Siirry suoraan sisältöön

Ohjelmointiympäristön tietoverkotLaajuus (15 op)

Tunnus: 4A00EZ68

Laajuus

15 op

Osaamistavoitteet

Tavoitteena on, että moduulin suoritettuaan opiskelija kykenee etsimään vaihtoehdot yrityksen tietotekniselle toimintaympäristölle sekä tuntee periaatteet sen hallitsemiselle. Hän kykenee myös pienimuotoiseen omatoimiseen operointiin.

Sisältö

Tutustutaan tietoverkoista lähiverkkoihin ja laajaverkkoihin.
Opetellaan lähiverkkojen keskeinen toimintatapa,
kytkentäisyys ja laajaverkkojen reititys sekä miten niiden asetukset konfiguroidaan niin, että verkko toimii tehokkaasti, luotettavasti ja turvallisesti mahdollisimman taloudellisella tavalla. Näiden verkkojen tukeen ja yhteistoimintaan nojautuen toteutetaan käyttöjärjestelmiä ja tietokoneita hyväksikäyttäen ohjelmointi ja ohjelmistojen toimintaympäristöt.
Otetaan käyttöön valmiita yleiseen käyttöön tarkoitettuja ympäristöjä sekä integroidaan niitä yksityisiin ympäristöihin.

Esitietovaatimukset

Opintojakso Johdatus tietoverkkoihin tai vastaavat tiedot ja taidot.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija yhdessä ryhmän kanssa työskennellen luo ohjelmistolle ja ohjelmoinnille toimintaedellytykset toivotussa ympäristössä annettuja parametreja käyttäen.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija luo itsenäisesti vaaditun ympäristön ja laskee parametrit lähtötietojen perusteella sekä toteuttaa ympäristön vaatimat infrastruktuuripalvelut.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija luo tietoja soveltaen tarvittavan ympäristön ja yhdistää sen turvalliseksi ja toimivaksi osaksi maailmanlaajuista Internettiä.