Siirry suoraan sisältöön

Fiktion käsikirjoittaminen ja ennakkosuunnitteluLaajuus (5 op)

Tunnus: 2E00GL78

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on kehittää opiskelijan taitoja fiktion käsikirjoittamisessa ja tuotannollisessa työskentelyssä.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa kirjoittaa tarinan klassiseen käsikirjoitusformaattiin
- osaa ottaa vastaan ja antaa palautetta käsikirjoituksesta
- osaa kehittää käsikirjoitusta eteenpäin palautteen pohjalta
- tietää tuotannon vaiheet (kehittely, ennakkotuotanto, tuotanto, jälkituotanto, levitys) ja näihin liittyvät tuotannon työtehtävat pääpiirteittäin
- osaa analysoida käsikirjoituksia tuotannon näkökulmasta
- osaa laatia suunnitelman ja budjetin pienimuotoiselle fiktiotuotannolle

Sisältö

Lyhytelokuvan käsikirjoittaminen.
Palautteen vastaanottaminen ja antaminen.
Käsikirjoituksen tuotannollinen analysointi.
Tuotantojen aikatauluttaminen ja budjetointi.
Lyhytelokuvan esituotanto.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelijan tarinankerronnan klassisesta muodon ja käsikirjoitusformaatin periaatteiden soveltaminen on osin suppeaa. Opiskelija ottaa vastaan ja antaa palautetta käsikirjoituksista, mutta työskentely palautteen pohjalta on tilannekohtaista. Opiskelija tuntee tuotannon vaiheet pääpiirteittäin, mutta niiden hallinta on suppea. Käsikirjoitusten analysointi tuotannon näkökulmasta on pintapuolista. Suunnitelman ja budjetin laatiminen pienimuotoiselle fiktiotuotannolle on puutteellista.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelijan soveltaa klassisen tarinankerronnan ja käsikirjoitusformaatin periaatteita. Opiskelija ottaa vastaan ja antaa palautetta käsikirjoituksista sekä kehittää niitä eteenpäin saadun palautteen perusteella. Opiskelija tietää tuotannon vaiheet ja niihin liittyvät työtehtävät pääpiirteittäin. Käsikirjoitusten analysointi tuotannon näkökulmasta on jäsentynyttä. Opiskelija osaa laatia suunnitelman ja budjetin pienimuotoiselle fiktiotuotannolle.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijan soveltaa taitavasti klassisen tarinankerronnan ja käsikirjoitusformaatin periaatteita. Opiskelija osaa antaa ja ottaa palautetta vastaan rakentavasti sekä hyödyntää aktiivisesti ja oivalttavasti saatua palautetta käsikirjoituksen eteenpäin kehittämisessä. Opiskelija hallitsee tuotannon vaiheet ja niiden työtehtävät. Käsikirjoitusten analysointi tuotannon näkökulmasta on monipuolista ja luovaa. Opiskelija laatii suunnitelman ja budjetin pienimuotoiselle fiktiotuotannolle ammattimaisesti.