Kalustokokoonpanojen suunnittelu ja työturvallisuusLaajuus (5 op)
Tunnus: 2E00GL95
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opintojakso perehdyttää opiskelijan kalustokokoonpanojen suunnitteluun ja työturvalliseen käyttämiseen eri tyyppisissä tuotannoissa.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- tietää kalustovalintojen vaikutuksen tuotannon budjettiin ja henkilöresursseihin
- osaa valita ja käyttää tuotannon tavoitteiden mukaista kamerakalustoa
- osaa valita ja käyttää työskentelyyn sopivaa kenttä-äänityskalustoa
- osaa valita ja käyttää tarkoituksenmukaisesti valaisu-, ripustus- ja kamera-ajokalustoa
- hallitsee erilaisten kalustokokoonpanojen turvallisen käytön muuttuvissa olosuhteissa
- osaa huomioida työskentely-ympäristön riskit, rajoitteet ja mahdollisuudet työskentelyssään
Sisältö
Kalustokokoonpanojen suunnittelu budjetoinnin ja resursoinnin näkökulmasta.
Kameratekniikka ja kalustokäsittely.
Äänitystekniikka ja kalustokäsittely.
Valaisutekniikka ja kalustokäsittely.
Valo- ja kameraripustusten työskentelyturvallisuus.
Sähköturvallisuus.
Kuvauspaikan riskianalyysi.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija kokoaa ohjatusti kamera- ja äänityskaluston käyttökuntoon. Hän osaa valita ja pystyttää yksinkertaisen valaisukaluston sekä tehdä tarvittavat sähkökytkennät. Opiskelija käyttää ohjatusti ripustuskalustoa ja toteuttaa itsenäisesti yksinkertaisia ripustuksia. Hän selvittää kuvauspaikan ja -ympäristön turvallisuusolosuhteita.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija kokoaa tuotantoon sopivan kamerakaluston ja käyttää sitä sujuvasti. Hän valitsee äänityskaluston ja saattaa sen toimintakuntoon. Opiskelija kokoaa tilanteen vaatiman valaisu- ja ripustuskaluston sekä käyttää niitä turvallisesti. Hän selvittää tarvittavat sähkökytkennät sekä huomioi kuvauspaikan riskit ja mahdollisuudet kalustokokoonpanossa. Opiskelija osaa ottaa huomioon tuotannon tavoitteet ja taloudelliset reunaehdot kaluston valinnassa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija valitsee ja kokoaa taloudellisten resurssien mahdollistaman ja tuotannon tavoitteiden mukaisen kamerakaluston sekä käyttää sitä sujuvasti ja turvallisesti. Hän valitsee ja kokoaa tarkoituksenmukaisen äänityskaluston. Opiskelija osaa valita tuotannon tavoitteiden, työskentelytavan ja kuvausympäristön mukaisen valaisukaluston sekä käyttää sitä turvallisesti vaihtuvissa olosuhteissa. Hän toteuttaa turvalliset sähkökytkennät ja tekee monipuolisia ripustusmenetelmiä niin valaisu- kuin kamerakalustollekin. Opiskelija taustoittaa ennakkoon kuvauspaikan turvallisuustekijät sekä työskentelee päämäärätietoisesti ja turvallisesti muun työryhmän huomioiden.