Siirry suoraan sisältöön

Orkesterinjohto 2Laajuus (12 op)

Tunnus: 2X00GW49

Laajuus

12 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija on edistynyt monipuolisesti eri musiikkityylien hallinnassa sekä niiden edellyttämässä tekniikassa ja tulkinnassa. Opiskelija jatkaa Orkesterinjohto 1 -opintojaksolla tekemänsä valinnan mukaan syventymistä joko sinfoniaorkesteri-, puhallinorkesteri- tai musikaaliohjelmistoon. Opiskelija hallitsee itsenäisen ja määrätietoisen kapellimestarityön periaatteet sekä osaa kurssiohjelmiston vaatimaa harjoitustekniikkaa. Opiskelija esittää ohjelmistonäytteen julkisessa konsertissa. Opiskelija tuntee orkesteriohjelmistoa ja ymmärtää orkesterisoiton psykologisia lainalaisuuksia.

Sisältö

Lyöntitekniikka: Lyöntikaavat, vaihtuvat tahtilajit, vasemman käden hallinta ja johtamisen ilmaisullisuus ja kommunikatiivisuus.
Ohjelmiston tekninen ja tulkinnallinen omaksuminen ja konsertissa esiintyminen.
Orkesterin harjoittamisen tekniikat, teosanalyysi ja partituurinsoitto sekä syventyminen 5-8 teoksen kokonaisuuteen sinfoniaorkesteri- ja puhallinorkesteri- tai musikaaliohjelmistosta, joka heijastaa monipuolisesti eri tyylejä ja sisältää muodoltaan ja sävelkieleltään vaativiakin teoksia.
Tutustuminen sinfonia-, jousi- ja puhallinorkesteriohjelmistoon sekä musikaaliohjelmistoon oman syventymiskohteen ohella.

Opiskelija johtaa julkisesti väh. 20 min konserttiohjelman korkeakoulun tarjoaman tai hyväksymän orkesterikokoonpanon kanssa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa perustaidot johtamistekniikasta, harjoittamisesta ja partituurianalyysistä. Hän osaa harjoittaa orkesteria loogisesti ja tehokkaasti reagoimalla kuulemiinsa asiohin. Opiskelija hallitsee ohjelman teknisesti ja taiteellisesti sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä.

Lisätiedot

Opintojakso on mahdollista toteuttaa englannin kielellä.