Siirry suoraan sisältöön

TelevisiojournalismiLaajuus (5 op)

Tunnus: 2E00GL81

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on perehdyttää opiskelija journalismin lainsäädännöllisiin, eettisiin ja yhteiskunnallisiin periaatteisiin sekä toimitustyöskentelyyn ja tv-inserttien käytännön tekemiseen.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- tietää journalismia koskevan lainsäädännön ja eettisen ohjeiston pääpiirteet ja osaa hakea niistä lisätietoa
- tunnistaa journalismin yhteiskunnallisen roolin
- tietää tv-insertin perinteisen toimitustyöskentelyn ja tuotannon prosessin pääpiirteet
- osaa ideoida, taustoittaa, visualisoida ja toteuttaa lyhyen tv-jutun tai -uutisen työryhmässä nopeassa aikataulussa
- tietää nopean videoinsertin tuotannon tyypilliset työkalut ja hallitsee niiden peruskäytön omassa tehtäväroolissaan

Sisältö

Journalismin juridinen normisto ja etiikka.
Ajankohtaisten aiheiden ideointi ja tiedonhankinta toimituksellisessa tiimissä.
Haastattelutilanteet ja niihin valmistautuminen.
Tv-journalismin perustyökalut uutistyössä.
Videoinsertin sisällölliset elementit.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tietää journalismia koskevan lainsäädännön ja eettisen ohjeiston periaatteita. Hän tietää toimitustyöskentelyn ja tuotannon prosesseja. Hän osaa toteuttaa tv-insertin työryhmässä omassa tehtäväroolissaan, mutta toteutuksessa on osin puutteita.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija tietää journalismia koskevan lainsäädännön ja eettisen ohjeiston pääpiirteet ja osaa hakea niistä lisätietoa. Opiskelija osaa arvioida journalismin yhteiskunnallista roolia. Hän tietää tv-insertin perinteisen toimitustyöskentelyn ja tuotannon prosessin pääpiirteet. Hän osaa ideoida, taustoittaa, visualisoida ja toteuttaa lyhyen tv-jutun tai -uutisen työryhmässä nopeassa aikataulussa. Hän tietää nopean videoinsertin tuotannon tyypilliset työkalut ja hallitsee niiden peruskäytön omassa tehtäväroolissaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tietää journalismia koskevan lainsäädännön ja eettisen ohjeiston pääpiirteet ja hakee aktiivisesti lisätietoa. Opiskelija osaa arvioida monipuolisesti ja kriittisesti journalismin yhteiskunnallista roolia. Hän osoittaa hallitsevansa tv-insertin perinteisen toimitustyöskentelyn ja tuotannon prosessin pääpiirteet. Hän osaa ideoida, taustoittaa, visualisoida ja toteuttaa lyhyen tv-jutun tai -uutisen työryhmässä nopeassa aikataulussa, ja ottaa vastuuta koko työryhmän toiminnasta. Hän tietää nopean videoinsertin tuotannon tyypilliset työkalut ja käyttää näitä sujuvasti omassa tehtäväroolissaan.