Siirry suoraan sisältöön

Orkesterinjohto 4Laajuus (14 op)

Tunnus: 2X00GW51

Laajuus

14 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa toimia julkisen orkesterikonsertin tai musikaaliesityksen vastuullisena taiteellisena johtajana. Hän osaa tulkita teokset taiteellisesti itsenäisesti ja osoittaa hallitsevansa eri tyylien teosten johtamiseen tarvittavan lyöntitekniikan ja soinninhallinnan sekä teosanalyysin taidot.
Opiskelija kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan sekä johtamaan orkesterikokoonpanon taiteellista kehitystä. Hän kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta sekä toimimaan työyhteisön jäsenenä ja edistämään yhteisön hyvinvointia.

Sisältö

Vähintään 45 minuutin konserttikokonaisuus korkeakoulun tarjoaman tai hyväksymän orkesterikokoonpanon kanssa. Ohjelmisto käsittää eri tyylikausia ja -lajeja. Lisäksi ohjelmiston tulee sisältää säestystehtävä sekä opiskelijan oma orkesterisovitus. Ohjelmiston tulee sisältää vähintään yksi naissäveltäjän säveltämä teos.

Lyöntitekniikka: Teknisesti hallittu, ilmaiseva ja kommunikatiivinen elekieli
Harjoitustekniikka: Eri tapoja harjoittaa orkesteria ja muokata sen sointia ja viritystä. Näkökulmia orkesterin psykologiaan ja pedagogiikkaan.
Eri tyylilajeja käsittävien teosten analyysi ja partituurinsoitto sekä sovittaminen.

Monipuolinen B-tasoiseen ohjelmistoon tutustuminen ja sen tekninen ja tulkinnallinen omaksuminen sekä konsertissa esiintyminen.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija hallitsee ohjelman teknisesti ja taiteellisesti sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä. Hän osaa harjoittaa kokoonpanoa loogisesti ja tehokkaasti reagoimalla kuulemiinsa asiohin. Opiskelija on omaksunut rikkaan sointikulttuurin sekä kykenee luomaan hallittuja musiikillisia muotokokonaisuuksia. Opiskelija johtaa kuoroa taiteellisena johtajana.

Lisätiedot

Opintojakso on mahdollista toteuttaa englannin kielellä