Siirry suoraan sisältöön

Vastuullinen työnjohtaminen av-alallaLaajuus (5 op)

Tunnus: 2E00GL86

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on perehdyttää opiskelija av-alan keskeisiin työelämäsääntöihin ja työnjohtamiseen av-alalla eritellen myös eri ammattiryhmien työnjohdollisia rooleja ja vastuita.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- tietää työsopimuslain ja alan työehtosopimusten keskeiset työsuhteita määrittävät periaatteet ja niiden merkityksen työnantaja- ja työntekijänäkökulmasta
- erittelee av-alalle tyypillisiä työnjohtamisen rooleja
- tunnistaa av-tuotantotyöryhmien kokoamisen tyypillisiä käytänteitä
- erittelee työnjohtamiseen kuuluvia keskeisiä taitoja motivoinnista ja viestinnästä resurssien hallintaan
- suunnittelee ratkaisuja vastuullisuuden ja kestävyyden toteuttamiseksi av-tuotannoissa

Sisältö

Työsopimuslaki.
Av-alan työehtosopimukset ja niiden soveltaminen.
Av-alan työnjohtamisen roolit.
Työnjohtamisen taidot.
Vastuulliset ratkaisut AV-tuotannoissa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelijan tietämyksessä työsopimuslain ja työehtosopimusten periaatteista ja merkityksestä esihenkilötyössä ja työnjohtamisessa on puutteita. Opiskelija erittelee av-alan esihenkilö- ja työnjohtamisen rooleja ja taitoja pinnallisesti mukaan lukien itsensä kehittämisen näkökulman. Opiskelija tietää vastuullisuuden ja kestävyyden periaatteita, mutta soveltaminen on pinnallista.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija tietää työsopimuslain ja alan työehtosopimusten keskeiset työsuhteita määrittävät periaatteet ja niiden merkityksen esihenkilötyössä. Opiskelija erittelee av-alan esihenkilö- ja työnjohtamisen rooleja ja taitoja johdonmukaisesti, ja arvioi omia kehittymisen tarpeitaan. Hän tekee käytäntöön sovellettavia toimenpide-ehdotuksia vastuullisuuden ja kestävyyden kehittämiseksi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tietää työsopimuslain ja alan työehtosopimusten keskeiset työsuhteita määrittävät periaatteet ja osaa soveltaa niitä esihenkilötyöhön. Opiskelija erittelee monipuolisesti ja johdonmukaisesti av-alan esihenkilö- ja työnjohtamisen rooleja ja taitoja, ja asettaa aktiivisesti tavoitteita omalle kehittymiselleen. Hän esittää monipuolisesti perusteltuja ja käytäntöön sovellettavia toimenpiteitä vastuullisuuden ja kestävyyden kehittämiseksi.