Siirry suoraan sisältöön

Televisiosisältöjen suunnittelu ja toteutusLaajuus (5 op)

Tunnus: 2E00GL82

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on perehtyä televisio-ohjelmien suunnitteluun erilaisille kanaville ja kohderyhmille sekä televisiosisältöjen käytännön tilaajan edellyttämin reunaehdoin.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa eritellä tv-kanavien profiileja, ohjelmatyyppejä, sisältöjä ja kohderyhmiä
- osaa kehittää ja toteuttaa pienimuotoisia televisiosisältöjä
- osaa suunnitella audiovisuaalisen sisällön käyttömahdollisuuksia eri jakelualustoille
- osaa toteuttaa käytännön tv-tuotantoprojektin työryhmän jäsenenä luovasti ja kustannustehokkaasti
- pystyy tavoitteelliseen, tilaajan määrittelemään ja aikataulutettuun työskentelyyn
- osaa ottaa huomioon uudet jakelu- ja markkinointikanavat, kohderyhmät sekä mahdolliset yhteistyökumppanit ja niiden tarpeet

Sisältö

Televisiokanavien profiilit, ohjelmatyypit ja kohderyhmät.
Tilaajien, jakelu- ja markkinointikanavien ymmärtäminen.
Tv-ohjelmien luova ja kustannustehokas suunnittelu ja toteutus.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tunnistaa tv-kanavien profiileja, ohjelmatyyppejä, sisältöjä ja kohderyhmiä, mutta analyysi on pintapuolista tai suppeaa. Opiskelija osaa toteuttaa tiimin jäsenenä käytännön tv-tuotantoprojektin, mutta toteutuksessa on osin puutteita. Opiskelija tunnistaa tilaajan asettamia reunaehtoja ja tämän tarpeita.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa eritellä tv-kanavien profiileja, ohjelmatyyppejä, sisältöjä ja kohderyhmiä. Hän osaa kehittää ja toteuttaa pienimuotoisia televisiosisältöjä ja suunnitella audiovisuaalisen sisällön käyttömahdollisuuksia eri jakelualustoille. Hän osaa toteuttaa käytännön tv-tuotantoprojektin työryhmän jäsenenä huomioiden kustannustehokkuuden. Hän pystyy pääsääntöisesti tavoitteelliseen, tilaajan määrittelemään ja aikataulutettuun työskentelyyn. Hän osaa ottaa huomioon uudet jakelu- ja markkinointikanavian ja kohderyhmien tarpeita sisältöjen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa hankkia monipuolisesti tietoa ja analysoida tietoon perustuen tv-kanavien profiileja, ohjelmatyyppejä, sisältöjä ja kohderyhmiä. Hän osaa kehittää ja toteuttaa pienimuotoisia televisiosisältöjä ja suunnitella audiovisuaalisen sisällön käyttömahdollisuuksia eri jakelualustoille. Hän toteuttaa käytännön tv-tuotantoprojektin työryhmän jäsenenä luovasti ja kustannustehokkaasti. Hän pystyy tavoitteelliseen, tilaajan määrittelemään ja aikataulutettuun työskentelyyn. Hän osaa ottaa huomioon uudet jakelu- ja markkinointikanavat, kohderyhmät sekä mahdolliset yhteistyökumppanit ja niiden tarpeet.