Siirry suoraan sisältöön

Harjoittelu 1Laajuus (10 op)

Tunnus: 5P00EE24

Laajuus

10 op

Osaamistavoitteet

Perehdyttävä ammatillinen harjoittelu:
Harjoittelun yleistavoitteena on perehdyttää opiskelija biotuote- ja prosessiteollisuuden keskeisiin työtehtäviin sekä antaa mahdollisuuksia opittujen tietojen ja taitojen soveltamiseen käytännössä.

Tavoitteena on, että opiskelija osaa:
- osaa hakea opiskelualan työpaikan ja esitellä osaamistaan
- arvioida osaamistaan työelämän vaatimuksista käsin
- asettaa henkilökohtaiset oppimistavoitteet harjoittelujaksolle
- asettaa tavoitteita opiskelulleen ja ammatilliselle kehittymiselleen
- työelämän keskeiset pelisäännöt ja käytänteet
- työskennellä osana työyhteisöä
- tarkastella ja soveltaa aiempaa teoriaopetusta käytäntöön: teollisuuden työsuojelu ja työturvallisuus; toimialan merkitys Suomen kansantaloudelle; yrityksen tuotteet; yrityksen tuotteiden kysyntäennusteet; valitun tuotteen valmistusprosessi, keskeiset yksikköprosessit, raaka-aineet, tuoteominaisuudet

Sisältö

- Opiskelija osallistuu harjoittelun ohjaustilaisuuksiin.
- Opiskelija osallistuu osaamisalueen harjoitteluseminaariin.
- Opiskelija hankkii harjoittelupaikan.
- Opiskelija laatii harjoittelusopimuksen, jonka hyväksyttää TAMKin harjoittelunohjaajalla ja työpaikan harjoittelunohjaajalla.
- Opiskelijaa laatii harjoittelujaksolle oppimistavoitteet, joista sopii työpaikan harjoittelunohjaajan kanssa.
- Opiskelija pitää työpäiväkirjaa harjoittelujakson aikana.
- Opiskelija laatii harjoitteluraportin annetun ohjeistuksen mukaan ja palauttaa raportin syyskuun loppuun mennessä.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Harjoittelu on hylätty mikäli opiskelijaei ole laatinut työpäiväkirjaa tai ei ole palauttanut ohjeistuksen mukaista harjoitteluraporttia puoli vuotta harjoittelujakson päättymisestä.
Harjoittelujakson pituus ei täyty sovitun mukaisena.

Ilmoittautumisaika

22.11.2023 - 08.01.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 31.12.2024

Laajuus

10 op

TKI-osuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Rakennettu ympäristö ja biotalous

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Pirre Hyötynen
Vastuuhenkilö

Päivi Viitaharju

Ryhmät
  • 24BIOTA
    Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, kevät 2024

Tavoitteet (OJ)

Perehdyttävä ammatillinen harjoittelu:
Harjoittelun yleistavoitteena on perehdyttää opiskelija biotuote- ja prosessiteollisuuden keskeisiin työtehtäviin sekä antaa mahdollisuuksia opittujen tietojen ja taitojen soveltamiseen käytännössä.

Tavoitteena on, että opiskelija osaa:
- osaa hakea opiskelualan työpaikan ja esitellä osaamistaan
- arvioida osaamistaan työelämän vaatimuksista käsin
- asettaa henkilökohtaiset oppimistavoitteet harjoittelujaksolle
- asettaa tavoitteita opiskelulleen ja ammatilliselle kehittymiselleen
- työelämän keskeiset pelisäännöt ja käytänteet
- työskennellä osana työyhteisöä
- tarkastella ja soveltaa aiempaa teoriaopetusta käytäntöön: teollisuuden työsuojelu ja työturvallisuus; toimialan merkitys Suomen kansantaloudelle; yrityksen tuotteet; yrityksen tuotteiden kysyntäennusteet; valitun tuotteen valmistusprosessi, keskeiset yksikköprosessit, raaka-aineet, tuoteominaisuudet

Sisältö (OJ)

- Opiskelija osallistuu harjoittelun ohjaustilaisuuksiin.
- Opiskelija osallistuu osaamisalueen harjoitteluseminaariin.
- Opiskelija hankkii harjoittelupaikan.
- Opiskelija laatii harjoittelusopimuksen, jonka hyväksyttää TAMKin harjoittelunohjaajalla ja työpaikan harjoittelunohjaajalla.
- Opiskelijaa laatii harjoittelujaksolle oppimistavoitteet, joista sopii työpaikan harjoittelunohjaajan kanssa.
- Opiskelija pitää työpäiväkirjaa harjoittelujakson aikana.
- Opiskelija laatii harjoitteluraportin annetun ohjeistuksen mukaan ja palauttaa raportin syyskuun loppuun mennessä.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Harjoittelu on hylätty mikäli opiskelijaei ole laatinut työpäiväkirjaa tai ei ole palauttanut ohjeistuksen mukaista harjoitteluraporttia puoli vuotta harjoittelujakson päättymisestä.
Harjoittelujakson pituus ei täyty sovitun mukaisena.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

22.11.2023 - 08.01.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 31.12.2024

Laajuus

10 op

TKI-osuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Rakennettu ympäristö ja biotalous

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Pirre Hyötynen
Vastuuhenkilö

Päivi Viitaharju

Ryhmät
  • 23BIOTB
    Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, syksy 2023

Tavoitteet (OJ)

Perehdyttävä ammatillinen harjoittelu:
Harjoittelun yleistavoitteena on perehdyttää opiskelija biotuote- ja prosessiteollisuuden keskeisiin työtehtäviin sekä antaa mahdollisuuksia opittujen tietojen ja taitojen soveltamiseen käytännössä.

Tavoitteena on, että opiskelija osaa:
- osaa hakea opiskelualan työpaikan ja esitellä osaamistaan
- arvioida osaamistaan työelämän vaatimuksista käsin
- asettaa henkilökohtaiset oppimistavoitteet harjoittelujaksolle
- asettaa tavoitteita opiskelulleen ja ammatilliselle kehittymiselleen
- työelämän keskeiset pelisäännöt ja käytänteet
- työskennellä osana työyhteisöä
- tarkastella ja soveltaa aiempaa teoriaopetusta käytäntöön: teollisuuden työsuojelu ja työturvallisuus; toimialan merkitys Suomen kansantaloudelle; yrityksen tuotteet; yrityksen tuotteiden kysyntäennusteet; valitun tuotteen valmistusprosessi, keskeiset yksikköprosessit, raaka-aineet, tuoteominaisuudet

Sisältö (OJ)

- Opiskelija osallistuu harjoittelun ohjaustilaisuuksiin.
- Opiskelija osallistuu osaamisalueen harjoitteluseminaariin.
- Opiskelija hankkii harjoittelupaikan.
- Opiskelija laatii harjoittelusopimuksen, jonka hyväksyttää TAMKin harjoittelunohjaajalla ja työpaikan harjoittelunohjaajalla.
- Opiskelijaa laatii harjoittelujaksolle oppimistavoitteet, joista sopii työpaikan harjoittelunohjaajan kanssa.
- Opiskelija pitää työpäiväkirjaa harjoittelujakson aikana.
- Opiskelija laatii harjoitteluraportin annetun ohjeistuksen mukaan ja palauttaa raportin syyskuun loppuun mennessä.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Harjoittelu on hylätty mikäli opiskelijaei ole laatinut työpäiväkirjaa tai ei ole palauttanut ohjeistuksen mukaista harjoitteluraporttia puoli vuotta harjoittelujakson päättymisestä.
Harjoittelujakson pituus ei täyty sovitun mukaisena.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

23.11.2022 - 01.05.2023

Ajoitus

01.01.2023 - 30.09.2023

Laajuus

10 op

TKI-osuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Biotuotetekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Nina Kukkasniemi
Vastuuhenkilö

Päivi Viitaharju

Ryhmät
  • 22BIOTB
    Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, syksy 2022

Tavoitteet (OJ)

Perehdyttävä ammatillinen harjoittelu:
Harjoittelun yleistavoitteena on perehdyttää opiskelija biotuote- ja prosessiteollisuuden keskeisiin työtehtäviin sekä antaa mahdollisuuksia opittujen tietojen ja taitojen soveltamiseen käytännössä.

Tavoitteena on, että opiskelija osaa:
- osaa hakea opiskelualan työpaikan ja esitellä osaamistaan
- arvioida osaamistaan työelämän vaatimuksista käsin
- asettaa henkilökohtaiset oppimistavoitteet harjoittelujaksolle
- asettaa tavoitteita opiskelulleen ja ammatilliselle kehittymiselleen
- työelämän keskeiset pelisäännöt ja käytänteet
- työskennellä osana työyhteisöä
- tarkastella ja soveltaa aiempaa teoriaopetusta käytäntöön: teollisuuden työsuojelu ja työturvallisuus; toimialan merkitys Suomen kansantaloudelle; yrityksen tuotteet; yrityksen tuotteiden kysyntäennusteet; valitun tuotteen valmistusprosessi, keskeiset yksikköprosessit, raaka-aineet, tuoteominaisuudet

Sisältö (OJ)

- Opiskelija osallistuu harjoittelun ohjaustilaisuuksiin.
- Opiskelija osallistuu osaamisalueen harjoitteluseminaariin.
- Opiskelija hankkii harjoittelupaikan.
- Opiskelija laatii harjoittelusopimuksen, jonka hyväksyttää TAMKin harjoittelunohjaajalla ja työpaikan harjoittelunohjaajalla.
- Opiskelijaa laatii harjoittelujaksolle oppimistavoitteet, joista sopii työpaikan harjoittelunohjaajan kanssa.
- Opiskelija pitää työpäiväkirjaa harjoittelujakson aikana.
- Opiskelija laatii harjoitteluraportin annetun ohjeistuksen mukaan ja palauttaa raportin syyskuun loppuun mennessä.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Harjoittelu on hylätty mikäli opiskelijaei ole laatinut työpäiväkirjaa tai ei ole palauttanut ohjeistuksen mukaista harjoitteluraporttia puoli vuotta harjoittelujakson päättymisestä.
Harjoittelujakson pituus ei täyty sovitun mukaisena.

Arviointiasteikko

0-5

Ilmoittautumisaika

23.11.2022 - 05.01.2023

Ajoitus

01.01.2023 - 31.12.2023

Laajuus

10 op

TKI-osuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Biotuotetekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Päivi Viitaharju
Vastuuhenkilö

Päivi Viitaharju

Ryhmät
  • 23BIOTA
    Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, kevät 2023

Tavoitteet (OJ)

Perehdyttävä ammatillinen harjoittelu:
Harjoittelun yleistavoitteena on perehdyttää opiskelija biotuote- ja prosessiteollisuuden keskeisiin työtehtäviin sekä antaa mahdollisuuksia opittujen tietojen ja taitojen soveltamiseen käytännössä.

Tavoitteena on, että opiskelija osaa:
- osaa hakea opiskelualan työpaikan ja esitellä osaamistaan
- arvioida osaamistaan työelämän vaatimuksista käsin
- asettaa henkilökohtaiset oppimistavoitteet harjoittelujaksolle
- asettaa tavoitteita opiskelulleen ja ammatilliselle kehittymiselleen
- työelämän keskeiset pelisäännöt ja käytänteet
- työskennellä osana työyhteisöä
- tarkastella ja soveltaa aiempaa teoriaopetusta käytäntöön: teollisuuden työsuojelu ja työturvallisuus; toimialan merkitys Suomen kansantaloudelle; yrityksen tuotteet; yrityksen tuotteiden kysyntäennusteet; valitun tuotteen valmistusprosessi, keskeiset yksikköprosessit, raaka-aineet, tuoteominaisuudet

Sisältö (OJ)

- Opiskelija osallistuu harjoittelun ohjaustilaisuuksiin.
- Opiskelija osallistuu osaamisalueen harjoitteluseminaariin.
- Opiskelija hankkii harjoittelupaikan.
- Opiskelija laatii harjoittelusopimuksen, jonka hyväksyttää TAMKin harjoittelunohjaajalla ja työpaikan harjoittelunohjaajalla.
- Opiskelijaa laatii harjoittelujaksolle oppimistavoitteet, joista sopii työpaikan harjoittelunohjaajan kanssa.
- Opiskelija pitää työpäiväkirjaa harjoittelujakson aikana.
- Opiskelija laatii harjoitteluraportin annetun ohjeistuksen mukaan ja palauttaa raportin syyskuun loppuun mennessä.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Harjoittelu on hylätty mikäli opiskelijaei ole laatinut työpäiväkirjaa tai ei ole palauttanut ohjeistuksen mukaista harjoitteluraporttia puoli vuotta harjoittelujakson päättymisestä.
Harjoittelujakson pituus ei täyty sovitun mukaisena.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttiä

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Harjoittelu on hyväksytysti suoritettu, kun opiskelija 1) on ennen harjoittelua tehnyt sovitut tehtävät ja kun hän 2) harjoittelun aikana palauttaa harjoitteluun liittyvät oppimistehtävät sekä 3) on harjoittelun jälkeen palauttanut harjoitteluun littyvät dokumentit sekä osallistunut ja esitellyt harjoitteluaan harjoittelujaksonsa seminaarissa.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Harjoittelupaikat ovat pääsääntöisesti yrityksissä.

Arviointikriteerit - hyväksytty/hylätty (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Harjoittelu on hyväksytysti suoritettu, kun opiskelija 1) on ennen harjoittelua tehnyt sovitut tehtävät ja kun hän 2) harjoittelun aikana palauttaa harjoitteluun liittyvät oppimistehtävät sekä 3) on harjoittelun jälkeen palauttanut harjoitteluun littyvät dokumentit sekä osallistunut ja esitellyt harjoitteluaan harjoittelujaksonsa seminaarissa.

Ilmoittautumisaika

02.12.2021 - 14.01.2022

Ajoitus

01.01.2022 - 31.10.2022

Laajuus

10 op

TKI-osuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Biotuotetekniikka

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Atte Rättyä
Vastuuhenkilö

Päivi Viitaharju

Ryhmät
  • 21BIOTB
    Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, syksy 2021

Tavoitteet (OJ)

Perehdyttävä ammatillinen harjoittelu:
Harjoittelun yleistavoitteena on perehdyttää opiskelija biotuote- ja prosessiteollisuuden keskeisiin työtehtäviin sekä antaa mahdollisuuksia opittujen tietojen ja taitojen soveltamiseen käytännössä.

Tavoitteena on, että opiskelija osaa:
- osaa hakea opiskelualan työpaikan ja esitellä osaamistaan
- arvioida osaamistaan työelämän vaatimuksista käsin
- asettaa henkilökohtaiset oppimistavoitteet harjoittelujaksolle
- asettaa tavoitteita opiskelulleen ja ammatilliselle kehittymiselleen
- työelämän keskeiset pelisäännöt ja käytänteet
- työskennellä osana työyhteisöä
- tarkastella ja soveltaa aiempaa teoriaopetusta käytäntöön: teollisuuden työsuojelu ja työturvallisuus; toimialan merkitys Suomen kansantaloudelle; yrityksen tuotteet; yrityksen tuotteiden kysyntäennusteet; valitun tuotteen valmistusprosessi, keskeiset yksikköprosessit, raaka-aineet, tuoteominaisuudet

Sisältö (OJ)

- Opiskelija osallistuu harjoittelun ohjaustilaisuuksiin.
- Opiskelija osallistuu osaamisalueen harjoitteluseminaariin.
- Opiskelija hankkii harjoittelupaikan.
- Opiskelija laatii harjoittelusopimuksen, jonka hyväksyttää TAMKin harjoittelunohjaajalla ja työpaikan harjoittelunohjaajalla.
- Opiskelijaa laatii harjoittelujaksolle oppimistavoitteet, joista sopii työpaikan harjoittelunohjaajan kanssa.
- Opiskelija pitää työpäiväkirjaa harjoittelujakson aikana.
- Opiskelija laatii harjoitteluraportin annetun ohjeistuksen mukaan ja palauttaa raportin syyskuun loppuun mennessä.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Harjoittelu on hylätty mikäli opiskelijaei ole laatinut työpäiväkirjaa tai ei ole palauttanut ohjeistuksen mukaista harjoitteluraporttia puoli vuotta harjoittelujakson päättymisestä.
Harjoittelujakson pituus ei täyty sovitun mukaisena.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttiä

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Harjoittelu on hyväksytysti suoritettu, kun opiskelija 1) on ennen harjoittelua tehnyt sovitut tehtävät ja kun hän 2) harjoittelun aikana palauttaa harjoitteluun liittyvät oppimistehtävät sekä 3) on harjoittelun jälkeen palauttanut harjoitteluun littyvät dokumentit sekä osallistunut ja esitellyt harjoitteluaan harjoittelujaksonsa seminaarissa.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Harjoittelupaikat ovat pääsääntöisesti yrityksissä.

Arviointikriteerit - hyväksytty/hylätty (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Harjoittelu on hyväksytysti suoritettu, kun opiskelija 1) on ennen harjoittelua tehnyt sovitut tehtävät ja kun hän 2) harjoittelun aikana palauttaa harjoitteluun liittyvät oppimistehtävät sekä 3) on harjoittelun jälkeen palauttanut harjoitteluun littyvät dokumentit sekä osallistunut ja esitellyt harjoitteluaan harjoittelujaksonsa seminaarissa.

Ilmoittautumisaika

02.12.2021 - 14.01.2022

Ajoitus

01.01.2022 - 30.09.2022

Laajuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Biotuotetekniikka

Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Atte Rättyä
Vastuuhenkilö

Päivi Viitaharju

Ryhmät
  • 22BIOTA
    Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, kevät 2022

Tavoitteet (OJ)

Perehdyttävä ammatillinen harjoittelu:
Harjoittelun yleistavoitteena on perehdyttää opiskelija biotuote- ja prosessiteollisuuden keskeisiin työtehtäviin sekä antaa mahdollisuuksia opittujen tietojen ja taitojen soveltamiseen käytännössä.

Tavoitteena on, että opiskelija osaa:
- osaa hakea opiskelualan työpaikan ja esitellä osaamistaan
- arvioida osaamistaan työelämän vaatimuksista käsin
- asettaa henkilökohtaiset oppimistavoitteet harjoittelujaksolle
- asettaa tavoitteita opiskelulleen ja ammatilliselle kehittymiselleen
- työelämän keskeiset pelisäännöt ja käytänteet
- työskennellä osana työyhteisöä
- tarkastella ja soveltaa aiempaa teoriaopetusta käytäntöön: teollisuuden työsuojelu ja työturvallisuus; toimialan merkitys Suomen kansantaloudelle; yrityksen tuotteet; yrityksen tuotteiden kysyntäennusteet; valitun tuotteen valmistusprosessi, keskeiset yksikköprosessit, raaka-aineet, tuoteominaisuudet

Sisältö (OJ)

- Opiskelija osallistuu harjoittelun ohjaustilaisuuksiin.
- Opiskelija osallistuu osaamisalueen harjoitteluseminaariin.
- Opiskelija hankkii harjoittelupaikan.
- Opiskelija laatii harjoittelusopimuksen, jonka hyväksyttää TAMKin harjoittelunohjaajalla ja työpaikan harjoittelunohjaajalla.
- Opiskelijaa laatii harjoittelujaksolle oppimistavoitteet, joista sopii työpaikan harjoittelunohjaajan kanssa.
- Opiskelija pitää työpäiväkirjaa harjoittelujakson aikana.
- Opiskelija laatii harjoitteluraportin annetun ohjeistuksen mukaan ja palauttaa raportin syyskuun loppuun mennessä.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Harjoittelu on hylätty mikäli opiskelijaei ole laatinut työpäiväkirjaa tai ei ole palauttanut ohjeistuksen mukaista harjoitteluraporttia puoli vuotta harjoittelujakson päättymisestä.
Harjoittelujakson pituus ei täyty sovitun mukaisena.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttiä

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Harjoittelu on hyväksytysti suoritettu, kun opiskelija 1) on ennen harjoittelua tehnyt sovitut tehtävät ja kun hän 2) harjoittelun aikana palauttaa harjoitteluun liittyvät oppimistehtävät sekä 3) on harjoittelun jälkeen palauttanut harjoitteluun littyvät dokumentit sekä osallistunut ja esitellyt harjoitteluaan harjoittelujaksonsa seminaarissa.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Harjoittelupaikat ovat pääsääntöisesti yrityksissä.

Arviointikriteerit - hyväksytty/hylätty (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Harjoittelu on hyväksytysti suoritettu, kun opiskelija 1) on ennen harjoittelua tehnyt sovitut tehtävät ja kun hän 2) harjoittelun aikana palauttaa harjoitteluun liittyvät oppimistehtävät sekä 3) on harjoittelun jälkeen palauttanut harjoitteluun littyvät dokumentit sekä osallistunut ja esitellyt harjoitteluaan harjoittelujaksonsa seminaarissa.