Siirry suoraan sisältöön

Kannattavuus ja sen kehittäminenLaajuus (5 op)

Tunnus: 3H00DP24

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojaksolla perehdytään organisaation kannattavuuden arviointiin ja kehittämiseen kannattavuuden eri osa-alueilla.

Opiskelija:
- osaa analysoida kannattavuutta ja sen osatekijöitä sekä yritys- että tuote-, asiakas- ja projektitasolla
- ymmärtää, mitkä osatekijät vaikuttavat kannattavuuteen
- tietää kustannusten ja hinnan määräytymisen perusteet
- osaa laatia Excelillä erilaisia kustannus- ja kannattavuuslaskelmia.

Sisältö

Mistä organisaation kannattavuus muodostuu?
Miten tuote- ja asiakaskannattavuutta arvioidaan?
Millaisia hinnoittelumenetelmiä voidaan käyttää?
Miten erilaisia kustannuslaskennan menetelmiä toteutetaan ja hyödynnetään hinnoittelussa ja kannattavuuden arvioinnissa?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tuntee kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja suoriutuu ennalta opitun kaltaisten kannattavuuslaskelmien laatimisesta. Hän tuntee eri hinnoittelumenetelmiä ja niiden keskeiset erot.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa selvittää kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä valiten eri tilanteisiin sopivia menetelmiä. Hän osaa laatia, arvioida ja vertailla erilaisia kannattavuuslaskelmia ohjeiden mukaan. Hän tuntee eri hinnoittelumenetelmät ja osaa vertailla niitä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa oppimiaan asioita käytännön tilanteissa. Hän pystyy analysoimaan organisaation kannattavuutta eri tasoilla ja kykenee näitä tietoja yhdistelemällä tekemään perusteltuja kannattavuuden kehittämisehdotuksia.

Ilmoittautumisaika

22.11.2023 - 05.01.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 25.02.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalous

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 45

Koulutus
  • Liiketalouden tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Kati Kouhia-Kuusisto
Vastuuhenkilö

Kati Kouhia-Kuusisto

Ryhmät
  • 22LIKOT
    Liiketalous 2022, nuoret Taloushallinto

Tavoitteet (OJ)

Opintojaksolla perehdytään organisaation kannattavuuden arviointiin ja kehittämiseen kannattavuuden eri osa-alueilla.

Opiskelija:
- osaa analysoida kannattavuutta ja sen osatekijöitä sekä yritys- että tuote-, asiakas- ja projektitasolla
- ymmärtää, mitkä osatekijät vaikuttavat kannattavuuteen
- tietää kustannusten ja hinnan määräytymisen perusteet
- osaa laatia Excelillä erilaisia kustannus- ja kannattavuuslaskelmia.

Sisältö (OJ)

Mistä organisaation kannattavuus muodostuu?
Miten tuote- ja asiakaskannattavuutta arvioidaan?
Millaisia hinnoittelumenetelmiä voidaan käyttää?
Miten erilaisia kustannuslaskennan menetelmiä toteutetaan ja hyödynnetään hinnoittelussa ja kannattavuuden arvioinnissa?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija tuntee kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja suoriutuu ennalta opitun kaltaisten kannattavuuslaskelmien laatimisesta. Hän tuntee eri hinnoittelumenetelmiä ja niiden keskeiset erot.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa selvittää kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä valiten eri tilanteisiin sopivia menetelmiä. Hän osaa laatia, arvioida ja vertailla erilaisia kannattavuuslaskelmia ohjeiden mukaan. Hän tuntee eri hinnoittelumenetelmät ja osaa vertailla niitä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija ymmärtää kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa oppimiaan asioita käytännön tilanteissa. Hän pystyy analysoimaan organisaation kannattavuutta eri tasoilla ja kykenee näitä tietoja yhdistelemällä tekemään perusteltuja kannattavuuden kehittämisehdotuksia.

Aika ja paikka

Alkuinfo etänä viikolla 2. Linkki ja tarkemmat ohjeet tulevat Moodlen kautta uutisviestinä.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Useita verkkotenttejä. Aikataulut ilmoitetaan opintojakson alussa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Jaksoihin sisältyvien pakollisten tehtävien palauttaminen annettujen määräaikojen puitteissa
Excel-harjoitustehtävien suorittaminen
Lopputentti

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Itsenäinen ja ohjattu verkko-opiskelu. Kurssin aikana pidetään muutama vapaaehtoinen etäluento, joista tulee myös tallenteet Moodleen.

Oppimateriaalit

Oheismateriaalina suositellaan seuraavia:

-Järvenpää, Länsiluoto, Partanen & Pellinen: Talousohjaus ja kustannuslaskenta (Sanomapro)
- Neilimo, Uusi-Rauva: Johdon laskentatoimi (Edita)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 opintopistettä = 135 tuntia opiskelijan työtä.

Sisällön jaksotus

Verkko-opiskelun jaksotus:
Jakso 1: Kannattavuus ja siihen vaikuttaminen
Jakso 2: Tuotekustannuslaskenta
Jakso 3: Toimintolaskenta
Jakso 4: Hinnoittelu
Jakso 5: Excel-sovelluksia

Lopputentti Moodlessa viikolla 8

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole

Lisätietoja opiskelijoille

Kyseessä on verkkokurssi, jolla opiskelu tapahtuu pääosin itsenäisesti noudattaen kurssin alussa annettuja määräaikoja tehtävien palauttamisessa. Jokaiseen opiskeltavaan jaksoon liittyy palautettavia tehtäviä, jotka vaikuttavat lopputentin lisäksi kurssin arviointiin.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija ei tunne riittävällä tasolla kannattavuuteen vaikuttavia keskeisiä tekijöitä tai eri hinnoittelumenetelmiä. Hän ei pysty tuottamaan perustason kannattavuuslaskelmia.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija tuntee kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja suoriutuu ennalta opitun kaltaisten kannattavuuslaskelmien laatimisesta. Hän tuntee eri hinnoittelumenetelmiä ja niiden keskeiset erot.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osaa selvittää kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä valiten eri tilanteisiin sopivia menetelmiä. Hän osaa laatia, arvioida ja vertailla erilaisia kannattavuuslaskelmia ohjeiden mukaan. Hän tuntee eri hinnoittelumenetelmät ja osaa vertailla niitä.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija ymmärtää kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa oppimiaan asioita käytännön tilanteissa. Hän pystyy analysoimaan organisaation kannattavuutta eri tasoilla ja kykenee näitä tietoja yhdistelemällä tekemään perusteltuja kannattavuuden kehittämisehdotuksia.

Ilmoittautumisaika

23.11.2022 - 05.01.2023

Ajoitus

01.01.2023 - 05.03.2023

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalous

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 44

Koulutus
  • Liiketalouden tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Kati Kouhia-Kuusisto
Vastuuhenkilö

Kati Kouhia-Kuusisto

Ryhmät
  • 21LIKOT
    Liiketalous 2021, nuoret Taloushallinto

Tavoitteet (OJ)

Opintojaksolla perehdytään organisaation kannattavuuden arviointiin ja kehittämiseen kannattavuuden eri osa-alueilla.

Opiskelija:
- osaa analysoida kannattavuutta ja sen osatekijöitä sekä yritys- että tuote-, asiakas- ja projektitasolla
- ymmärtää, mitkä osatekijät vaikuttavat kannattavuuteen
- tietää kustannusten ja hinnan määräytymisen perusteet
- osaa laatia Excelillä erilaisia kustannus- ja kannattavuuslaskelmia.

Sisältö (OJ)

Mistä organisaation kannattavuus muodostuu?
Miten tuote- ja asiakaskannattavuutta arvioidaan?
Millaisia hinnoittelumenetelmiä voidaan käyttää?
Miten erilaisia kustannuslaskennan menetelmiä toteutetaan ja hyödynnetään hinnoittelussa ja kannattavuuden arvioinnissa?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija tuntee kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja suoriutuu ennalta opitun kaltaisten kannattavuuslaskelmien laatimisesta. Hän tuntee eri hinnoittelumenetelmiä ja niiden keskeiset erot.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa selvittää kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä valiten eri tilanteisiin sopivia menetelmiä. Hän osaa laatia, arvioida ja vertailla erilaisia kannattavuuslaskelmia ohjeiden mukaan. Hän tuntee eri hinnoittelumenetelmät ja osaa vertailla niitä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija ymmärtää kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa oppimiaan asioita käytännön tilanteissa. Hän pystyy analysoimaan organisaation kannattavuutta eri tasoilla ja kykenee näitä tietoja yhdistelemällä tekemään perusteltuja kannattavuuden kehittämisehdotuksia.

Aika ja paikka

Alkuinfo etänä viikolla 2. Linkki ja tarkemmat ohjeet tulevat Moodlen kautta uutisviestinä.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Useita verkkotenttejä. Aikataulut ilmoitetaan opintojakson alussa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Jaksoihin sisältyvien pakollisten tehtävien palauttaminen annettujen määräaikojen puitteissa
Excel-harjoitustehtävien suorittaminen
Lopputentti

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Itsenäinen ja ohjattu verkko-opiskelu. Kurssin aikana pidetään muutama vapaaehtoinen etäluento, joista tulee myös tallenteet Moodleen.

Oppimateriaalit

Oheismateriaalina suositellaan seuraavia:

-Järvenpää, Länsiluoto, Partanen & Pellinen: Talousohjaus ja kustannuslaskenta (Sanomapro)
- Neilimo, Uusi-Rauva: Johdon laskentatoimi (Edita)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 opintopistettä = 135 tuntia opiskelijan työtä.

Sisällön jaksotus

Verkko-opiskelun jaksotus:
Jakso 1: Kannattavuus ja siihen vaikuttaminen
Jakso 2: Tuotekustannuslaskenta
Jakso 3: Toimintolaskenta
Jakso 4: Hinnoittelu
Jakso 5: Excel-sovelluksia

Lopputentti Moodlessa viikolla 8

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole

Lisätietoja opiskelijoille

Kyseessä on verkkokurssi, jolla opiskelu tapahtuu pääosin itsenäisesti noudattaen kurssin alussa annettuja määräaikoja tehtävien palauttamisessa. Jokaiseen opiskeltavaan jaksoon liittyy palautettavia tehtäviä, jotka vaikuttavat lopputentin lisäksi kurssin arviointiin.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija ei tunne riittävällä tasolla kannattavuuteen vaikuttavia keskeisiä tekijöitä tai eri hinnoittelumenetelmiä. Hän ei pysty tuottamaan perustason kannattavuuslaskelmia.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija tuntee kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja suoriutuu ennalta opitun kaltaisten kannattavuuslaskelmien laatimisesta. Hän tuntee eri hinnoittelumenetelmiä ja niiden keskeiset erot.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osaa selvittää kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä valiten eri tilanteisiin sopivia menetelmiä. Hän osaa laatia, arvioida ja vertailla erilaisia kannattavuuslaskelmia ohjeiden mukaan. Hän tuntee eri hinnoittelumenetelmät ja osaa vertailla niitä.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija ymmärtää kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa oppimiaan asioita käytännön tilanteissa. Hän pystyy analysoimaan organisaation kannattavuutta eri tasoilla ja kykenee näitä tietoja yhdistelemällä tekemään perusteltuja kannattavuuden kehittämisehdotuksia.

Ilmoittautumisaika

24.11.2021 - 05.01.2022

Ajoitus

10.01.2022 - 27.02.2022

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalous

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

15 - 40

Koulutus
  • Liiketalouden tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Kati Kouhia-Kuusisto
Vastuuhenkilö

Kati Kouhia-Kuusisto

Ryhmät
  • 20LIKOTA
    Liiketalous 2020, nuoret Taloushallinto a

Tavoitteet (OJ)

Opintojaksolla perehdytään organisaation kannattavuuden arviointiin ja kehittämiseen kannattavuuden eri osa-alueilla.

Opiskelija:
- osaa analysoida kannattavuutta ja sen osatekijöitä sekä yritys- että tuote-, asiakas- ja projektitasolla
- ymmärtää, mitkä osatekijät vaikuttavat kannattavuuteen
- tietää kustannusten ja hinnan määräytymisen perusteet
- osaa laatia Excelillä erilaisia kustannus- ja kannattavuuslaskelmia.

Sisältö (OJ)

Mistä organisaation kannattavuus muodostuu?
Miten tuote- ja asiakaskannattavuutta arvioidaan?
Millaisia hinnoittelumenetelmiä voidaan käyttää?
Miten erilaisia kustannuslaskennan menetelmiä toteutetaan ja hyödynnetään hinnoittelussa ja kannattavuuden arvioinnissa?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija tuntee kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja suoriutuu ennalta opitun kaltaisten kannattavuuslaskelmien laatimisesta. Hän tuntee eri hinnoittelumenetelmiä ja niiden keskeiset erot.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa selvittää kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä valiten eri tilanteisiin sopivia menetelmiä. Hän osaa laatia, arvioida ja vertailla erilaisia kannattavuuslaskelmia ohjeiden mukaan. Hän tuntee eri hinnoittelumenetelmät ja osaa vertailla niitä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija ymmärtää kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa oppimiaan asioita käytännön tilanteissa. Hän pystyy analysoimaan organisaation kannattavuutta eri tasoilla ja kykenee näitä tietoja yhdistelemällä tekemään perusteltuja kannattavuuden kehittämisehdotuksia.

Aika ja paikka

Alkuinfo pidetään Zoomissa viikolla 2. Linkki ja tarkemmat ohjeet tulevat Moodlen kautta uutisviestinä.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Useita verkkotenttejä. Aikataulut ilmoitetaan opintojakson alussa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Jaksoihin sisältyvien pakollisten tehtävien palauttaminen annettujen määräaikojen puitteissa
Excel-harjoitustehtävien suorittaminen
Lopputentti

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Itsenäinen ja ohjattu verkko-opiskelu

Oppimateriaalit

Oheismateriaalina suositellaan seuraavia:

-Järvenpää, Länsiluoto, Partanen & Pellinen: Talousohjaus ja kustannuslaskenta (Sanomapro)
- Neilimo, Uusi-Rauva: Johdon laskentatoimi (Edita)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 opintopistettä = 135 tuntia opiskelijan työtä.

Sisällön jaksotus

Verkko-opiskelun jaksotus:
Jakso 1: Kannattavuus ja siihen vaikuttaminen
Jakso 2: Tuotekustannuslaskenta
Jakso 3: Toimintolaskenta
Jakso 4: Hinnoittelu
Jakso 5: Excel-sovelluksia

Lopputentti Moodlessa viikolla 8

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole

Lisätietoja opiskelijoille

Kyseessä on verkkokurssi, jolla opiskelu tapahtuu pääosin itsenäisesti noudattaen kurssin alussa annettuja määräaikoja tehtävien palauttamisessa. Jokaiseen opiskeltavaan jaksoon liittyy palautettavia tehtäviä, jotka vaikuttavat lopputentin lisäksi kurssin arviointiin.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija ei tunne riittävällä tasolla kannattavuuteen vaikuttavia keskeisiä tekijöitä tai eri hinnoittelumenetelmiä. Hän ei pysty tuottamaan perustason kannattavuuslaskelmia.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija tuntee kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja suoriutuu ennalta opitun kaltaisten kannattavuuslaskelmien laatimisesta. Hän tuntee eri hinnoittelumenetelmiä ja niiden keskeiset erot.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osaa selvittää kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä valiten eri tilanteisiin sopivia menetelmiä. Hän osaa laatia, arvioida ja vertailla erilaisia kannattavuuslaskelmia ohjeiden mukaan. Hän tuntee eri hinnoittelumenetelmät ja osaa vertailla niitä.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija ymmärtää kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa oppimiaan asioita käytännön tilanteissa. Hän pystyy analysoimaan organisaation kannattavuutta eri tasoilla ja kykenee näitä tietoja yhdistelemällä tekemään perusteltuja kannattavuuden kehittämisehdotuksia.

Ilmoittautumisaika

24.11.2021 - 05.01.2022

Ajoitus

10.01.2022 - 27.02.2022

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalous

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

15 - 35

Koulutus
  • Liiketalouden tutkinto-ohjelma
Opettaja
  • Kati Kouhia-Kuusisto
Vastuuhenkilö

Kati Kouhia-Kuusisto

Ryhmät
  • 20LIKOTB
    Liiketalous 2020, nuoret Taloushallinto b

Tavoitteet (OJ)

Opintojaksolla perehdytään organisaation kannattavuuden arviointiin ja kehittämiseen kannattavuuden eri osa-alueilla.

Opiskelija:
- osaa analysoida kannattavuutta ja sen osatekijöitä sekä yritys- että tuote-, asiakas- ja projektitasolla
- ymmärtää, mitkä osatekijät vaikuttavat kannattavuuteen
- tietää kustannusten ja hinnan määräytymisen perusteet
- osaa laatia Excelillä erilaisia kustannus- ja kannattavuuslaskelmia.

Sisältö (OJ)

Mistä organisaation kannattavuus muodostuu?
Miten tuote- ja asiakaskannattavuutta arvioidaan?
Millaisia hinnoittelumenetelmiä voidaan käyttää?
Miten erilaisia kustannuslaskennan menetelmiä toteutetaan ja hyödynnetään hinnoittelussa ja kannattavuuden arvioinnissa?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija tuntee kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja suoriutuu ennalta opitun kaltaisten kannattavuuslaskelmien laatimisesta. Hän tuntee eri hinnoittelumenetelmiä ja niiden keskeiset erot.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa selvittää kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä valiten eri tilanteisiin sopivia menetelmiä. Hän osaa laatia, arvioida ja vertailla erilaisia kannattavuuslaskelmia ohjeiden mukaan. Hän tuntee eri hinnoittelumenetelmät ja osaa vertailla niitä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija ymmärtää kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa oppimiaan asioita käytännön tilanteissa. Hän pystyy analysoimaan organisaation kannattavuutta eri tasoilla ja kykenee näitä tietoja yhdistelemällä tekemään perusteltuja kannattavuuden kehittämisehdotuksia.

Aika ja paikka

Alkuinfo pidetään Zoomissa viikolla 2. Linkki ja tarkemmat ohjeet tulevat Moodlen kautta uutisviestinä.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Useita verkkotenttejä. Aikataulut ilmoitetaan opintojakson alussa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Jaksoihin sisältyvien pakollisten tehtävien palauttaminen annettujen määräaikojen puitteissa
Excel-harjoitustehtävien suorittaminen
Lopputentti

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Itsenäinen ja ohjattu verkko-opiskelu

Oppimateriaalit

Oheismateriaalina suositellaan seuraavia:

-Järvenpää, Länsiluoto, Partanen & Pellinen: Talousohjaus ja kustannuslaskenta (Sanomapro)
- Neilimo, Uusi-Rauva: Johdon laskentatoimi (Edita)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 opintopistettä = 135 tuntia opiskelijan työtä.

Sisällön jaksotus

Verkko-opiskelun jaksotus:
Jakso 1: Kannattavuus ja siihen vaikuttaminen
Jakso 2: Tuotekustannuslaskenta
Jakso 3: Toimintolaskenta
Jakso 4: Hinnoittelu
Jakso 5: Excel-sovelluksia

Lopputentti Moodlessa viikolla 8

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole

Lisätietoja opiskelijoille

Kyseessä on verkkokurssi, jolla opiskelu tapahtuu pääosin itsenäisesti noudattaen kurssin alussa annettuja määräaikoja tehtävien palauttamisessa. Jokaiseen opiskeltavaan jaksoon liittyy palautettavia tehtäviä, jotka vaikuttavat lopputentin lisäksi kurssin arviointiin.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija ei tunne riittävällä tasolla kannattavuuteen vaikuttavia keskeisiä tekijöitä tai eri hinnoittelumenetelmiä. Hän ei pysty tuottamaan perustason kannattavuuslaskelmia.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija tuntee kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja suoriutuu ennalta opitun kaltaisten kannattavuuslaskelmien laatimisesta. Hän tuntee eri hinnoittelumenetelmiä ja niiden keskeiset erot.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osaa selvittää kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä valiten eri tilanteisiin sopivia menetelmiä. Hän osaa laatia, arvioida ja vertailla erilaisia kannattavuuslaskelmia ohjeiden mukaan. Hän tuntee eri hinnoittelumenetelmät ja osaa vertailla niitä.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija ymmärtää kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa oppimiaan asioita käytännön tilanteissa. Hän pystyy analysoimaan organisaation kannattavuutta eri tasoilla ja kykenee näitä tietoja yhdistelemällä tekemään perusteltuja kannattavuuden kehittämisehdotuksia.