Siirry suoraan sisältöön

Kuoronjohto 2Laajuus (12 op)

Tunnus: 2X00GW45

Laajuus

12 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija on edistynyt monipuolisesti eri musiikkityylien hallinnassa sekä niiden edellyttämässä tekniikassa ja tulkinnassa. Opiskelija hallitsee itsenäisen ja määrätietoisen kuorotyöhön periaatteet sekä osaa kurssiohjelmiston vaatimaa kuoron harjoitustekniikkaa. Opiskelija esittää C-tasoisen ohjelmistonäytteen julkisessa konsertissa. Opiskelija tuntee kuorokirjallisuutta ja ymmärtää kuorolaulun psykologisia lainalaisuuksia.

Sisältö

Lyöntitekniikka: Lyöntikaavat, vaihtuvat tahtilajit, vasemman käden hallinta ja johtamisen ilmaisullisuus ja kommunikatiivisuus
Harjoitustekniikka, äänenanto, äänenavaus, kuoroteoksen analyysi ja partituurinsoitto.
Ohjelmisto, joka edustaa monipuolisesti tyylikausia ja sisältää muodoltaan ja sävelkieleltään vaativia teoksia.
Osaavan kamarikuoron harjoittaminen ja johtaminen.

Opiskelija johtaa julkisesti väh. 20 min konserttiohjelman oppilaitoksen tarjoaman tai hyväksymän kamarikuoron kanssa. Mukana voi olla TAMKin ulkopuolinen kuoro

Monipuolinen kuoronjohdon C-tasoiseen ohjelmistoon tutustuminen ja sen tekninen ja tulkinnallinen omaksuminen sekä konsertissa esiintyminen.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa kuorotyön perustaidot johtamistekniikasta, harjoittamisesta ja partituurianalyysistä. Hän osaa harjoittaa kuoroa loogisesti ja tehokkaasti reagoimalla kuulemiinsa asiohin. Opiskelija hallitsee ohjelman teknisesti ja taiteellisesti sekä tuo esiin eri tyylisuuntien erityispiirteitä.

Lisätiedot

Opintojakso voidaan toteuttaa tarvittaessa vieraalla kielellä