Siirry suoraan sisältöön

Tilinpäätöksen laadintaLaajuus (5 op)

Tunnus: 3H00GJ35

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojaksolla opiskelijat perehtyvät tilinpäätöksen laatimiseen.
Opiskelija:
- osaa laatia pienen yrityksen tilinpäätöksen
- osaa käyttää kirjanpito-ohjelmistoa kirjanpidon ja tilinpäätöksen laatimisessa
- ymmärtää tilikauden tulokseen vaikuttavia tekijöitä
- ymmärtää toimialaan vahvasti vaikuttavan digitalisaation ja prosessien automatisoinnin merkityksen kirjanpitäjän ja yrityksen näkökulmasta

Sisältö

- Tilinpäätös, tuloslaskelman ja taseen muodostuminen
- Tilinpäätöksen liitteet
- Vastuullisuusraportoinnin osa-alueet
- CSRD

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tuntee yrityksen tilikauden tulokseen vaikuttavia tekijöitä ja osaa suorittaa yksinkertaisimmat tilinpäätöskirjaukset. Hän tuntee eri yhtiömuotojen kirjanpitokirjauksia ja verotuksellisia eroja. Opiskelija tunnistaa raportointiin liittyviä vaatimuksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija tuntee yrityksen tilikauden tulokseen vaikuttavat keskeiset tekijät ja osaa laatia tilinpäätöskirjauksia ohjeiden mukaan. Hän osaa erottaa eri yhtiömuodot ja valita oikean yhtiömuodon mukaiset kirjaustavat. Opiskelija tuntee verotuksen perusteet eri yhtiömuodoissa. Opiskelija tuntee raportoinnin vaatimukset.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää yrityksen tilikauden tulokseen vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa oppimaansa käytäntöön tilinpäätöstä laadittaessa. Hän tuntee eri yhtiömuotojen kirjanpidolliset ja verotukselliset erot ja pystyy soveltamaan tietojaan käytännön kirjanpitotilanteissa. Opiskelija ymmärtää raportoinnin vaatimukset.