Siirry suoraan sisältöön

Svenska i affärslivet, skriftligLaajuus (2 op)

Tunnus: 3H00HC30

Laajuus

2 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on, että opiskelija saavuttaa kieliasetuksen (6.6.2003/424) mukaisen ja oman alansa työtehtävissä tarvittavan ruotsin kielen kirjallisen taidon. Eurooppalainen viitekehys: taitotasotavoite B1.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• osaa kirjallisesti kertoa itsestään, koulutuksestaan, työkokemuksestaan ja työtehtävistään
• tietää, miten viestiä asiakaslähtöisesti pohjoismaisissa työ- ja liike-elämän toimintaympäristöissä
• osaa soveltaa alansa keskeistä terminologiaa käytäntöön
• pystyy seuraamaan oman alansa kehitystä ja osallistumaan siihen hyödyntämällä eri kanavia sekä digitalisaation ja teknologian tarjoamia viestintämahdollisuuksia.

Sisältö

Opintojakson sisältö on seuraava:
• omasta koulutuksesta, osaamisesta ja työtehtävistä viestiminen kirjallisesti
• liiketalouden alan keskeisen terminologian hallinta
• ammatilliseen ja asiakaslähtöiseen kirjalliseen kielenkäyttöön perehtyminen tavallisimmissa työelämän vuorovaikutustilanteissa (mm. ammattialan tekstit)
• kieli- ja viestintätaitojen kehittäminen pohjoismaisessa toimintaympäristössä
• itsearviointi.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija kertoo lyhyesti itsestään (koulutus, työkokemus, osaaminen) ja esittelee perustiedot yrityksestä, tuotteista ja palveluista. Opiskelija kommunikoi ennakoitavissa kirjallisissa työelämän tilanteissa, mutta tarvitsee tukea. Opiskelija tunnistaa pohjoismaisen toimintaympäristön piirteitä, oma kommunikointi on vielä vähäistä. Opiskelija saa selvää oman alansa kirjallisten materiaalien pääsisällöstä. Opiskelija tekee oppimistehtävät hyväksytysti.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija kertoo suhteellisen vaivattomasti ja selkeästi sekä itsestään (koulutus, työkokemus, osaaminen) että yrityksestä, sen tuotteista ja palveluista. Opiskelija kommunikoi verrattain sujuvasti ja aktiivisesti erilaisissa ennakoitavissa kirjallisissa työelämän vuorovaikutustilanteissa. Opiskelija huomioi pohjoismaisen toimintaympäristön erityispiirteitä omassa kommunikoinnissaan ja hyödyntää oman alansa kirjallisia materiaaleja. Opiskelija tekee oppimistehtävät hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija esittelee itsensä (koulutus, työkokemus, osaaminen) sekä yrityksen, sen tuotteet ja palvelut monipuolisesti ja sujuvasti. Opiskelija kommunikoi luontevasti erilaisissa haastavissakin työelämän kirjallisissa tilanteissa. Opiskelija analysoi, hyödyntää ja soveltaa oman alansa kirjallisia lähteitä. Opiskelija toimii menestyksekkäästi pohjoismaisessa toimintaympäristössä. Opiskelija tekee oppimistehtävät erinomaisesti.