Siirry suoraan sisältöön

Harjoittelu 2Laajuus (10 op)

Tunnus: 2E00HA43

Laajuus

10 op

Osaamistavoitteet

Harjoittelussa opiskelija perehtyy ohjatusti oman alansa käytännön työtehtäviin, soveltaa tietojaan ja taitojaan työelämässä ja kehittää uutta osaamista työtehtävistään riippuen. Audiovisuaalisen median tutkinto-ohjelmassa työharjoittelu suoritetaan yleensä 2-3 jaksossa erilaisissa työharjoittelupaikoissa.

Työharjoittelussa opiskelija
- tutustuu työelämän lainalaisuuksiin ja käytäntöihin
- osaa soveltaa oppimiaan tietoja ja taitoja työelämässä
- osaa kehittää osaamistaan harjoittelun tavoitteiden ja työtehtävien mukaan
- osaa työkokemuksen perusteella suunnitella ammatillista uraansa
- luo omaa verkostoaan ja kontakteja työelämään
- osaa havainnoida ja analysoida työkulttuuria
- kerää ideoita opinnäytetyötä varten

Sisältö

Ennen harjoittelua toteutettavalla opintojaksolla "Harjoitteluvalmennus" opiskelija perehtyy TAMKin ja tutkinto-ohjelman harjoittelukäytäntöihin ja harjoittelupaikkojen etsimiseen.

Harjoittelussa opiskelija hankkii työharjoittelupaikan itse. Hän rakentaa harjoittelulleen tavoitteet ohjaavan opettajan kanssa sekä laatii harjoittelusopimuksen ja sopii harjoittelusta työnantajan kanssa. Harjoittelun aikana opiskelija kehittää osaamistaan, tekee havaintoja, kirjoittaa työpäiväkirjaa ja dokumentoi työtehtäviään. Harjoittelun lopuksi opiskelija laatii harjoittelustaan osaamisen kehittymistä ja työpaikan käytäntöjä analysoivan raportin.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija on työskennellyt oman alansa työtehtävissä ja on täällä soveltanut ja syventänyt alan osaamistaan. Opiskelija on työskennellyt harjoittelun ohjaajan hyväksymissä työtehtävissä sopimuksen mukaisen tuntimäärän, toimittanut vaadittavat dokumentit ohjaajalle. Hyväksytään, kun harjoittelu on suoritettu ja raportoitu ohjaavalle opettajalle raportointiohjeen mukaisesti. Harjoittelun työaika muutetaan opintopisteiksi käyttäen kaavaa 27h työtä = 1 op.