 %), tentti turvallisuudesta (20 %), tentti kestävästä kehityksestä (10 %), essee (10 %), innovoinnin tehtävä (30 %), laatuposteri (20 %).

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Tiimioppiminen
Työelämälähtöinen oppiminen
Valmentavapedagogiikka

Oppimateriaalit

Moodlessa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Koko TalenttiTehtaassa:
Tiimivalmennuksia n. 1 h/vko
Tiimityöskentelyä n. 14 h/vko
Valmentajien alustukset/aihevalmennukset 6 - 12 h/vko

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei valinnaisia suoritustapoja. Opintojaksoa eikä sen osia ei voi hyväksilukea.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Oppimistehtävät työelämälähtöisiä. Opiskelijat tekevät tiivistä yhteistyötä kummiyrityksensä kanssa, jonka kanssa ollaan yhteyksissä vähintään kaksi kertaa toteutuksen aikana.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso on osa TalenttiTehdas opintokokonaisuutta. Opiskelijan tulee osallistua läsnäolevana opintokokonaisuuden työskentelyyn.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija ei osallistu lähityö- ja tiimityöskentelyyn. Opiskelija ei osallistu tiimivalmennuksiin.
Opiskelija ei ole suorittanut vaadittavia tehtäviä ja tenttejä.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Tietäminen: Opiskelija osaa määritellä opintokonaisuuden keskeiset käsitteet.

Tekeminen: Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä tiimin jäsenenä ohjatusti. Opiskelija tuntee erilaisia tiimityö- ja viestintämenetelmiä. Opiskelija osaa hakea ja käyttää tietoa, joka liittyy omaan toimialaan.

Oleminen: Opiskelija tunnistaa oman roolinsa ja vuorovaikutuksensa tiimissä. Opiskelija tunnistaa alan käytänteitä ja toimintaa. Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta sekä arvioida omaa toimintaansa.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Tietäminen: Opiskelija osaa jäsentää opintokokonaisuuden keskeiset asiat.

Tekeminen: Opiskelija osaa jakaa omaa osaamistaan tiimissä ja osaa ratkaista annetut tehtävät kattavasti aikataulun mukaan. Opiskelija osaa hakea, vertailla ja valita tietoa tehtävien ratkaisemisessa. Opiskelijaa hallitsee erilaisia tiimityö- ja viestintämenetelmiä.

Oleminen: Opiskelija osaa toimia tiimissä vuorovaikutteisesti ja vastuullisesti sekä osaa arvioida asioita omasta ja lähiyhteisön näkökulmasta. Opiskelija osaa antaa aktiivisesti rakentavaa palautetta

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Tietäminen: Opiskelija ymmärtää laaja-alaisesti opintokokonaisuuden teemat ja osaa soveltaa niitä käytännössä. Opiskelija osaa hakea monipuolisesti tietoa ja yhdistää sitä sekä analysoida oman alansa nykypäivää ja tulevaisuutta.

Tekeminen: Opiskelija osaa toimia rakentavasti ja vuorovaikutteisesti tiimissä sekä tunnistaa pitkäjänteisen työelämää mukailevan prosessimaisen työskentelyn. Opiskelija osaa etsiä vaihtoehtoisia teorioita ja tietoa sekä osaa perustellusti ratkaista tehtäviä nykypäivä sekä toimialan tulevaisuus ja kehittyminen huomioiden. Opiskelija osaa arvioida tietoa ja erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.

Oleminen: Opiskelija osaa toimia tiimissä ammatillisesti ja vastuullisesti sekä kannustaa muita. Opiskelija osaa kehittää niin omaa kuin tiimin toimintaa. Opiskelija osaa antaa oikea-aikaisesti ja kehittäen palautetta.

Ilmoittautumisaika

23.11.2022 - 05.01.2023

Ajoitus

01.01.2023 - 30.04.2023

Laajuus

10 op

TKI-osuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Rakennettu ympäristö ja biotalous

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Eija Lähteenmäki
  • Pirre Hyötynen
  • Päivi Viitaharju
  • Atte Rättyä
  • Urpo Rossi
Vastuuhenkilö

Päivi Viitaharju

Ryhmät
  • 22BIOTB
    Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, syksy 2022
  • 23BIOTA
    Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, kevät 2023

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa suunnitella uraansa sekä hakea alan harjoittelupaikkoja. Opiskelija tunnistaa omat vahvuutensa sekä tunnistaa roolinsa tiimityössä. Opiskelija tunnistaa alan eri toimialojen yritysten kilpailutekijät. Opiskelija hallitsee innovaatioprosessin sekä osaa laatia markkinoille tuoteratkaisun. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa projektin sekä osaa työturvallisuuden sisällön. Opiskelija osaa liike-elämän suullisen ja kirjallisen viestinnän suomen ja englanninkielellä.

Sisältö (OJ)

Yrityksen toiminta ja markkinat
Yrityksen toiminnan kehittäminen ja innovointi
Kiertotalouden hyödyntäminen yrityksen liiketoiminnan kehittämisessä
Teollisuusyrityksen laatukäsite sekä laatu- ja toimintajärjestelmät
Metsä- ja kemianteollisuuden työturvallisuuden organisoiminen ja toteutus
Yritysturvallisuus

Lisätiedot (OJ)

Tämä on osa TalenttiTehdas -oppintokokonaisuutta eikä sitä voi ottaa erillään siitä.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tenttien ajankohdat Moodlessa. Uusintatenteistä informoidaan erikseen.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioinnin osuudet ovat seuraavat: tentti kielenhuollosta (10 %), tentti turvallisuudesta (20 %), tentti kestävästä kehityksestä (10 %), essee (10 %), innovoinnin tehtävä (30 %), laatu (20 %).

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Tiimioppiminen
Työelämälähtöinen oppiminen
Valmentavapedagogiikka

Oppimateriaalit

Moodlessa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Koko TalenttiTehtaassa:
Tiimivalmennuksia n. 1 h/vko
Tiimityöskentelyä n. 14 h/vko
Valmentajien alustukset/aihevalmennukset 6 - 12 h/vko

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei valinnaisia suoritustapoja. Opintojaksoa eikä sen osia ei voi hyväksilukea.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Oppimistehtävät työelämälähtöisiä. Opiskelijat tekevät tiivistä yhteistyötä kummiyrityksensä kanssa, jonka kanssa ollaan yhteyksissä vähintään kaksi kertaa toteutuksen aikana.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso on osa TalenttiTehdas opintokokonaisuutta. Opiskelijan tulee osallistua läsnäolevana opintokokonaisuuden työskentelyyn.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija ei osallistu lähityö- ja tiimityöskentelyyn. Opiskelija ei osallistu tiimivalmennuksiin.
Opiskelija ei ole suorittanut vaadittavia tehtäviä ja tenttejä.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Tietäminen: Opiskelija osaa määritellä opintokonaisuuden keskeiset käsitteet.

Tekeminen: Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä tiimin jäsenenä ohjatusti. Opiskelija tuntee erilaisia tiimityö- ja viestintämenetelmiä. Opiskelija osaa hakea ja käyttää tietoa, joka liittyy omaan toimialaan.

Oleminen: Opiskelija tunnistaa oman roolinsa ja vuorovaikutuksensa tiimissä. Opiskelija tunnistaa alan käytänteitä ja toimintaa. Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta sekä arvioida omaa toimintaansa.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Tietäminen: Opiskelija osaa jäsentää opintokokonaisuuden keskeiset asiat.

Tekeminen: Opiskelija osaa jakaa omaa osaamistaan tiimissä ja osaa ratkaista annetut tehtävät kattavasti aikataulun mukaan. Opiskelija osaa hakea, vertailla ja valita tietoa tehtävien ratkaisemisessa. Opiskelijaa hallitsee erilaisia tiimityö- ja viestintämenetelmiä.

Oleminen: Opiskelija osaa toimia tiimissä vuorovaikutteisesti ja vastuullisesti sekä osaa arvioida asioita omasta ja lähiyhteisön näkökulmasta. Opiskelija osaa antaa aktiivisesti rakentavaa palautetta

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Tietäminen: Opiskelija ymmärtää laaja-alaisesti opintokokonaisuuden teemat ja osaa soveltaa niitä käytännössä. Opiskelija osaa hakea monipuolisesti tietoa ja yhdistää sitä sekä analysoida oman alansa nykypäivää ja tulevaisuutta.

Tekeminen: Opiskelija osaa toimia rakentavasti ja vuorovaikutteisesti tiimissä sekä tunnistaa pitkäjänteisen työelämää mukailevan prosessimaisen työskentelyn. Opiskelija osaa etsiä vaihtoehtoisia teorioita ja tietoa sekä osaa perustellusti ratkaista tehtäviä nykypäivä sekä toimialan tulevaisuus ja kehittyminen huomioiden. Opiskelija osaa arvioida tietoa ja erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.

Oleminen: Opiskelija osaa toimia tiimissä ammatillisesti ja vastuullisesti sekä kannustaa muita. Opiskelija osaa kehittää niin omaa kuin tiimin toimintaa. Opiskelija osaa antaa oikea-aikaisesti ja kehittäen palautetta.

Ilmoittautumisaika

02.12.2021 - 14.01.2022

Ajoitus

01.01.2022 - 30.04.2022

Laajuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Biotuotetekniikka

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Tiina Wickman-Viitala
  • Eija Lähteenmäki
  • Päivi Viitaharju
  • Atte Rättyä
  • Urpo Rossi
Ryhmät
  • 22BIOTA
    Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, kevät 2022
  • 21BIOTB
    Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, syksy 2021

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa suunnitella uraansa sekä hakea alan harjoittelupaikkoja. Opiskelija tunnistaa omat vahvuutensa sekä tunnistaa roolinsa tiimityössä. Opiskelija tunnistaa alan eri toimialojen yritysten kilpailutekijät. Opiskelija hallitsee innovaatioprosessin sekä osaa laatia markkinoille tuoteratkaisun. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa projektin sekä osaa työturvallisuuden sisällön. Opiskelija osaa liike-elämän suullisen ja kirjallisen viestinnän suomen ja englanninkielellä.

Sisältö (OJ)

Yrityksen toiminta ja markkinat
Yrityksen toiminnan kehittäminen ja innovointi
Kiertotalouden hyödyntäminen yrityksen liiketoiminnan kehittämisessä
Teollisuusyrityksen laatukäsite sekä laatu- ja toimintajärjestelmät
Metsä- ja kemianteollisuuden työturvallisuuden organisoiminen ja toteutus
Yritysturvallisuus

Lisätiedot (OJ)

Tämä on osa TalenttiTehdas -oppintokokonaisuutta eikä sitä voi ottaa erillään siitä.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tenttien ajankohdat Moodlessa. Uusintatenteistä informoidaan erikseen.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioinnin osuudet ovat seuraavat: tentti kielenhuollosta (10 %), tentti turvallisuudesta (20 %), tentti kestävästä kehityksestä (10 %), essee (10 %), innovoinnin tehtävä (30 %), laatutehtävä (20 %).

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Tiimioppiminen
Työelämälähtöinen oppiminen
Valmentavapedagogiikka

Oppimateriaalit

Moodlessa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Koko TalenttiTehtaassa:
Tiimivalmennuksia n. 1 h/vko
Tiimityöskentelyä n. 14 h/vko
Valmentajien alustukset/aihevalmennukset 6 - 12 h/vko

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei valinnaisia suoritustapoja. Opintojaksoa eikä sen osia ei voi hyväksilukea.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Oppimistehtävät työelämälähtöisiä. Opiskelijat tekevät tiivistä yhteistyötä kummiyrityksensä kanssa, jonka kanssa ollaan yhteyksissä vähintään kaksi kertaa toteutuksen aikana.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso on osa TalenttiTehdas opintokokonaisuutta. Opiskelijan tulee osallistua läsnäolevana opintokokonaisuuden työskentelyyn.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija ei osallistu lähityö- ja tiimityöskentelyyn. Opiskelija ei osallistu tiimivalmennuksiin.
Opiskelija ei ole suorittanut vaadittavia tehtäviä ja tenttejä.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Tietäminen: Opiskelija osaa määritellä opintokonaisuuden keskeiset käsitteet.

Tekeminen: Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä tiimin jäsenenä ohjatusti. Opiskelija tuntee erilaisia tiimityö- ja viestintämenetelmiä. Opiskelija osaa hakea ja käyttää tietoa, joka liittyy omaan toimialaan.

Oleminen: Opiskelija tunnistaa oman roolinsa ja vuorovaikutuksensa tiimissä. Opiskelija tunnistaa alan käytänteitä ja toimintaa. Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta sekä arvioida omaa toimintaansa.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Tietäminen: Opiskelija osaa jäsentää opintokokonaisuuden keskeiset asiat.

Tekeminen: Opiskelija osaa jakaa omaa osaamistaan tiimissä ja osaa ratkaista annetut tehtävät kattavasti aikataulun mukaan. Opiskelija osaa hakea, vertailla ja valita tietoa tehtävien ratkaisemisessa. Opiskelijaa hallitsee erilaisia tiimityö- ja viestintämenetelmiä.

Oleminen: Opiskelija osaa toimia tiimissä vuorovaikutteisesti ja vastuullisesti sekä osaa arvioida asioita omasta ja lähiyhteisön näkökulmasta. Opiskelija osaa antaa aktiivisesti rakentavaa palautetta

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Tietäminen: Opiskelija ymmärtää laaja-alaisesti opintokokonaisuuden teemat ja osaa soveltaa niitä käytännössä. Opiskelija osaa hakea monipuolisesti tietoa ja yhdistää sitä sekä analysoida oman alansa nykypäivää ja tulevaisuutta.

Tekeminen: Opiskelija osaa toimia rakentavasti ja vuorovaikutteisesti tiimissä sekä tunnistaa pitkäjänteisen työelämää mukailevan prosessimaisen työskentelyn. Opiskelija osaa etsiä vaihtoehtoisia teorioita ja tietoa sekä osaa perustellusti ratkaista tehtäviä nykypäivä sekä toimialan tulevaisuus ja kehittyminen huomioiden. Opiskelija osaa arvioida tietoa ja erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.

Oleminen: Opiskelija osaa toimia tiimissä ammatillisesti ja vastuullisesti sekä kannustaa muita. Opiskelija osaa kehittää niin omaa kuin tiimin toimintaa. Opiskelija osaa antaa oikea-aikaisesti ja kehittäen palautetta.