Harjoittelu 1Laajuus (10 op)
Tunnus: 5P00EE24
Laajuus
10 op
Osaamistavoitteet
Perehdyttävä ammatillinen harjoittelu:
Harjoittelun yleistavoitteena on perehdyttää opiskelija biotuote- ja prosessiteollisuuden keskeisiin työtehtäviin sekä antaa mahdollisuuksia opittujen tietojen ja taitojen soveltamiseen käytännössä.
Tavoitteena on, että opiskelija osaa:
- osaa hakea opiskelualan työpaikan ja esitellä osaamistaan
- arvioida osaamistaan työelämän vaatimuksista käsin
- asettaa henkilökohtaiset oppimistavoitteet harjoittelujaksolle
- asettaa tavoitteita opiskelulleen ja ammatilliselle kehittymiselleen
- työelämän keskeiset pelisäännöt ja käytänteet
- työskennellä osana työyhteisöä
- tarkastella ja soveltaa aiempaa teoriaopetusta käytäntöön: teollisuuden työsuojelu ja työturvallisuus; toimialan merkitys Suomen kansantaloudelle; yrityksen tuotteet; yrityksen tuotteiden kysyntäennusteet; valitun tuotteen valmistusprosessi, keskeiset yksikköprosessit, raaka-aineet, tuoteominaisuudet
Sisältö
- Opiskelija osallistuu harjoittelun ohjaustilaisuuksiin.
- Opiskelija osallistuu osaamisalueen harjoitteluseminaariin.
- Opiskelija hankkii harjoittelupaikan.
- Opiskelija laatii harjoittelusopimuksen, jonka hyväksyttää TAMKin harjoittelunohjaajalla ja työpaikan harjoittelunohjaajalla.
- Opiskelijaa laatii harjoittelujaksolle oppimistavoitteet, joista sopii työpaikan harjoittelunohjaajan kanssa.
- Opiskelija pitää työpäiväkirjaa harjoittelujakson aikana.
- Opiskelija laatii harjoitteluraportin annetun ohjeistuksen mukaan ja palauttaa raportin syyskuun loppuun mennessä.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Harjoittelu on hylätty mikäli opiskelijaei ole laatinut työpäiväkirjaa tai ei ole palauttanut ohjeistuksen mukaista harjoitteluraporttia puoli vuotta harjoittelujakson päättymisestä.
Harjoittelujakson pituus ei täyty sovitun mukaisena.
Ilmoittautumisaika
22.11.2023 - 08.01.2024
Ajoitus
01.01.2024 - 31.12.2024
Laajuus
10 op
TKI-osuus
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Rakennettu ympäristö ja biotalous
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Pirre Hyötynen
Vastuuhenkilö
Päivi Viitaharju
Ryhmät
-
24BIOTABiotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, kevät 2024
Tavoitteet (OJ)
Perehdyttävä ammatillinen harjoittelu:
Harjoittelun yleistavoitteena on perehdyttää opiskelija biotuote- ja prosessiteollisuuden keskeisiin työtehtäviin sekä antaa mahdollisuuksia opittujen tietojen ja taitojen soveltamiseen käytännössä.
Tavoitteena on, että opiskelija osaa:
- osaa hakea opiskelualan työpaikan ja esitellä osaamistaan
- arvioida osaamistaan työelämän vaatimuksista käsin
- asettaa henkilökohtaiset oppimistavoitteet harjoittelujaksolle
- asettaa tavoitteita opiskelulleen ja ammatilliselle kehittymiselleen
- työelämän keskeiset pelisäännöt ja käytänteet
- työskennellä osana työyhteisöä
- tarkastella ja soveltaa aiempaa teoriaopetusta käytäntöön: teollisuuden työsuojelu ja työturvallisuus; toimialan merkitys Suomen kansantaloudelle; yrityksen tuotteet; yrityksen tuotteiden kysyntäennusteet; valitun tuotteen valmistusprosessi, keskeiset yksikköprosessit, raaka-aineet, tuoteominaisuudet
Sisältö (OJ)
- Opiskelija osallistuu harjoittelun ohjaustilaisuuksiin.
- Opiskelija osallistuu osaamisalueen harjoitteluseminaariin.
- Opiskelija hankkii harjoittelupaikan.
- Opiskelija laatii harjoittelusopimuksen, jonka hyväksyttää TAMKin harjoittelunohjaajalla ja työpaikan harjoittelunohjaajalla.
- Opiskelijaa laatii harjoittelujaksolle oppimistavoitteet, joista sopii työpaikan harjoittelunohjaajan kanssa.
- Opiskelija pitää työpäiväkirjaa harjoittelujakson aikana.
- Opiskelija laatii harjoitteluraportin annetun ohjeistuksen mukaan ja palauttaa raportin syyskuun loppuun mennessä.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)
Harjoittelu on hylätty mikäli opiskelijaei ole laatinut työpäiväkirjaa tai ei ole palauttanut ohjeistuksen mukaista harjoitteluraporttia puoli vuotta harjoittelujakson päättymisestä.
Harjoittelujakson pituus ei täyty sovitun mukaisena.
Arviointiasteikko
0-5
Ilmoittautumisaika
22.11.2023 - 08.01.2024
Ajoitus
01.01.2024 - 31.12.2024
Laajuus
10 op
TKI-osuus
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Rakennettu ympäristö ja biotalous
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Pirre Hyötynen
Vastuuhenkilö
Päivi Viitaharju
Ryhmät
-
23BIOTBBiotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, syksy 2023
Tavoitteet (OJ)
Perehdyttävä ammatillinen harjoittelu:
Harjoittelun yleistavoitteena on perehdyttää opiskelija biotuote- ja prosessiteollisuuden keskeisiin työtehtäviin sekä antaa mahdollisuuksia opittujen tietojen ja taitojen soveltamiseen käytännössä.
Tavoitteena on, että opiskelija osaa:
- osaa hakea opiskelualan työpaikan ja esitellä osaamistaan
- arvioida osaamistaan työelämän vaatimuksista käsin
- asettaa henkilökohtaiset oppimistavoitteet harjoittelujaksolle
- asettaa tavoitteita opiskelulleen ja ammatilliselle kehittymiselleen
- työelämän keskeiset pelisäännöt ja käytänteet
- työskennellä osana työyhteisöä
- tarkastella ja soveltaa aiempaa teoriaopetusta käytäntöön: teollisuuden työsuojelu ja työturvallisuus; toimialan merkitys Suomen kansantaloudelle; yrityksen tuotteet; yrityksen tuotteiden kysyntäennusteet; valitun tuotteen valmistusprosessi, keskeiset yksikköprosessit, raaka-aineet, tuoteominaisuudet
Sisältö (OJ)
- Opiskelija osallistuu harjoittelun ohjaustilaisuuksiin.
- Opiskelija osallistuu osaamisalueen harjoitteluseminaariin.
- Opiskelija hankkii harjoittelupaikan.
- Opiskelija laatii harjoittelusopimuksen, jonka hyväksyttää TAMKin harjoittelunohjaajalla ja työpaikan harjoittelunohjaajalla.
- Opiskelijaa laatii harjoittelujaksolle oppimistavoitteet, joista sopii työpaikan harjoittelunohjaajan kanssa.
- Opiskelija pitää työpäiväkirjaa harjoittelujakson aikana.
- Opiskelija laatii harjoitteluraportin annetun ohjeistuksen mukaan ja palauttaa raportin syyskuun loppuun mennessä.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)
Harjoittelu on hylätty mikäli opiskelijaei ole laatinut työpäiväkirjaa tai ei ole palauttanut ohjeistuksen mukaista harjoitteluraporttia puoli vuotta harjoittelujakson päättymisestä.
Harjoittelujakson pituus ei täyty sovitun mukaisena.
Arviointiasteikko
0-5
Ilmoittautumisaika
23.11.2022 - 01.05.2023
Ajoitus
01.01.2023 - 30.09.2023
Laajuus
10 op
TKI-osuus
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Biotuotetekniikka
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Nina Kukkasniemi
Vastuuhenkilö
Päivi Viitaharju
Ryhmät
-
22BIOTBBiotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, syksy 2022
Tavoitteet (OJ)
Perehdyttävä ammatillinen harjoittelu:
Harjoittelun yleistavoitteena on perehdyttää opiskelija biotuote- ja prosessiteollisuuden keskeisiin työtehtäviin sekä antaa mahdollisuuksia opittujen tietojen ja taitojen soveltamiseen käytännössä.
Tavoitteena on, että opiskelija osaa:
- osaa hakea opiskelualan työpaikan ja esitellä osaamistaan
- arvioida osaamistaan työelämän vaatimuksista käsin
- asettaa henkilökohtaiset oppimistavoitteet harjoittelujaksolle
- asettaa tavoitteita opiskelulleen ja ammatilliselle kehittymiselleen
- työelämän keskeiset pelisäännöt ja käytänteet
- työskennellä osana työyhteisöä
- tarkastella ja soveltaa aiempaa teoriaopetusta käytäntöön: teollisuuden työsuojelu ja työturvallisuus; toimialan merkitys Suomen kansantaloudelle; yrityksen tuotteet; yrityksen tuotteiden kysyntäennusteet; valitun tuotteen valmistusprosessi, keskeiset yksikköprosessit, raaka-aineet, tuoteominaisuudet
Sisältö (OJ)
- Opiskelija osallistuu harjoittelun ohjaustilaisuuksiin.
- Opiskelija osallistuu osaamisalueen harjoitteluseminaariin.
- Opiskelija hankkii harjoittelupaikan.
- Opiskelija laatii harjoittelusopimuksen, jonka hyväksyttää TAMKin harjoittelunohjaajalla ja työpaikan harjoittelunohjaajalla.
- Opiskelijaa laatii harjoittelujaksolle oppimistavoitteet, joista sopii työpaikan harjoittelunohjaajan kanssa.
- Opiskelija pitää työpäiväkirjaa harjoittelujakson aikana.
- Opiskelija laatii harjoitteluraportin annetun ohjeistuksen mukaan ja palauttaa raportin syyskuun loppuun mennessä.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)
Harjoittelu on hylätty mikäli opiskelijaei ole laatinut työpäiväkirjaa tai ei ole palauttanut ohjeistuksen mukaista harjoitteluraporttia puoli vuotta harjoittelujakson päättymisestä.
Harjoittelujakson pituus ei täyty sovitun mukaisena.
Arviointiasteikko
0-5
Ilmoittautumisaika
23.11.2022 - 05.01.2023
Ajoitus
01.01.2023 - 31.12.2023
Laajuus
10 op
TKI-osuus
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Biotuotetekniikka
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Päivi Viitaharju
Vastuuhenkilö
Päivi Viitaharju
Ryhmät
-
23BIOTABiotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, kevät 2023
Tavoitteet (OJ)
Perehdyttävä ammatillinen harjoittelu:
Harjoittelun yleistavoitteena on perehdyttää opiskelija biotuote- ja prosessiteollisuuden keskeisiin työtehtäviin sekä antaa mahdollisuuksia opittujen tietojen ja taitojen soveltamiseen käytännössä.
Tavoitteena on, että opiskelija osaa:
- osaa hakea opiskelualan työpaikan ja esitellä osaamistaan
- arvioida osaamistaan työelämän vaatimuksista käsin
- asettaa henkilökohtaiset oppimistavoitteet harjoittelujaksolle
- asettaa tavoitteita opiskelulleen ja ammatilliselle kehittymiselleen
- työelämän keskeiset pelisäännöt ja käytänteet
- työskennellä osana työyhteisöä
- tarkastella ja soveltaa aiempaa teoriaopetusta käytäntöön: teollisuuden työsuojelu ja työturvallisuus; toimialan merkitys Suomen kansantaloudelle; yrityksen tuotteet; yrityksen tuotteiden kysyntäennusteet; valitun tuotteen valmistusprosessi, keskeiset yksikköprosessit, raaka-aineet, tuoteominaisuudet
Sisältö (OJ)
- Opiskelija osallistuu harjoittelun ohjaustilaisuuksiin.
- Opiskelija osallistuu osaamisalueen harjoitteluseminaariin.
- Opiskelija hankkii harjoittelupaikan.
- Opiskelija laatii harjoittelusopimuksen, jonka hyväksyttää TAMKin harjoittelunohjaajalla ja työpaikan harjoittelunohjaajalla.
- Opiskelijaa laatii harjoittelujaksolle oppimistavoitteet, joista sopii työpaikan harjoittelunohjaajan kanssa.
- Opiskelija pitää työpäiväkirjaa harjoittelujakson aikana.
- Opiskelija laatii harjoitteluraportin annetun ohjeistuksen mukaan ja palauttaa raportin syyskuun loppuun mennessä.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)
Harjoittelu on hylätty mikäli opiskelijaei ole laatinut työpäiväkirjaa tai ei ole palauttanut ohjeistuksen mukaista harjoitteluraporttia puoli vuotta harjoittelujakson päättymisestä.
Harjoittelujakson pituus ei täyty sovitun mukaisena.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Ei tenttiä
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Harjoittelu on hyväksytysti suoritettu, kun opiskelija 1) on ennen harjoittelua tehnyt sovitut tehtävät ja kun hän 2) harjoittelun aikana palauttaa harjoitteluun liittyvät oppimistehtävät sekä 3) on harjoittelun jälkeen palauttanut harjoitteluun littyvät dokumentit sekä osallistunut ja esitellyt harjoitteluaan harjoittelujaksonsa seminaarissa.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Harjoittelupaikat ovat pääsääntöisesti yrityksissä.
Arviointikriteerit - hyväksytty/hylätty (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Harjoittelu on hyväksytysti suoritettu, kun opiskelija 1) on ennen harjoittelua tehnyt sovitut tehtävät ja kun hän 2) harjoittelun aikana palauttaa harjoitteluun liittyvät oppimistehtävät sekä 3) on harjoittelun jälkeen palauttanut harjoitteluun littyvät dokumentit sekä osallistunut ja esitellyt harjoitteluaan harjoittelujaksonsa seminaarissa.
Ilmoittautumisaika
02.12.2021 - 14.01.2022
Ajoitus
01.01.2022 - 31.10.2022
Laajuus
10 op
TKI-osuus
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Biotuotetekniikka
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Atte Rättyä
Vastuuhenkilö
Päivi Viitaharju
Ryhmät
-
21BIOTBBiotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, syksy 2021
Tavoitteet (OJ)
Perehdyttävä ammatillinen harjoittelu:
Harjoittelun yleistavoitteena on perehdyttää opiskelija biotuote- ja prosessiteollisuuden keskeisiin työtehtäviin sekä antaa mahdollisuuksia opittujen tietojen ja taitojen soveltamiseen käytännössä.
Tavoitteena on, että opiskelija osaa:
- osaa hakea opiskelualan työpaikan ja esitellä osaamistaan
- arvioida osaamistaan työelämän vaatimuksista käsin
- asettaa henkilökohtaiset oppimistavoitteet harjoittelujaksolle
- asettaa tavoitteita opiskelulleen ja ammatilliselle kehittymiselleen
- työelämän keskeiset pelisäännöt ja käytänteet
- työskennellä osana työyhteisöä
- tarkastella ja soveltaa aiempaa teoriaopetusta käytäntöön: teollisuuden työsuojelu ja työturvallisuus; toimialan merkitys Suomen kansantaloudelle; yrityksen tuotteet; yrityksen tuotteiden kysyntäennusteet; valitun tuotteen valmistusprosessi, keskeiset yksikköprosessit, raaka-aineet, tuoteominaisuudet
Sisältö (OJ)
- Opiskelija osallistuu harjoittelun ohjaustilaisuuksiin.
- Opiskelija osallistuu osaamisalueen harjoitteluseminaariin.
- Opiskelija hankkii harjoittelupaikan.
- Opiskelija laatii harjoittelusopimuksen, jonka hyväksyttää TAMKin harjoittelunohjaajalla ja työpaikan harjoittelunohjaajalla.
- Opiskelijaa laatii harjoittelujaksolle oppimistavoitteet, joista sopii työpaikan harjoittelunohjaajan kanssa.
- Opiskelija pitää työpäiväkirjaa harjoittelujakson aikana.
- Opiskelija laatii harjoitteluraportin annetun ohjeistuksen mukaan ja palauttaa raportin syyskuun loppuun mennessä.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)
Harjoittelu on hylätty mikäli opiskelijaei ole laatinut työpäiväkirjaa tai ei ole palauttanut ohjeistuksen mukaista harjoitteluraporttia puoli vuotta harjoittelujakson päättymisestä.
Harjoittelujakson pituus ei täyty sovitun mukaisena.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Ei tenttiä
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Harjoittelu on hyväksytysti suoritettu, kun opiskelija 1) on ennen harjoittelua tehnyt sovitut tehtävät ja kun hän 2) harjoittelun aikana palauttaa harjoitteluun liittyvät oppimistehtävät sekä 3) on harjoittelun jälkeen palauttanut harjoitteluun littyvät dokumentit sekä osallistunut ja esitellyt harjoitteluaan harjoittelujaksonsa seminaarissa.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Harjoittelupaikat ovat pääsääntöisesti yrityksissä.
Arviointikriteerit - hyväksytty/hylätty (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Harjoittelu on hyväksytysti suoritettu, kun opiskelija 1) on ennen harjoittelua tehnyt sovitut tehtävät ja kun hän 2) harjoittelun aikana palauttaa harjoitteluun liittyvät oppimistehtävät sekä 3) on harjoittelun jälkeen palauttanut harjoitteluun littyvät dokumentit sekä osallistunut ja esitellyt harjoitteluaan harjoittelujaksonsa seminaarissa.
Ilmoittautumisaika
02.12.2021 - 14.01.2022
Ajoitus
01.01.2022 - 30.09.2022
Laajuus
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Biotuotetekniikka
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Atte Rättyä
Vastuuhenkilö
Päivi Viitaharju
Ryhmät
-
22BIOTABiotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, kevät 2022
Tavoitteet (OJ)
Perehdyttävä ammatillinen harjoittelu:
Harjoittelun yleistavoitteena on perehdyttää opiskelija biotuote- ja prosessiteollisuuden keskeisiin työtehtäviin sekä antaa mahdollisuuksia opittujen tietojen ja taitojen soveltamiseen käytännössä.
Tavoitteena on, että opiskelija osaa:
- osaa hakea opiskelualan työpaikan ja esitellä osaamistaan
- arvioida osaamistaan työelämän vaatimuksista käsin
- asettaa henkilökohtaiset oppimistavoitteet harjoittelujaksolle
- asettaa tavoitteita opiskelulleen ja ammatilliselle kehittymiselleen
- työelämän keskeiset pelisäännöt ja käytänteet
- työskennellä osana työyhteisöä
- tarkastella ja soveltaa aiempaa teoriaopetusta käytäntöön: teollisuuden työsuojelu ja työturvallisuus; toimialan merkitys Suomen kansantaloudelle; yrityksen tuotteet; yrityksen tuotteiden kysyntäennusteet; valitun tuotteen valmistusprosessi, keskeiset yksikköprosessit, raaka-aineet, tuoteominaisuudet
Sisältö (OJ)
- Opiskelija osallistuu harjoittelun ohjaustilaisuuksiin.
- Opiskelija osallistuu osaamisalueen harjoitteluseminaariin.
- Opiskelija hankkii harjoittelupaikan.
- Opiskelija laatii harjoittelusopimuksen, jonka hyväksyttää TAMKin harjoittelunohjaajalla ja työpaikan harjoittelunohjaajalla.
- Opiskelijaa laatii harjoittelujaksolle oppimistavoitteet, joista sopii työpaikan harjoittelunohjaajan kanssa.
- Opiskelija pitää työpäiväkirjaa harjoittelujakson aikana.
- Opiskelija laatii harjoitteluraportin annetun ohjeistuksen mukaan ja palauttaa raportin syyskuun loppuun mennessä.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)
Harjoittelu on hylätty mikäli opiskelijaei ole laatinut työpäiväkirjaa tai ei ole palauttanut ohjeistuksen mukaista harjoitteluraporttia puoli vuotta harjoittelujakson päättymisestä.
Harjoittelujakson pituus ei täyty sovitun mukaisena.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Ei tenttiä
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Harjoittelu on hyväksytysti suoritettu, kun opiskelija 1) on ennen harjoittelua tehnyt sovitut tehtävät ja kun hän 2) harjoittelun aikana palauttaa harjoitteluun liittyvät oppimistehtävät sekä 3) on harjoittelun jälkeen palauttanut harjoitteluun littyvät dokumentit sekä osallistunut ja esitellyt harjoitteluaan harjoittelujaksonsa seminaarissa.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Harjoittelupaikat ovat pääsääntöisesti yrityksissä.
Arviointikriteerit - hyväksytty/hylätty (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Harjoittelu on hyväksytysti suoritettu, kun opiskelija 1) on ennen harjoittelua tehnyt sovitut tehtävät ja kun hän 2) harjoittelun aikana palauttaa harjoitteluun liittyvät oppimistehtävät sekä 3) on harjoittelun jälkeen palauttanut harjoitteluun littyvät dokumentit sekä osallistunut ja esitellyt harjoitteluaan harjoittelujaksonsa seminaarissa.