Siirry suoraan sisältöön

Digitaalisuus ja älykkäät liiketoimintajärjestelmätLaajuus (5 op)

Tunnus: 3H00GR34

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija
- tuntee toiminnanohjausjärjestelmän tuomat hyödyt ja mahdollisuudet liiketoiminnan ohjaamisessa -tutustuu toiminnanohjausjärjestelmän rakenteisiin ja perusprosesseihin
- syventää Excelin osaamistaan funktioiden, kaavojen ja visuaalisten näkymien käytössä
- pystyy käyttämään Exceliä kehittyneemmin soveltaen Pivot- ja Power Pivotin ominaisuuksia (tai vastaavan ohjelmiston ominaisuuksia) raporttien tekemiseen
-tuntee Power BI:n mahdollisuudet liiketoimintatiedon visualisoimisessa ja raportoinnissa
-tuntee tekoälyn perusteet ja mahdollisuudet sekä osaa soveltaa niitä oman työn ja yrityksen toimintojen prosessien avustamisessa ja kehittämisessä.

Sisältö

Toiminnanohjausjärjestelmän merkitys liiketoiminnan ohjauksessa, ERP-käyttöönottoprojektin prosessi, ERP-järjestelmän rakenne ja peruskäyttö.
Excelin funktiot, kaavat, visualisointi. Excel Pivot, Power Pivot ja Power BI (tai vastaava ohjelmisto).
Erilaisten tekoälysovellusten mahdollisuudet ja soveltaminen liiketoiminnan kehittämisessä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tunnistaa toiminnanohjauksen ja tekoälyn peruskäsitteet. Opiskelija suoriutuu ohjeistettuna visualisoidun raportin laatimisesta ja osaa käyttää Excelin funktioita ja kaavoja ohjeiden mukaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija ymmärtää toiminnanohjausjärjestelmien ja tekoälyn merkityksen ja mahdollisuudet liiketoiminnan kehittämisessa. Opiskelija osOpiskelija pystyy analysoimaan, soveltamaan ja kehittämään orgnisaation toimintoja toiminnanohjauksen ja tekoälyn avulla. Hän osaa suunnitella itsenäisesti visuaalisia raportteja Excelillä hyödyntäen Excel Pivot ja Power Pivot -ominaisuuksia.aa ratkaista Excelillä erilaisia raportointitehtäviä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija pystyy analysoimaan, soveltamaan ja kehittämään orgnisaation toimintoja toiminnanohjauksen ja tekoälyn avulla. Hän osaa suunnitella itsenäisesti visuaalisia raportteja Excelillä hyödyntäen Excel Pivot ja Power Pivot -ominaisuuksia.