Siirry suoraan sisältöön

FiktioprojektiLaajuus (5 op)

Tunnus: 2E00GL80

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojaksolla toteutetaan tiimityönä fiktiivinen lyhytelokuva ja sovelletaan käytännössä elokuvan toteuttamiseen tarvittavia tietoja ja taitoja.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa toimia työryhmän vastuullisena jäsenenä sovituissa työrooleissaan
- osaa edistää työryhmän ja fiktioprojektin yhteisten tavoitteiden toteuttamista
- osaa toteuttaa pienimuotoisen elokuvaprojektin vaiheita ja prosesseja työroolinsa tai työrooliensa mukaisesti ja työturvallisuutta noudattaen
- osaa edistää projektin laajuuden hallintaa ja ratkaista vastaan tulevia ongelmia
- osaa soveltaa elokuvallisen tarinankerronnan ja ilmaisun keinoja
- osaa antaa, ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta rakentavasti.

Sisältö

Työroolit ja työskentely pienimuotoisessa elokuvaprojektissa.
Työryhmän keskinäinen kommunikointi elokuvaprojektissa.
Työprosessien ja -välineiden harjoitteleminen.
Projektin laajuuden hallinta ja ongelmien ratkaisu.
Työturvallisuus.
Elokuvailmaisun harjoitteleminen.
Palautteen vastaanottaminen ja antaminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa toteuttaa työroolinsa mukaisia vaiheita ja prosesseja pienimuotoisessa elokuvatuotannossa. Työryhmän yhteisten tavoitteiden esittäminen, toteuttaminen ja työryhmätoiminta ovat osittain puutteellisia. Palautteen vastaanottaminen ja antaminen on rajoittunutta.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija toteuttaa vastuullisesti työroolinsa mukaisia ja prosesseja pienimuotoisessa elokuvaprojektissa. Hän edistää työryhmän ja tuotannon tavoitteita työroolinsa tai työrooliensa mukaisesti. Hän ottaa työturvallisuuden huomioon toiminnassaan. Hän toimii projektin sovitun laajuuden rajoissa, ratkaisee projektityössä vastaan tulevia ongelmia ja edistää omalta osaltaan elokuvallisen tarinankerronnan kehittelyä. Hän osaa antaa, ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta rakentavasti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija toteuttaa vastuullisesti ja kehittäen työroolinsa mukaisia ja prosesseja pienimuotoisessa elokuvaprojektissa. Hän edistää aktiivisesti työryhmän ja tuotannon tavoitteiden toteuttamista sekä omassa työroolissaan että työryhmätoiminnassa. Hän ottaa työturvallisuuden huomioon toiminnassaan ja laajemmin projektin toteuttamisessa. Hän osaa hallita projektin laajuutta ja ratkaisee aktiivisesti projektityössä vastaan tulevia ongelmia. Hän edistää sekä omassa toiminnassaan että työryhmän tasolla elokuvallisen tarinankerronnan kehittelyä. Hän antaa, ottaa vastaan ja hyödyntää palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.