Siirry suoraan sisältöön

Työryhmän johtaminenLaajuus (5 op)

Tunnus: 2E00GL90

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojaksolla opiskelija opii keinoja toimivan tiimin rakentamiseen sekä ihmisten ja tiimien johtamisen periaatteita. Tavoitteena on myös omien vahvuuksien ja kehittämiskohteiden tunnistaminen tiiminvetäjänä.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- erittelee johtamisen erilaisia toimintakulttuureja av-alalla
- hallitsee menetelmiä ja työkaluja erilaisten ihmisten johtamiseen, ihmisten motivointiin, oman ajankäytön hallintaan sekä oman johtajuuden kehittämiseen
- tietää toimivan tiimin rakentamisen lähtökohdat
- osaa antaa rakentavaa palautetta osana johtamistyötä
- hallitsee perusteet haastavissa tilanteissa toimimiseen
- tunnistaa vahvuudet ja kehittämiskohteet työroolissaan tiiminvetäjänä

Sisältö

Johtaminen av-alan toimintaympäristöissä.
Työryhmän toiminnan ja johtamisen perusteet.
Itsensä johtaminen, palautteen antaminen, johtamisviestintä- ja vuorovaikutus.
Haastavien tilanteiden hallinta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tietää menetelmiä ja työkaluja erilaisten ihmisten johtamiseen ja ihmisten motivointiin. Hän tietää toimivan tiimin rakentamisen lähtökohtia. Hän osaa antaa palautetta osana johtamistyötä. Hän tietää perusteita haastavissa tilanteissa toimimiseen. Hän tunnistaa joitakin vahvuuksia ja kehittämiskohteita työroolissaan tiiminvetäjänä.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija tunnistaa johtamisen erilaisia toimintakulttuureja av-alalla. Hän tietää menetelmiä ja työkaluja erilaisten ihmisten johtamiseen, ihmisten motivointiin, oman ajankäytön hallintaan sekä oman johtajuuden kehittämiseen. Hän tietää toimivan tiimin rakentamisen lähtökohdat. Hän osaa antaa rakentavaa palautetta osana johtamistyötä. Hän tietää perusteet haastavissa tilanteissa toimimiseen. Hän tunnistaa vahvuudet ja kehittämiskohteet työroolissaan tiiminvetäjänä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija erittelee johtamisen erilaisia toimintakulttuureja av-alalla. Hän hallitsee menetelmiä ja työkaluja erilaisten ihmisten johtamiseen, ihmisten motivointiin, oman ajankäytön hallintaan sekä oman johtajuuden kehittämiseen. Hän tietää toimivan tiimin rakentamisen lähtökohdat ja osaa soveltaa tietoaan käytännössä. Hän osaa antaa toimintaa kehittävää palautetta osana johtamistyötä. Hän tietää perusteet ja osaa esittää ratkaisuja haastavissa tilanteissa toimimiseen. Hän tunnistaa vahvuudet ja kehittämiskohteet sekä kehittää itseään työroolissaan tiiminvetäjänä.