Siirry suoraan sisältöön

Elokuvan dramaturginen analyysiLaajuus (5 op)

Tunnus: 2E00GL76

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on kehittää opiskelijan taitoja ja ymmärrystä yksityiskohtaiseen elokuvan dramaturgiseen analyysiin.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- Osaa purkaa pitkän fiktioelokuvan kohtauksiksi
- Ymmärtää kohtausten dramaturgisen merkityksen osana isompaa kokonaisuutta
- Tietää miten kohtaukset, näytökset ja jaksot jakautuvat tyypillisessä kokoillan elokuvassa
- Tietää elokuvakerronnan yleisimmät tiedon jäsentelyn työkalut
- Tunnistaa eri roolihenkilöiden funktiot elokuvan dramaturgisessa kokonaisuudessa

Sisältö

Pitkän fiktioelokuvan rakenne.
Elokuvan kohtauskohtainen purku ja dramaturginen analyysi.
Elokuvakerronnan yleisimmät työkalut.
Roolihenkilöiden funktiot ja orkestrointi elokuvassa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa purkaa pitkän fiktioelokuvan kohtauksiksi, mutta ymmärtäminen kohtausten dramaturgisesta merkityksestä ja niiden osasta suuremmassa kokonaisuudessa jää osin suppeaksi. Tietämys kohtausten, näytösten ja jaksojen jakautumisesta tyypillisessä kokoillan elokuvassa on tilannekohtaista. Opiskelija tunnistaa elokuvakerronnan yleisimmät tiedon jäsentelyn työkalut, mutta eri roolihenkilöiden funktiot elokuvan dramaturgisessa kokonaisuudessa jäävät osin pinnallisiksi.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa purkaa pitkän fiktioelokuvan kohtauksiksi ja ymmärtää kohtausten dramaturgisen merkityksen osana isompaa kokonaisuutta. Hän tietää, miten kohtaukset, näytökset ja jaksot jakautuvat tyypillisessä kokoillan elokuvassa. Opiskelija tunnistaa elokuvakerronnan yleisimmät tiedon jäsentelyn työkalut ja eri roolihenkilöiden funktiot elokuvan dramaturgisessa kokonaisuudessa, ja hän osaa soveltaa tätä tietoa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa purkaa pitkän fiktioelokuvan kohtauksiksi, ymmärtää kohtausten dramaturgisen merkityksen ja niiden osan suuremmassa kokonaisuudessa erittäin hyvin. Hän hallitsee tietonsa siitä, miten kohtaukset, näytökset ja jaksot jakautuvat tyypillisessä kokoillan elokuvassa. Opiskelija tunnistaa elokuvakerronnan yleisimmät tiedon jäsentelyn työkalut laaja-alaisesti ja syvällisesti. Erilaisten roolihenkilöiden funktiot elokuvan dramaturgisessa kokonaisuudessa ovat hänelle selkeät, ja hän osaa soveltaa tätä tietoa luovasti ja kehittävästi.