Siirry suoraan sisältöön

Työelämän sääntelyLaajuus (5 op)

Tunnus: 3H00GK28

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on kehittää perusosaamista työ- ja virkamiesoikeudellisen sääntelyn soveltamisessa.

Opiskelija
- tunnistaa ja esittää palvelussuhteita koskevan sääntelyn pääpiirteet
- soveltaa työ- ja virkamiesoikeudellisia normeja käytäntöön ja perustelee ratkaisunsa - ottaa toiminnassaan huomioon eettisyyden, vastuullisuuden ja ammatillisen yhteistyön.

Sisältö

Työnantajan, työntekijän ja virkamiehen oikeudet ja velvollisuudet.
Työ- ja virkasuhteen syntyminen ja päättyminen.
Työehto- ja virkaehtosopimus.
Yhteistoimintamenettely
Työsuojelu, työturvallisuus.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tunnistaa työelämän sääntelyn keskeisiä periaatteita ja yleisiä oppeja ja soveltaa opittua käytännön tilanteissa. Opiskelija tunnistaa työ- ja virkamiesoikeudellisia ongelmia, hankkii tietoa eri oikeuslähteistä ja ratkaisee oikeudenalaan liittyviä kysymyksiä. Opiskelija kuvailee eettisyyden ja vastuullisuuden huomioonottamisen merkityksen työssään. Hän osallistuu ryhmätyön tekemiseen ja raportointiin.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija tunnistaa ja ymmärtää työelämän sääntelyn keskeisiä periaatteita ja yleisiä oppeja ja osaa arvioida niitä kriittisesti. Opiskelija jäsentää työ- ja virkamiesoikeudellisen tapauksen relevantteihin osakysymyksiin, argumentoi niiden ratkaisemisesta oikeudenalan keskeisten oikeussääntöjen valossa ja esittää perustellun ratkaisun. Opiskelija toimii työssään eettisesti ja vastuullisesti. Opiskelija toimii aktiivisesti ryhmän jäsenenä ja raportoi työnsä hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija analysoi ja arvioi kriittisesti työelämän sääntelyn keskeisiä periaatteita ja yleisiä oppeja. Opiskelija tunnistaa työ- ja virkamiesoikeudellisia ongelmia, hankkii ja analysoi tietoa eri oikeuslähteistä ja ratkaisee oikeudenalaan liittyviä kysymyksiä analyyttisesti, kriittisesti ja monipuolisesti. Opiskelija edistää eettisyyden ja vastuullisuuden toteutumista sekä yksilö- että ryhmätasolla. Opiskelija on erittäin motivoitunut ja ottaa sitoutuneesti vastuuta omasta ja ryhmän suoriutumisesta ja raportoinnista.