Siirry suoraan sisältöön

Fiktioprojekti ja projektinhallintaLaajuus (15 op)

Tunnus: 2E00EW19

Laajuus

15 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa soveltaa elokuvatuotannon työprosesseja ja elokuvailmaisun keinoja lyhytelokuvan tuotannossa. Hän hallitsee projektinhallinnan peruskäsitteet ja osaa toimia työtehtävästä riippumatta vastuullisesti osana työryhmää projektin eri vaiheissa. Hän osaa toimia kustannustehokkaasti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Opiskelija osaa laatia yksinkertaisia projektisopimuksia ja tietää keskeiset tekijänoikeudet. Opiskelija osaa käyttää elokuvan kieltä ja ymmärtää kerronnan selkeyden merkityksen vastaanottajan näkökulmasta. Hän osaa antaa, ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta rakentavasti.

Sisältö

Lyhytelokuvaprojektin toteuttaminen työryhmässä esituotannosta valmiiksi tuotteeksi. Projektinhallinnan perusteet. Ryhmätehtävinä toteutettavat suunnitelmat, esimerkiksi tuotantosuunnitelma ja markkinointi- ja jakelusuunnitelma. Tiivis työpäiväkirja tai vastaava raportti omiin työtehtäviin liittyen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opetukseen ja työryhmäpalavereihin osallistumisessa on puutteita tai aikataulun hallinnan ongelmia. Opiskelijan panos fiktioprojektin eri työvaiheissa on vähäinen tai kapea-alainen. Oppimistehtävät ja -testit on suoritettu tyydyttävästi. Projektiraportti on suppea ja itsearviointi vähäistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija on läsnä opetuksissa ja ryhmätapaamisissa. Hän kantaa vastuun työryhmässä määritellyistä tehtävistä ja osaa ennakoida tehtävissä tarvitsemansa ajan ja resurssit. Elokuvailmaisulliset ja -tuotannolliset työkalut ovat hallussa. Oppimistehtävät ja -testit on suoritettu hyvin. Opiskelija tuntee projektinhallinnan peruskäsitteet. Projektiraportissa opiskelija osaa analysoida omaa ja kanssaopiskelijoiden toimintaa rakentavasti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on aktiivinen niin opetuksissa kuin tuotantoryhmien tapaamisissa. Hän ottaa runsaasti ja laaja-alaisesti vastuuta projektin tehtävistä ja toteuttaa työnsä sovitusti. Opiskelija auttaa muita ryhmäläisiä ongelmatilanteissa ja hallitsee elokuvailmaisun ja -tuotannon osa-alueita laaja-alaisesti. Hän antaa rakentavaa palautetta muiden toiminnasta sekä ottaa itse palautteen vastaan osana omaa ammatillista kehittymistään. Oppimistehtävät ja -testit on suoritettu erinomaisesti. Opiskelija tuntee projektinhallinnan peruskäsitteet ja osaa soveltaa niitä käytäntöön. Projektiraportissa opiskelija osaa analysoida omaa ja kanssaopiskelijoiden toimintaa rakentavasti ja analyyttisesti.

Lisätiedot

Arviointi perustuu opetustilanteisiin, projektin kenttätyöhön, tehtäviin sekä projektiraporttiin.