Siirry suoraan sisältöön

Visuaalisen suunnittelun perusteetLaajuus (5 op)

Tunnus: 2E00FJ65

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa soveltaa visuaalisen ilmiasun periaatteita kuvia ja tekstiä sisältävien layoutien suunnittelussa. Opiskelija tunnistaa visuaalisen ilmeen elementit ja osaa lukea graafisia ohjeistuksia. Hän tuntee eri julkaisumuotojen visuaalisen suunnittelun reunaehtoja, ja osaa osin soveltaa näitä. Hän hallitsee visuaalisessa suunnittelussa käytettävien ohjelmistojen perusteet. Opiskelija osaa analysoida visuaalista ilmettä. Opiskelija osaa kehittää taitojaan visuaalisessa suunnittelussa opintojakson jälkeen.

Sisältö

Visuaalisen ilmaisun peruselementit ja -keinot. Visuaalisen ilmeen yhtenäisyys ja graafiset ohjeistot. Visuaalisen ilmeen analyysi. Visuaalisen suunnittelun keskeiset julkaisumuodot ja näiden erityispiirteitä. Visuaalisen suunnittelun työkalut. Visuaalisen suunnittelun taitojen kehittäminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tuntee visuaalisen ilmaisun keinoja ja työkaluja, ja osaa toteuttaa ohjattuna julkaisuformaatin ja visuaalisen yhtenäisyyden vaatimukset huomioivan visuaalisen ilmeen.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa soveltaa visuaalisen ilmaisun periaatteita ja graafisia ohjeistuksia layoutien suunnittelussa. Hän osaa soveltaa visuaalisen suunnittelun reunaehtoja ohjattuna ja itsenäisesti, ja kehittää visuaalista ilmaisuaan. Hän ottaa aktiivisesti haltuunsa visuaalisen suunnittelun työkaluja, ja hakee tietoa oppimisen tueksi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa soveltaa monipuolisesti visuaalisen ilmaisun periaatteita layoutien suunnittelussa. Hän osaa noudattaa ja soveltaa graafisia ohjeistuksia. Hän soveltaa visuaalisen suunnittelun reunaehtoja luovasti, ja kehittää aktiivisesti visuaalista ilmaisuaan ja eri julkaisumuotojen tuntemusta. Hän ottaa aktiivisesti ja itsenäisesti haltuunsa visuaalisen suunnittelun työkaluja, ja kehittää itseään visuaalisena suunnittelijana.