Siirry suoraan sisältöön

Tekoäly ja data -projektiLaajuus (15 op)

Tunnus: 4A00HB58

Laajuus

15 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on antaa perustaidot data-analyysistä ja valmiudet datan käsittelyyn. Taitoja sovelletaan projektityössä.

Tavoitteena on, että opintojakson suoritettuaan opiskelija
• osaa perusteet tekoälystä ja saa hyvät valmiudet datan käsittelyyn: mitä ovat koneoppimismallit, millaisia ovat lopputuotteet, joilla vastataan kysymyksiin dataa hyödyntäen
• osaa soveltaa taitoja ohjelmiston kehittämisessä: osaa määritellä ohjelmiston ominaisuudet, suunnitella ohjelmiston toteutuksen ja toteuttaa ohjelmiston
• osaa suunnitella projektin, seurata projektin etenemistä, hallita muutoksia, arvioida projektia ja seurata työaikaa
• osaa toteuttaa projektin suunnitelmallisesti tavoitteiden kannalta tarkastellen
• kehittää teknistä osaamistaan projektin kannalta tärkeissä osa-alueissa.

Sisältö

Datan esikäsittely käyttöjärjestelemän komennoilla ja ohjelmointikielellä, datan visualisointi ohjelmointikielellä, koneoppimisen perusteet, algoritmeja ja menetelmiä sekä niiden soveltamista, käytännön projekti ketterää projektinhallintaa hyödyntäen, työajan seuranta, lopputuotteen määrittely, suunnittelu, toteutus, lopputuotteen esittely.

Esitietovaatimukset

Johdatus ohjelmointiin, selainpään ohjelmointikielen perusteet, selainpään sovellusten toteuttaminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija ymmärtää koneoppimisen ja data-analyysin perusperiaatteet ja osaa soveltaa niitä ohjelmointikielellä avustetusti. Opiskelija toimii projektitiimissä ja tuottaa projektin lopputuotteeseen merkittävän tuotoksen.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa opintojaksolla opitun perusteella hyödyntää koneoppimisen ja data-analyysin algoritmeja. Opiskelija kehittää omaa osaamistaan projektitiimissä ja tuottaa projektin lopputuotteeseen merkittävän tuotoksen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa opintojaksolla opitun perusteella soveltaen hyödyntää koneoppimisen ja data-analyysin algoritmeja. Opiskelija kehittää omaa osaamistaan projektitiimissä ja tuottaa projektin lopputuotteeseen erittäin merkittävän tuotoksen. Opiskelija osoittaa projektitiimiä tukevaa asennetta projektitoiminnassaan.