Siirry suoraan sisältöön

Fysioterapeutin tutkinto-ohjelma: Fysioterapeuttikoulutus, yrittäjyyspainotteinen suuntautumispolku

Tunnus: 19FY

Tutkinto:
Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Fysioterapeutti (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2021

Kuvaus

Fysioterapeutti (AMK) rekisteröidään tutkinnon suorittamisen jälkeen terveydenhuollon ammattihenkilöksi laillistettuna fysioterapeuttina. Fysioterapeutin ammattinimikettä saa käyttää ja ammattia harjoittaa vain fysioterapeutin tutkinnon suorittanut henkilö.

Fysioterapeutin ammatin kuvaus

Fysioterapeutti on lääkinnällisen kuntoutuksen asiantuntija. Lääkinnällisellä kuntoutuksella tarkoitetaan yksilön fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä parantavia tai ylläpitäviä toimenpiteitä, joiden tavoitteena on kuntoutujan voimavarojen, selviytymisen ja yhdenvertaisten osallistumismahdollisuuksien tukeminen. Fysioterapiapalvelut kuuluvat terveys-, sosiaali- ja kuntoutuspalvelujärjestelmään ja niiden kohteena on ihmisen liikkuminen ja toimintakyky.

Fysioterapeutti selvittää fysioterapeuttisen tutkimisen avulla ihmisen eriytyneitä liikkeitä, liikkumista ja toimintaa. Tekemänsä tutkimisen ja kliinisen päättelyn perusteella hän laatiin fysioterapiadiagnoosin ja toteuttaa terapeuttista harjoittelua, manuaalista ja fysikaalista terapiaa sekä ohjausta ja neuvontaa terveyden ja toimintakyvyn tukemiseksi ja edistämiseksi.

Fysioterapeutilla on valmistumisensa jälkeen valmiudet itseohjautuvaan kliinisen päätöksentekoprosessin mukaiseen, asiakaslähtöiseen, tehokkaaseen ja kustannusvaikuttavaan toimintaan. Toiminta on näyttöön perustuvaa, lakeja ja ammattialan eettisiä periaatteita noudattavaa. Hän työskentelee eri-ikäisten ihmisten parissa mm. sairaaloissa ja terveyskeskuksissa, tutkimus- ja kuntoutuslaitoksissa, kylpylöissä, yksityisissä fysioterapialaitoksissa, erilaisissa järjestöissä, koulu- ja liikuntatoimessa, yrittäjänä sekä erilaisissa hankkeissa ja markkinoinnissa. Hän osaa toimia erilaisissa ammatillisissa tilanteissa luontevasti myös englannin ja ruotsin kielellä. Fysioterapeutti työskentelee usein työryhmän jäsenenä vaikka vastaakin itsenäisesti työnsä suunnittelusta, toteutuksesta, arvioinnista ja kehittämisestä.

Fysioterapeutin tutkinto-ohjelman toteuttaminen

Fysioterapian perustana on fysioterapiatiede. Opinnot koostuvat ammattiopinnoista ja opinnäytetyöstä sekä vapaasti valittavista opinnoista. Opintokokonaisuudet jakautuvat sekä teoreettisiin että käytännöllisiin opintojaksoihin. Eri oppiaineiden tietoa yhdistetään opintojaksojen tavoitteiden mukaisesti opiskelijan ammatillista osaamista kehittäviksi kokonaisuuksiksi, joissa huomioidaan kuntoutusteknologian mahdollisuudet. Ammattiopintojen sisältämästä harjoittelusta (yhteensä 75 opintopistettä) 39 opintopisteen osuus toteutuu ammattitaitoa edistävänä harjoitteluna eri harjoittelupaikoissa ja 6 projektityönä. Harjoittelussa huomioidaan kestävän kehityksen periaatteita.

Fysioterapeutin tutkinto-ohjelmassa korostuu kunkin opiskelijan henkilökohtaisen ammatillisen kasvun prosessi. Se vaihtelee yksilöllisesti mm. opiskelijan aikaisemman osaamisen ja oppimisympäristöjen mukaan. Koulutus toteutetaan Tampereen ammattikorkeakoulussa ongelmaperustaisen pedagogiikan (problem based learning = PBL) mukaisesti. Oppimisprosessi käynnistyy fysioterapeutin työn sisältöalueista rakennetuilla lähtökohdilla, joiden pohjalta opiskelijat laativat oppimistehtävät. He vastaavat oppimistehtäviinsä viikko-ohjelman mukaisten oppimistilanteiden sekä itsenäisen ja opiskelijatovereiden kanssa toteutetun opiskelun perusteella. Ongelmaperustainen pedagogiikka tukee opiskelijan tiedonhankintataitojen, henkilökohtaisen tiedonmuodostuksen ja ryhmässä tapahtuvan oppimisen kehittymistä koko koulutuksen ajan.

Fysioterapeutin tutkinto-ohjelman vuositeemat

Fysioterapeutin tutkinto-ohjelman tuottama osaaminen painottuu ensimmäisen lukuvuoden aikana terveen ihmisen liikkeiden, liikkumisen ja toimintakyvyn tutkimiseen ja ohjaamiseen. Opiskelija saa valmiuksia mm. hierontaan, perusliikkumisen ohjaamiseen ja terapeuttisen harjoittelun sekä erilaisten muiden ohjaus- ja opetusmenetelmien käyttämiseen. Opiskelija saa lukuvuoden aikana kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta, asiakaspalvelusta ja tutustuu fysioterapeutin työhön. Opiskelija perehtyy ensimmäisen lukuvuoden aikana fysioterapeutin ammattieettisiin periaatteisiin ja oppii koulutuksen aikana niiden mukaiseen toimintaan.

Toisen lukuvuoden aikana opiskelija harjaantuu aikuisikäisten tuki- ja liikuntaelinsairaiden, hengitys- ja verenkiertoelinsairaiden, neurologisesti sairaiden ja mielenterveyskuntoutujien fysioterapian toteuttamisessa. Opiskelija tutustuu harjoittelujaksojen aikana erilaisiin terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristöihin. Lisäksi hän perehtyy fysioterapeutin ammatissa tarvittavaan englannin ja ruotsin kieleen. Lukuvuoden päätteeksi hän osaa ohjatusti hyödyntää tieteelliseen näyttöön perustuvaa tietoa fysioterapian suunnittelussa ja toteutuksessa.

Kolmantena lukuvuonna opiskelija perehtyy lasten ja nuorten samoin kuin ikääntyvien terveyden ja toimintakyvyn erityiskysymyksiin. Lukuvuoden päätteeksi hän osaa suunnitella ja toteuttaa fysioterapiaa sekä arvioida sen vaikutuksia. Kliinisessä päättelyssä painottuvat asiakkaan ja hänen viiteryhmiensä lähtökohdat. Kolmannen vuoden aikana opiskelija saa valmiuksia myös fysioterapiayrittäjänä toimimiseen sekä mahdollisuuden hanketyöhön.

Ennen koulutuksen päättymistä opiskelija on saanut valmiuksia projektien toteuttamiseen. Hän on syventänyt ammatillista osaamistaan valitsemillaan fysioterapian erityisalueilla erityisesti opinnäytetyön sekä valinnaisten opintojen kautta. Lisäksi hän on omaksunut monipuolista kieliosaamista kiinteäksi osaksi omaa ammatillista identiteettiään.

Kolmannen lukuvuoden alusta lähtien osa opiskelijoista voi suuntautua hyvinvointiyrittäjyyteen hakemalla proakatemian yrittäjyyspainotteiselle suuntautumispolulle. Hyvinvointialojen proakatemiassa opiskellaan monialaisessa fysioterapeutti- ja sosionomiopiskelijoiden muodostamassa tiimissä valmentajan johdolla. Opiskelijat perustavat oman tiimiyrityksen ja tekevät yhteistyötä liiketalouden opiskelijoiden kanssa. He kehittävät opiskelun aikana sosiaali- ja terveysalan palveluja ja toimintoja eri työelämätahojen tarpeisiin. Opinnot koostuvat tiimipalavereista, pienryhmätyöskentelystä, itsenäisestä opiskelusta sekä hyvinvointipalvelujen kehittämisestä ja toteuttamisesta. Opetussuunnitelman osaamistavoitteet vastaavat ydinkohdiltaan fysioterapeutin tutkinto-ohjelman ns. perusryhmän opinto-ohjelman oppimistavoitteita.

Yhteensä kuusi opintojaksoa on suunniteltu ja toteutetaan yhteistyössä Tampereen korkeakouluyhteisön toisten tutkinto-ohjelmien mm. lääkäri- ja ensihoitajakoulutuksen kanssa. Fysioterapeuttiopiskelijat harjoittelevat moniammatillisissa ryhmissä niin sanotussa Taito-tilassa. Opintojen aikana on mahdollista tehdä yhteistyötä myös esimerkiksi rakennusarkkitehdin tutkinto-ohjelman opiskelijoiden kanssa.

Fysioterapeuttiopiskelijoilla on mahdollisuus lähteä opiskelijavaihtoon kolmannen tai neljännen lukuvuoden aikana. Vaihto-opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus 30 opintopisteen laajuisiin opintoihin sekä kevät- että syyslukukaudella. Omat opiskelijat saavat mahdollisuuksia kotikansainvälistymiseen vaihto-opiskelijoiden vertaisopiskelijoina tai opettajavieraiden ohjaajina.

Koulutuksen päätteeksi opiskelija tuntee kestävän kehityksen periaatteita fysioterapeutin työssä.

Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö

Opetussuunnitelman kehittäminen on toteutettu ja sitä toteutetaan jatkuvasti yhdessä neuvottelukunnan jäsenten ja alueen fysioterapeuttien kanssa. Ammattitaitoa edistävä harjoittelu toteutuu ohjattuna harjoitteluna pääsääntöisesti Pirkanmaan alueen fysioterapiapalveluja tarjoavissa organisaatioissa.

Opetussuunnitelman tavoitteita ja sisältöjä on täsmennetty sekä suomalaisen että eurooppalaisen fysioterapian ydinosaamiskuvauksen mukaan. Olemme varmistaneet, että opetussuunnitelma sisältää Euroopassa yhteisiksi sovitut osaamisvaatimukset.

Olemme kuvanneet opintokokonaisuuksien ydinsisällöt kynnyskäsitteinä. Ne on kirjattu kunkin opintokokonaisuuden kuvausteksteihin.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2021-2022 2022-2023 2023-2024 2024-2025 Syksy 2021 Kevät 2022 Syksy 2022 Kevät 2023 Syksy 2023 Kevät 2024 Syksy 2024 1. / 2021 2. / 2021 3. / 2022 4. / 2022 1. / 2022 2. / 2022 3. / 2023 4. / 2023 1. / 2023 2. / 2023 3. / 2024 4. / 2024 1. / 2024 2. / 2024
19FY-1001
Orientoivat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 4)

4
7F00EB32 Orientaatio fysioterapeuttikoulutukseen 4 4 4 2 2
19FY-1002
Ihminen toimivana kokonaisuutena

(Valitaan kaikki )

10
7F00EB36 Ihminen toimivana kokonaisuutena, teoria 7 7 7 3.5 3.5
7F00EB38 Ihminen toimivana kokonaisuutena, harjoitustunnit 3 3 3 1.5 1.5
19FY-1003
Fysioterapeuttinen tutkiminen

(Valitaan kaikki )

13
7F00EB40 Fysioterapeuttinen tutkiminen, teoria 8 8 8 4 4
7F00EB42 Fysioterapeuttinen tutkiminen, harjoitustunnit 5 5 5 2.5 2.5
19FY-1004
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen

(Valitaan kaikki )

13
7F00EB44 Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, teoria 8 8 8 4 4
7F00EB46 Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, harjoitustunnit 5 5 5 2.5 2.5
19FY-1005
Professional English for Physiotherapists

(Valitaan kaikki )

3
7F00EB48 Professional English for Physiotherapists 3 3 3 1.5 1.5
19FY-1006
Terapeuttisen harjoittelun perusteet

(Valitaan kaikki )

11
7F00EB50 Terapeuttisen harjoittelun perusteet, teoria 5 5 5 2.5 2.5
7F00EB52 Terapeuttisen harjoittelun perusteet, harjoitustunnit 4 4 4 2 2
7F00EB54 Terapeuttisen harjoittelun perusteet, ohjattu harjoittelu 2 2 2 1 1
19FY-1007
Kuntoutuksen palvelujärjestelmät

(Valitaan kaikki )

6
7F00EX84 Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristö 3 3 3 1.5 1.5
7F00EC92 Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia 3 3 3 1.5 1.5
19FY-1008
Aikuisten fysioterapia 1

(Valitaan kaikki )

25
7F00EB58 Aikuisten fysioterapia 1, teoria 9 9 9 4.5 4.5
7F00EB60 Aikuisten fysioterapia 1, harjoitustunnit 8 8 8 4 4
7F00EB62 Aikuisten fysioterapia 1, ohjattu harjoittelu 8 8 8 4 4
19FY-1009
Aikuisten fysioterapia 2

(Valitaan kaikki )

30
7F00EB68 Aikuisten fysioterapia 2, teoria 12 12 12 6 6
7F00EB70 Aikuisten fysioterapia 2, harjoitustunnit 8 8 8 4 4
7F00EB72 Aikuisten fysioterapia 2, ohjattu harjoittelu 7 7 7 3.5 3.5
7F00EB64 Yrkessvenska för fysioterapeuter, muntlig färdighet 2 2 2 1 1
7F00EB66 Yrkessvenska för fysioterapeuter, skriftlig färdighet 1 1 1 0.5 0.5
19FY-1010
Lasten ja nuorten fysioterapia

(Valitaan opintopisteitä: 20)

20
7F00EB76 Lasten ja nuorten fysioterapia, harjoitustunnit 5 5 5 2.5 2.5
7F00EB78 Lasten ja nuorten fysioterapia, ohjattu harjoittelu 8 8 8 4 4
19FY-1013
Ammatillisesti syventävät opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 22)

22
7F00EB90 Asiantuntijuuden kehittyminen 4 1.1 1.1 1.1 0.6 0.6 0.6 0.6 0.6 0.6 0.6 0.6 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3
7F00EC93 Tilastotiede 2 2 2 1 1
19FY-1015
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 8)

8
19FY-1016
Sosiaali- ja terveysalan yrittäjäksi kasvaminen (Proakatemia)

(Valitaan kaikki )

15
7F00EC14 Sosiaali- ja terveysalan tiimiyrityksen perustaminen 5 5 5 2.5 2.5
7F00EC16 Sosiaali- ja terveysalan asiakasverkostot 5 5 5 2.5 2.5
7F00EC18 Sosiaali- ja terveysalan kannattava yritys 5 5 5 2.5 2.5
19FY-1017
Sosiaali- ja terveysalan ammatilliset opinnot (Proakatemia)

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 25)

25
7F00EC20 Johtaminen ja työhyvinvointi 3 2 1 1 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5
7F00EC22 Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi 3 2 1 1 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5
7F00EC24 Fysioterapian ammatillinen osaaminen (pakollinen) 10 10 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
7F00EC26 Asiakasviestintä ja markkinointi 3 2 1 1 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5
7F00EC28 Sosiaali- ja terveyspalveluiden talous ja hallinto 3 2 1 1 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5
7F00EC30 Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus 3 2 1 1 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5 0.5
19FY-1018
Sosiaali- ja terveysalan harjoittelu (Proakatemia)

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15)

15
7F00EC32 Proakatemiaharjoittelu 1 5 5 5 2.5 2.5
7F00EC34 Proakatemiaharjoittelu 2 5 5 5 2.5 2.5
7F00EC36 Proakatemiaharjoittelu 3 5 5 5 2.5 2.5
19FY-1014
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
7K00EC04 Strukturoitu tiedonhankinta 3 3 3 1.5 1.5
7F00EC06 Tutkimustyön menetelmät 3 3 3 1.5 1.5
7F00EC08 Opinnäytetyösuunnitelma 3 3 3 1.5 1.5
7F00EC10 Opinnäytetyön toteuttaminen 3 3 3 1.5 1.5
7F00EC12 Opinnäytetyön raportointi 3 3 3 1.5 1.5
Yhteensä 210 61.1 59.1 60.1 23.6 27.6 33.6 25.6 33.6 36.6 23.6 23.6 13.8 13.8 16.8 16.8 12.8 12.8 16.8 16.8 18.3 18.3 11.8 11.8 11.8 11.8

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

TAMKin yhteiset osaamiset

Mitä jokaisen TAMKista valmistuvan opiskelijan pitää osata?

Eettinen osaaminen

Opiskelija

- ottaa vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista

- toimii kaikessa yleisten ja oman alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti

- ottaa huomioon erilaiset näkökulmat työskentelyssään

- soveltaa yhdenvertaisuuden periaatteita

- soveltaa globaalin vastuun periaatteita

- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen.

Orientaatio fysioterapeuttikoulutukseen
Fysioterapeuttinen tutkiminen, harjoitustunnit
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, harjoitustunnit
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, harjoitustunnit
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 1, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 2, ohjattu harjoittelu
Lasten ja nuorten fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Ikääntyneiden fysioterapia, teoria
Ikääntyneiden fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Projektiopinnot
Työelämälähtöinen projekti
Asiantuntijuuden kehittyminen
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Työelämävalmiudet
Työhyvinvointi
Valinnainen fysioterapiaharjoittelu
Fysioterapian ammatillinen osaaminen (pakollinen)
Proakatemiaharjoittelu 1
Proakatemiaharjoittelu 2
Proakatemiaharjoittelu 3
Tutkimustyön menetelmät
Opinnäytetyösuunnitelma
Opinnäytetyön toteuttaminen
Opinnäytetyön raportointi
Innovaatio-osaaminen

Opiskelija

- osaa havainnoida ja analysoida toimintaympäristöä

- osaa kyseenalaistaa ja uudistaa vallitsevia toimintatapoja

- osaa soveltaa erilaisia ideoinnin ja ongelmanratkaisun keinoja yksin ja ryhmissä

- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen tietoa ja menetelmiä monialaisissa työryhmissä

- osaa antaa oman asiantuntemuksensa muiden käyttöön ja hyödyntää muiden asiantuntemusta

- osaa suunnata oma työtään siten, että se edistää taloudellisesti kannattavia ja/tai hyvinvointia lisääviä ratkaisuja.

Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Projektiopinnot
Yrittäjyys, talous ja johtaminen
Työelämälähtöinen projekti
Asiantuntijuuden kehittyminen
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Työhyvinvointi
Valinnainen fysioterapiaharjoittelu
Proakatemiaharjoittelu 1
Proakatemiaharjoittelu 2
Proakatemiaharjoittelu 3
Opinnäytetyösuunnitelma
Opinnäytetyön toteuttaminen
Opinnäytetyön raportointi
Kansainvälisyysosaaminen

Opiskelija

- osaa viestiä eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa, hallitsee oman alansa työtehtävissä tarvittavan kielitaidon

- suhtautuu työskentelyyn monikulttuurisessa ympäristössä ennakkoluulottomasti ja avoimesti

- seuraa aktiivisesti alansa kansainvälistä kehitystä ja ymmärtää sen vaikutukset ja mahdollisuudet

Professional English for Physiotherapists
Aikuisten fysioterapia 1, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 2, ohjattu harjoittelu
Lasten ja nuorten fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Asiantuntijuuden kehittyminen
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Opinnäytetyön raportointi
Oppimisen taidot

Opiskelija

- osaa arvioida ja kehittää oppimistapojaan

- osaa henkilökohtaisen tiedonmuodostusprosessinsa avulla kehittää omaa osaamistaan

- osaa hankkia, arvioida käsitellä ja soveltaa tietoa reflektiota ja kriittistä reflektiota hyödyntäen

- kykenee oppimaan ryhmässä ja edistämään ryhmässä tapahtuvaa oppimista.

Orientaatio fysioterapeuttikoulutukseen
Ihminen toimivana kokonaisuutena, teoria
Professional English for Physiotherapists
Ikääntyneiden fysioterapia, teoria
Projektiopinnot
Yrittäjyys, talous ja johtaminen
Asiantuntijuuden kehittyminen
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Työelämävalmiudet
Strukturoitu tiedonhankinta
Tutkimustyön menetelmät
Opinnäytetyösuunnitelma
Opinnäytetyön raportointi
Työyhteisöosaaminen

Opiskelija

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia

- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa

- osaa hyödyntää tieto- ja viestintä-tekniikkaa oman alansa tehtävissä

- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa

- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa

- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä

- omaa valmiuksia yrittäjyyteen.

Orientaatio fysioterapeuttikoulutukseen
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, harjoitustunnit
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 1, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 2, ohjattu harjoittelu
Lasten ja nuorten fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Ikääntyneiden fysioterapia, teoria
Ikääntyneiden fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Projektiopinnot
Työelämälähtöinen projekti
Asiantuntijuuden kehittyminen
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Työelämävalmiudet
Työhyvinvointi
Valinnainen fysioterapiaharjoittelu
Fysioterapian ammatillinen osaaminen (pakollinen)
Proakatemiaharjoittelu 1
Proakatemiaharjoittelu 2
Proakatemiaharjoittelu 3
Opinnäytetyön toteuttaminen
Luokittelemattomat
Ihminen toimivana kokonaisuutena, harjoitustunnit
Fysioterapeuttinen tutkiminen, teoria
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, teoria
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, teoria
Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristö
Aikuisten fysioterapia 1, teoria
Aikuisten fysioterapia 1, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 2, teoria
Aikuisten fysioterapia 2, harjoitustunnit
Yrkessvenska för fysioterapeuter, muntlig färdighet
Yrkessvenska för fysioterapeuter, skriftlig färdighet
Lasten ja nuorten fysioterapia, teoria
Lasten ja nuorten fysioterapia, harjoitustunnit
Tilastotiede
Sosiaali- ja terveysalan tiimiyrityksen perustaminen
Sosiaali- ja terveysalan asiakasverkostot
Sosiaali- ja terveysalan kannattava yritys
Johtaminen ja työhyvinvointi
Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi
Asiakasviestintä ja markkinointi
Sosiaali- ja terveyspalveluiden talous ja hallinto

Fysioterapeuttikoulutuksen opintojaksojen oppiaineet

Anatomia
Orientaatio fysioterapeuttikoulutukseen
Ihminen toimivana kokonaisuutena, teoria
Ihminen toimivana kokonaisuutena, harjoitustunnit
Fysioterapeuttinen tutkiminen, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 1, teoria
Aseptiikka
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, teoria
Biomekaniikka
Ihminen toimivana kokonaisuutena, teoria
Ihminen toimivana kokonaisuutena, harjoitustunnit
Fysioterapeuttinen tutkiminen, teoria
Fysioterapeuttinen tutkiminen, harjoitustunnit
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, teoria
Aikuisten fysioterapia 1, teoria
Lasten ja nuorten fysioterapia, teoria
Englanti
Professional English for Physiotherapists
Ensiapu
Fysioterapeuttinen tutkiminen, harjoitustunnit
Erityispedagogiikka
Lasten ja nuorten fysioterapia, harjoitustunnit
Fysiikka
Aikuisten fysioterapia 1, teoria
Fysiologia
Fysioterapeuttinen tutkiminen, teoria
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, teoria
Lasten ja nuorten fysioterapia, teoria
Fysioterapia
Orientaatio fysioterapeuttikoulutukseen
Ihminen toimivana kokonaisuutena, teoria
Ihminen toimivana kokonaisuutena, harjoitustunnit
Fysioterapeuttinen tutkiminen, teoria
Fysioterapeuttinen tutkiminen, harjoitustunnit
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, teoria
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, harjoitustunnit
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, teoria
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, harjoitustunnit
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 1, teoria
Aikuisten fysioterapia 1, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 1, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 2, teoria
Aikuisten fysioterapia 2, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 2, ohjattu harjoittelu
Lasten ja nuorten fysioterapia, teoria
Lasten ja nuorten fysioterapia, harjoitustunnit
Lasten ja nuorten fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Ikääntyneiden fysioterapia, teoria
Ikääntyneiden fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Strukturoitu tiedonhankinta
Opinnäytetyösuunnitelma
Opinnäytetyön toteuttaminen
Opinnäytetyön raportointi
Geriatria

Ei liitettyjä opintojaksoja

Gerontologia

Ei liitettyjä opintojaksoja

Hallinto
Yrittäjyys, talous ja johtaminen
Työelämävalmiudet
Kansanterveystiede

Ei liitettyjä opintojaksoja

Kasvatustiede
Orientaatio fysioterapeuttikoulutukseen
Kirjallinen viestintä
Fysioterapeuttinen tutkiminen, teoria
Opinnäytetyön toteuttaminen
Opinnäytetyön raportointi
Kuntoutus

Ei liitettyjä opintojaksoja

Kuormitusfysiologia
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, teoria
Kuvantaminen
Aikuisten fysioterapia 1, teoria
Liikunnan didaktiikka
Ihminen toimivana kokonaisuutena, harjoitustunnit
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, teoria
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 1, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 2, harjoitustunnit
Lasten ja nuorten fysioterapia, harjoitustunnit
Liikunta
Ihminen toimivana kokonaisuutena, harjoitustunnit
Fysioterapeuttinen tutkiminen, harjoitustunnit
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, harjoitustunnit
Lasten ja nuorten fysioterapia, harjoitustunnit
Lääkeaineoppi
Aikuisten fysioterapia 1, teoria
Aikuisten fysioterapia 1, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 2, teoria
Aikuisten fysioterapia 2, ohjattu harjoittelu
Lasten ja nuorten fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Ikääntyneiden fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Lääketiede
Aikuisten fysioterapia 1, teoria
Aikuisten fysioterapia 2, teoria
Lasten ja nuorten fysioterapia, teoria
Patofysiologia
Ihminen toimivana kokonaisuutena, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 1, teoria
Psykologia
Orientaatio fysioterapeuttikoulutukseen
Ihminen toimivana kokonaisuutena, teoria
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, teoria
Aikuisten fysioterapia 2, teoria
Lasten ja nuorten fysioterapia, teoria
Puheviestintä
Ihminen toimivana kokonaisuutena, teoria
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, teoria
Ravitsemusoppi
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, teoria
Aikuisten fysioterapia 2, teoria
Ruotsi

Ei liitettyjä opintojaksoja

Sosiaalipolitiikka
Aikuisten fysioterapia 2, teoria
Lasten ja nuorten fysioterapia, teoria
Työelämävalmiudet
Sosiologia
Ihminen toimivana kokonaisuutena, teoria
Lasten ja nuorten fysioterapia, teoria
Terveysliikunta
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, teoria
Tiedonhallinta
Orientaatio fysioterapeuttikoulutukseen
Strukturoitu tiedonhankinta
Tietotekniikka
Orientaatio fysioterapeuttikoulutukseen
Tilastotiede
Tutkimustyön menetelmät
Tutkimustyön perusteet ja menetelmät
Tutkimustyön menetelmät
Opinnäytetyösuunnitelma
Opinnäytetyön toteuttaminen
Yrittäjyys
Yrittäjyys, talous ja johtaminen
Luokittelemattomat
Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristö
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Yrkessvenska för fysioterapeuter, muntlig färdighet
Yrkessvenska för fysioterapeuter, skriftlig färdighet
Projektiopinnot
Työelämälähtöinen projekti
Asiantuntijuuden kehittyminen
Tilastotiede
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Työhyvinvointi
Valinnainen fysioterapiaharjoittelu
Sosiaali- ja terveysalan tiimiyrityksen perustaminen
Sosiaali- ja terveysalan asiakasverkostot
Sosiaali- ja terveysalan kannattava yritys
Johtaminen ja työhyvinvointi
Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi
Fysioterapian ammatillinen osaaminen (pakollinen)
Asiakasviestintä ja markkinointi
Sosiaali- ja terveyspalveluiden talous ja hallinto
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Proakatemiaharjoittelu 1
Proakatemiaharjoittelu 2
Proakatemiaharjoittelu 3

Sosiaali- ja terveysalan yhteiset osaamiset

Moniammatillinen toiminta sosiaali- ja terveysalalla

Opiskelija osaa toimia asiakaslähtöisesti yhteistyössä sosiaali- ja terveysalan eri koulutusaloja edustavien opiskelijoiden ja ammattilaisten kanssa monikulttuurisissa toimintaympäristöissä yli sektorialojen.
(Yhteistyötä toteutetaan esimerkiksi asiakkaan hyvinvointiin ja terveyteen liittyvissä asioissa sekä eettisyyteen, turvallisuuteen ja monikulttuurisuuteen liittyvissä tilanteissa.)

Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, harjoitustunnit
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 1, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 2, ohjattu harjoittelu
Lasten ja nuorten fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Yrittäjyys, talous ja johtaminen
Asiantuntijuuden kehittyminen
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Työelämävalmiudet
Työhyvinvointi
Opinnäytetyön toteuttaminen
Ohjausosaaminen sosiaali- ja terveysalalla

Opiskelija osaa toimia moniammatillisissa yhteistyöryhmissä ja ohjata asiakkaita ja muita sosiaali- ja terveysalan toimijoita oman asiantuntija-alueensa kysymyksissä sosiaali- ja terveysalan monitoimijaverkostoissa.
(Esimerkiksi bioanalytiikan opiskelija ohjaa näytteenottoa ja vierianalytiikkaa, radiografian opiskelija säteilysuojelua, hoitotyön opiskelija perushoitoon liittyviä asioita, fysioterapeuttiopiskelija työergonomiaa ja perusliikkumiseen liittyviä asioita, sosionomiopiskelija ohjaa palveluverkostoihin liittyvissä asioissa.)

Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, harjoitustunnit
Professional English for Physiotherapists
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, harjoitustunnit
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 1, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 1, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 2, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 2, ohjattu harjoittelu
Lasten ja nuorten fysioterapia, teoria
Lasten ja nuorten fysioterapia, harjoitustunnit
Lasten ja nuorten fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Opinnäytetyön toteuttaminen
Yrittäjyys- ja projektiosaaminen

Opiskelija osaa toimia erilaissa monialaisissa projekteissa ja verkostoissa oman asiantuntijuutensa puitteissa.
Opiskelija tietää yrittäjyysosaamisen tärkeyden työllistymisen ja itsensä työllistämisen näkökulmista realistisena uravaihtoehtona.

Aikuisten fysioterapia 1, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 2, ohjattu harjoittelu
Lasten ja nuorten fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Yrittäjyys, talous ja johtaminen
Asiantuntijuuden kehittyminen
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Työelämävalmiudet
Työhyvinvointi
Opinnäytetyösuunnitelma
Opinnäytetyön toteuttaminen
Opinnäytetyön raportointi
Luokittelemattomat
Orientaatio fysioterapeuttikoulutukseen
Ihminen toimivana kokonaisuutena, teoria
Ihminen toimivana kokonaisuutena, harjoitustunnit
Fysioterapeuttinen tutkiminen, teoria
Fysioterapeuttinen tutkiminen, harjoitustunnit
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, teoria
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, teoria
Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristö
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Aikuisten fysioterapia 1, teoria
Aikuisten fysioterapia 2, teoria
Yrkessvenska för fysioterapeuter, muntlig färdighet
Yrkessvenska för fysioterapeuter, skriftlig färdighet
Ikääntyneiden fysioterapia, teoria
Ikääntyneiden fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Projektiopinnot
Työelämälähtöinen projekti
Tilastotiede
Valinnainen fysioterapiaharjoittelu
Sosiaali- ja terveysalan tiimiyrityksen perustaminen
Sosiaali- ja terveysalan asiakasverkostot
Sosiaali- ja terveysalan kannattava yritys
Johtaminen ja työhyvinvointi
Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi
Fysioterapian ammatillinen osaaminen (pakollinen)
Asiakasviestintä ja markkinointi
Sosiaali- ja terveyspalveluiden talous ja hallinto
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Proakatemiaharjoittelu 1
Proakatemiaharjoittelu 2
Proakatemiaharjoittelu 3
Strukturoitu tiedonhankinta
Tutkimustyön menetelmät

Todistusjäsentely - amk-tutkinto (EQF 6)

Jäsentely, jossa voidaan tuoda näkyväksi opintojaksojen jakautuminen asetuksen mukaisesti perus- tai ammattiopintoihin, harjoitteluun, opinnäytetyöhön tai vapaasti valittaviin opintoihin.

Harjoittelu
Ihminen toimivana kokonaisuutena, harjoitustunnit
Fysioterapeuttinen tutkiminen, harjoitustunnit
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, harjoitustunnit
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, harjoitustunnit
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 1, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 1, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 2, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 2, ohjattu harjoittelu
Lasten ja nuorten fysioterapia, harjoitustunnit
Lasten ja nuorten fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Ikääntyneiden fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Valinnainen fysioterapiaharjoittelu
Proakatemiaharjoittelu 1
Proakatemiaharjoittelu 2
Proakatemiaharjoittelu 3
Opinnäytetyö
Strukturoitu tiedonhankinta
Tutkimustyön menetelmät
Opinnäytetyösuunnitelma
Opinnäytetyön toteuttaminen
Opinnäytetyön raportointi
Perus- ja ammattiopinnot
Orientaatio fysioterapeuttikoulutukseen
Ihminen toimivana kokonaisuutena, teoria
Fysioterapeuttinen tutkiminen, teoria
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, teoria
Professional English for Physiotherapists
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, teoria
Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristö
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Aikuisten fysioterapia 1, teoria
Aikuisten fysioterapia 2, teoria
Yrkessvenska för fysioterapeuter, muntlig färdighet
Yrkessvenska för fysioterapeuter, skriftlig färdighet
Lasten ja nuorten fysioterapia, teoria
Ikääntyneiden fysioterapia, teoria
Projektiopinnot
Yrittäjyys, talous ja johtaminen
Työelämälähtöinen projekti
Asiantuntijuuden kehittyminen
Tilastotiede
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Työelämävalmiudet
Työhyvinvointi
Sosiaali- ja terveysalan tiimiyrityksen perustaminen
Sosiaali- ja terveysalan asiakasverkostot
Sosiaali- ja terveysalan kannattava yritys
Johtaminen ja työhyvinvointi
Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi
Fysioterapian ammatillinen osaaminen (pakollinen)
Asiakasviestintä ja markkinointi
Sosiaali- ja terveyspalveluiden talous ja hallinto
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Vapaasti valittavat opinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat

Fysioterapeuttikoulutuksen ammatilliset kompetenssit

Fysioterapeuttikoulutuksen ammatilliset kompetenssit on laadittu edellisen kerran valtakunnallisesti yhteneviksi vuonna 2006.

Fysioterapeuttinen tutkiminen ja kliininen päättely

Opiskelija
- osaa tutkia ja analysoida asiakkaan toimintakyvyn edellytyksiä, toimintarajoitteita ja liikkumiskykyä
- osaa laatia arvioinnin ja kliinisen päättelyn avulla fysioterapiasuunnitelman yhdessä asiakkaan kanssa tämän voimavarat, elämäntilanteen ja tarpeet huomioiden
- osaa arvioida ja seurata fysioterapian tuloksellisuutta ja toteuttaa ajantasaista kirjaamista

Fysioterapeuttinen tutkiminen, harjoitustunnit
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 1, teoria
Aikuisten fysioterapia 1, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 1, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 2, teoria
Aikuisten fysioterapia 2, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 2, ohjattu harjoittelu
Lasten ja nuorten fysioterapia, teoria
Lasten ja nuorten fysioterapia, harjoitustunnit
Lasten ja nuorten fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Työhyvinvointi
Opinnäytetyön toteuttaminen
Opetus- ja ohjausosaaminen

Opiskelija
- osaa käyttää erilaisia (manuaalinen, verbaalinen ja visuaalinen) ohjaus- ja opetusmenetelmiä tavoitteellisesti yksilön ja ryhmän toimintakyvyn ja terveyden ylläpitämiseksi ja edistämiseksi
- osaa käyttää motorisen oppimisen ja ohjaamisen periaatteita ohjatessaan yksilön ja ryhmän liikkumis- ja toimintakykyä
- osaa soveltaa terapeuttisen harjoittelun menetelmiä ryhmän ohjauksessa
- osaa suunnitella ja ohjata terveyttä ja toimintakykyä edistävää liikuntaa yksilön ja ryhmän tarpeita vastaavasti

Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, harjoitustunnit
Professional English for Physiotherapists
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, teoria
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, harjoitustunnit
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 1, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 1, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 2, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 2, ohjattu harjoittelu
Lasten ja nuorten fysioterapia, harjoitustunnit
Lasten ja nuorten fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Työhyvinvointi
Opinnäytetyön toteuttaminen
Opinnäytetyön raportointi
Teknologiaosaaminen

Opiskelija
- osaa hyödyntää ja soveltaa teknologian mahdollisuuksia fysioterapian suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa
- osaa hyödyntää apuvälineitä ja erilaisia teknologisia ratkaisuja liikkumis- ja toimintakyvyn tukemisessa
- osaa suunnitella esteettömiä ympäristöjä moniammatillisena yhteistyönä
- osaa hyödyntää ja soveltaa erilaisia ergonomisia ratkaisuja työ- ja toimintaympäristöjen sovittamiseksi asiakkaiden ominaisuuksia ja tarpeita vastaaviksi

Terapeuttisen harjoittelun perusteet, harjoitustunnit
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, ohjattu harjoittelu
Lasten ja nuorten fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Opinnäytetyön toteuttaminen
Opinnäytetyön raportointi
Terapiaosaaminen

Opiskelija
- osaa soveltaa yksilöllisesti näyttöön perustuvaa tietoa suunnitellessaan fysioterapiaa
- osaa toimia asiakkaan osallistumista tukevasti sekä luoda vastavuoroisen terapeuttisen vuorovaikutussuhteen
- osaa suunnitella ja toteuttaa terapeuttista harjoittelua hyödyntäen pato-, kuormitus- ja neurofysiologian sekä biomekaniikan tietoa
- osaa käyttää fysikaalisen terapian menetelmiä hyödyntäen niiden fysiologisia ja terapeuttisia vaikutuksia
- osaa toteuttaa manuaalista terapiaa perustellusti ja tarkoituksenmukaisesti

Terapeuttisen harjoittelun perusteet, teoria
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, harjoitustunnit
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 1, teoria
Aikuisten fysioterapia 1, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 1, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 2, teoria
Aikuisten fysioterapia 2, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 2, ohjattu harjoittelu
Lasten ja nuorten fysioterapia, teoria
Lasten ja nuorten fysioterapia, harjoitustunnit
Lasten ja nuorten fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Työhyvinvointi
Opinnäytetyön toteuttaminen
Yhteistyö- ja yhteiskuntaosaaminen

Opiskelija
- osaa toimia itsenäisesti sekä tehdä moniammatillista yhteistyötä erilaisissa tiimeissä, työryhmissä, asiantuntijaverkostoissa ja palveluketjuissa fysioterapian asiantuntijana
- vaikuttaa yhteiskunnassa aktiivisesti fysioterapia- ja toimintakyvyn edistämiseen liittyvien palvelujen tuottamiseen ja kehittämiseen huomioiden kuntoutus-, liikunta-, sosiaali- ja terveysalan kansalliset ja kansainväliset haasteet
- osaa dokumentoida asiakastietoja ammatillisesti, osaa laatia asiantuntijalausuntoja ja kirjallisia kannanottoja

Terapeuttisen harjoittelun perusteet, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 1, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 2, ohjattu harjoittelu
Lasten ja nuorten fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Yrittäjyys, talous ja johtaminen
Asiantuntijuuden kehittyminen
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Työelämävalmiudet
Työhyvinvointi
Opinnäytetyön toteuttaminen
Luokittelemattomat
Orientaatio fysioterapeuttikoulutukseen
Ihminen toimivana kokonaisuutena, teoria
Ihminen toimivana kokonaisuutena, harjoitustunnit
Fysioterapeuttinen tutkiminen, teoria
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, teoria
Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristö
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Yrkessvenska för fysioterapeuter, muntlig färdighet
Yrkessvenska för fysioterapeuter, skriftlig färdighet
Ikääntyneiden fysioterapia, teoria
Ikääntyneiden fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Projektiopinnot
Työelämälähtöinen projekti
Tilastotiede
Valinnainen fysioterapiaharjoittelu
Sosiaali- ja terveysalan tiimiyrityksen perustaminen
Sosiaali- ja terveysalan asiakasverkostot
Sosiaali- ja terveysalan kannattava yritys
Johtaminen ja työhyvinvointi
Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi
Fysioterapian ammatillinen osaaminen (pakollinen)
Asiakasviestintä ja markkinointi
Sosiaali- ja terveyspalveluiden talous ja hallinto
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Proakatemiaharjoittelu 1
Proakatemiaharjoittelu 2
Proakatemiaharjoittelu 3
Strukturoitu tiedonhankinta
Tutkimustyön menetelmät
Opinnäytetyösuunnitelma

Tampere3 yhteiset osaamiset

Etiikka

Opiskelija:
- ottaa vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- tietää hyvän tieteellisen käytännön periaatteet ja toimii niiden mukaisesti
- toimii alansa tutkimus- ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- soveltaa yhdenvertaisuuden, saavutettavuuden ja oikeudenmukaisuuden periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteisössä ja yhteiskunnallisesti eettisiin arvoihin perustuen ja osaamistaan hyödyntäen

Orientaatio fysioterapeuttikoulutukseen
Ihminen toimivana kokonaisuutena, teoria
Ihminen toimivana kokonaisuutena, harjoitustunnit
Fysioterapeuttinen tutkiminen, teoria
Fysioterapeuttinen tutkiminen, harjoitustunnit
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, harjoitustunnit
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, teoria
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, harjoitustunnit
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, ohjattu harjoittelu
Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristö
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Aikuisten fysioterapia 1, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 2, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 2, ohjattu harjoittelu
Lasten ja nuorten fysioterapia, harjoitustunnit
Lasten ja nuorten fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Ikääntyneiden fysioterapia, teoria
Ikääntyneiden fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Yrittäjyys, talous ja johtaminen
Työelämälähtöinen projekti
Asiantuntijuuden kehittyminen
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Valinnainen fysioterapiaharjoittelu
Sosiaali- ja terveysalan tiimiyrityksen perustaminen
Sosiaali- ja terveysalan asiakasverkostot
Sosiaali- ja terveysalan kannattava yritys
Fysioterapian ammatillinen osaaminen (pakollinen)
Asiakasviestintä ja markkinointi
Sosiaali- ja terveyspalveluiden talous ja hallinto
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Proakatemiaharjoittelu 1
Proakatemiaharjoittelu 2
Proakatemiaharjoittelu 3
Tutkimustyön menetelmät
Opinnäytetyösuunnitelma
Opinnäytetyön toteuttaminen
Opinnäytetyön raportointi
Kansainvälisyys ja globaali vastuu

Opiskelija:
- seuraa aktiivisesti alansa kansainvälistä kehitystä ja ymmärtää sen vaikutukset ja mahdollisuudet
- toimii kansainvälisissä toimintaympäristöissä ja kykenee kansainväliseen ja kulttuurienväliseen viestintään työtehtävissään ja toiminnan kehittämisessä
- ennakoi ja hyödyntää kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia työtehtävissään
- tunnistaa kestävään kehitykseen liittyviä paikallisia ja globaaleja kysymyksiä sekä niiden välisiä kytköksiä kestävän kehityksen ekologisella, sosiaalis-kulttuurisella ja taloudellisella ulottuvuudella
- suuntautuu tulevaisuuteen tunnistamalla päätösten ja valintojen seurauksia ja vaikutuksia kestävään kehitykseen
- tuntee omaan tieteenalaansa ja toimialaansa liittyviä kestävän kehityksen kysymyksiä ja tiedonmuodostuksen tapoja
- pystyy erittelemään ja tarkastelemaan kriittisesti kestävän kehityksen näkökohtia omalla alallaan ja poikkitieteellisesti sekä sitoutuneesti soveltamaan oppimaansa
- osaa toimia tavoitteellisesti ja organisoida toimintaa kestävää kehitystä edistävien ratkaisujen löytämiseksi ja toteuttamiseksi.

Professional English for Physiotherapists
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, teoria
Yrkessvenska för fysioterapeuter, muntlig färdighet
Yrkessvenska för fysioterapeuter, skriftlig färdighet
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Strukturoitu tiedonhankinta
Oppimisen taidot ja kriittinen ajattelu

Opiskelija:
- arvioi ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- jatkuvasti uudistaa osaamistaan
- kykenee ratkaisemaan eteen tulevia uusia ja monitahoisia ongelmia ja osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissakin tilanteissa
- hankkii, käsittelee, arvioi, analysoi ja käyttää tietoa monipuolisesti, kriittisesti ja eettisesti
- arvioi ja kehittää omaa tiedonhakuprosessiaan
- toimii yhteisöllisesti tiedonrakentamisessa ja ymmärtää tiedon jakamisen merkityksen oman osaamisen edistämisessä
- ymmärtää tieteellistä ajattelua, päättelyä ja selittämistä

Orientaatio fysioterapeuttikoulutukseen
Ihminen toimivana kokonaisuutena, teoria
Fysioterapeuttinen tutkiminen, teoria
Fysioterapeuttinen tutkiminen, harjoitustunnit
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, teoria
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, harjoitustunnit
Professional English for Physiotherapists
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, teoria
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 1, teoria
Aikuisten fysioterapia 1, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 2, teoria
Aikuisten fysioterapia 2, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 2, ohjattu harjoittelu
Yrkessvenska för fysioterapeuter, muntlig färdighet
Yrkessvenska för fysioterapeuter, skriftlig färdighet
Lasten ja nuorten fysioterapia, teoria
Lasten ja nuorten fysioterapia, harjoitustunnit
Lasten ja nuorten fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Ikääntyneiden fysioterapia, teoria
Ikääntyneiden fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Projektiopinnot
Yrittäjyys, talous ja johtaminen
Työelämälähtöinen projekti
Asiantuntijuuden kehittyminen
Työhyvinvointi
Valinnainen fysioterapiaharjoittelu
Sosiaali- ja terveysalan tiimiyrityksen perustaminen
Sosiaali- ja terveysalan asiakasverkostot
Sosiaali- ja terveysalan kannattava yritys
Johtaminen ja työhyvinvointi
Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi
Fysioterapian ammatillinen osaaminen (pakollinen)
Sosiaali- ja terveyspalveluiden talous ja hallinto
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Proakatemiaharjoittelu 1
Proakatemiaharjoittelu 2
Proakatemiaharjoittelu 3
Strukturoitu tiedonhankinta
Tutkimustyön menetelmät
Opinnäytetyösuunnitelma
Opinnäytetyön toteuttaminen
Opinnäytetyön raportointi
Talous- ja johtamistaidot sekä yhteiskunnallinen ymmärrys

Opiskelija:
- omaa alansa kannalta riittävän talous- ja johtamisosaamisen ja valmiuden laajentaa tätä osaamista
- osaa johtaa omaa toimintaansa työelämässä tavoitteellisesti
- kykenee työn suunnitteluun, itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä ja tarvittaessa toimimaan lähijohtajana
- opiskelija ymmärtää talouden ja johtamisen merkityksen omalla alallaan ja sen, miten talouden ja johtamisen kautta rakennetaan kilpailukykyä omalla alalla
- opiskelija ymmärtää oman työnsä merkityksen yhteiskunnallisessa kontekstissa ja pystyy osallistumaan oman alansa yhteiskunnalliseen keskusteluun

Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristö
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Projektiopinnot
Yrittäjyys, talous ja johtaminen
Työelämälähtöinen projekti
Sosiaali- ja terveysalan tiimiyrityksen perustaminen
Sosiaali- ja terveysalan asiakasverkostot
Sosiaali- ja terveysalan kannattava yritys
Johtaminen ja työhyvinvointi
Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi
Asiakasviestintä ja markkinointi
Sosiaali- ja terveyspalveluiden talous ja hallinto
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Opinnäytetyösuunnitelma
Tietotekniikka- ja digitaidot

Opiskelija:
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa
- ymmärtää digitalisaation merkityksen omalla alallaan ja hyödyntää alansa digitaalisia toimintaympäristöjä
- edistää alansa digitaalisten toimintaympäristöjen kehitystä
- tuntee digitaalisiin ympäristöihin liittyviä riskejä ja ottaa ne huomioon omassa toiminnassaan

Orientaatio fysioterapeuttikoulutukseen
Ihminen toimivana kokonaisuutena, teoria
Fysioterapeuttinen tutkiminen, teoria
Fysioterapeuttinen tutkiminen, harjoitustunnit
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, teoria
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, harjoitustunnit
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Aikuisten fysioterapia 1, teoria
Aikuisten fysioterapia 2, teoria
Lasten ja nuorten fysioterapia, teoria
Lasten ja nuorten fysioterapia, harjoitustunnit
Ikääntyneiden fysioterapia, teoria
Projektiopinnot
Yrittäjyys, talous ja johtaminen
Työelämälähtöinen projekti
Tilastotiede
Sosiaali- ja terveysalan tiimiyrityksen perustaminen
Sosiaali- ja terveysalan asiakasverkostot
Sosiaali- ja terveysalan kannattava yritys
Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi
Asiakasviestintä ja markkinointi
Sosiaali- ja terveyspalveluiden talous ja hallinto
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Strukturoitu tiedonhankinta
Tutkimustyön menetelmät
Opinnäytetyön toteuttaminen
Opinnäytetyön raportointi
Työyhteisötaidot

Opiskelija:
- kykenee toimimaan työyhteisön jäsenenä ja edistämään yhteisön ja itsensä työhyvinvointia
- ottaa työskentelyssään huomioon monenlaiset toimijat
- toimii tarkoituksenmukaisesti monimutkaisissa tilanteissa
- ymmärtää verkostojen merkityksen työelämässä ja omaa kyvyn kehittää omia verkostojaan

Orientaatio fysioterapeuttikoulutukseen
Ihminen toimivana kokonaisuutena, teoria
Ihminen toimivana kokonaisuutena, harjoitustunnit
Fysioterapeuttinen tutkiminen, teoria
Fysioterapeuttinen tutkiminen, harjoitustunnit
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, teoria
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, harjoitustunnit
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, teoria
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, harjoitustunnit
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, ohjattu harjoittelu
Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristö
Aikuisten fysioterapia 1, teoria
Aikuisten fysioterapia 1, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 1, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 2, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 2, ohjattu harjoittelu
Lasten ja nuorten fysioterapia, harjoitustunnit
Lasten ja nuorten fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Ikääntyneiden fysioterapia, teoria
Ikääntyneiden fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Yrittäjyys, talous ja johtaminen
Työelämälähtöinen projekti
Asiantuntijuuden kehittyminen
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Työelämävalmiudet
Työhyvinvointi
Valinnainen fysioterapiaharjoittelu
Sosiaali- ja terveysalan tiimiyrityksen perustaminen
Sosiaali- ja terveysalan asiakasverkostot
Sosiaali- ja terveysalan kannattava yritys
Johtaminen ja työhyvinvointi
Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi
Fysioterapian ammatillinen osaaminen (pakollinen)
Asiakasviestintä ja markkinointi
Sosiaali- ja terveyspalveluiden talous ja hallinto
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Proakatemiaharjoittelu 1
Proakatemiaharjoittelu 2
Proakatemiaharjoittelu 3
Opinnäytetyön toteuttaminen
Uuden kehittäminen ja innovointi

Opiskelija:
- toteuttaa tutkimus- ja kehittämistoimintaa soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä sekä tuottaa alalle uutta tietoa ja menetelmiä
- etsii sekä luo uusia asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja
- ajattelee luovasti ja näkee vaihtoehtoisia ratkaisukeskeisiä tapoja toimia erilaisissa työelämän sekä poikkitieteellisissä tilanteissa
- ymmärtää globaalien koko ihmiskuntaa koskevien ongelmien merkityksen sekä kehittämis- ja innovaatiotoiminnan tärkeyden niiden ratkaisemisessa
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, teoria
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, harjoitustunnit
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, ohjattu harjoittelu
Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia
Lasten ja nuorten fysioterapia, harjoitustunnit
Ikääntyneiden fysioterapia, teoria
Projektiopinnot
Työelämälähtöinen projekti
Työelämävalmiudet
Työhyvinvointi
Sosiaali- ja terveysalan tiimiyrityksen perustaminen
Sosiaali- ja terveysalan asiakasverkostot
Sosiaali- ja terveysalan kannattava yritys
Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Opinnäytetyösuunnitelma
Opinnäytetyön toteuttaminen
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Opiskelija:
- toimii työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa tehtävän edellyttämällä tavalla osana yhteisöä, kuten tiimiä tai projektiryhmää
- pystyy käymään rakentavaa ja asiantuntevaa yhteiskunnallista keskustelua
- pystyy keskustelemaan tutkitusta tiedosta sekä ymmärtää erilaisten esitysten ja mediatekstien statuksen
- kykenee viestimään ja toimimaan eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa ja hallitsee oman alansa työtehtävissä tarvittavan kielitaidon
- hallitsee vähintään yhden vieraan kielen tasolla, joka mahdollistaa oman alan kehityksen seuraamisen ja kansainvälisessä ympäristössä toimimisen

Ihminen toimivana kokonaisuutena, teoria
Fysioterapeuttinen tutkiminen, teoria
Fysioterapeuttinen tutkiminen, harjoitustunnit
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, teoria
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, harjoitustunnit
Professional English for Physiotherapists
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, teoria
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, harjoitustunnit
Terapeuttisen harjoittelun perusteet, ohjattu harjoittelu
Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristö
Aikuisten fysioterapia 1, teoria
Aikuisten fysioterapia 1, harjoitustunnit
Aikuisten fysioterapia 1, ohjattu harjoittelu
Aikuisten fysioterapia 2, teoria
Aikuisten fysioterapia 2, ohjattu harjoittelu
Yrkessvenska för fysioterapeuter, muntlig färdighet
Yrkessvenska för fysioterapeuter, skriftlig färdighet
Lasten ja nuorten fysioterapia, teoria
Lasten ja nuorten fysioterapia, harjoitustunnit
Lasten ja nuorten fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Ikääntyneiden fysioterapia, teoria
Ikääntyneiden fysioterapia, ohjattu harjoittelu
Yrittäjyys, talous ja johtaminen
Työelämälähtöinen projekti
Asiantuntijuuden kehittyminen
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Työelämävalmiudet
Työhyvinvointi
Valinnainen fysioterapiaharjoittelu
Sosiaali- ja terveysalan tiimiyrityksen perustaminen
Sosiaali- ja terveysalan asiakasverkostot
Sosiaali- ja terveysalan kannattava yritys
Johtaminen ja työhyvinvointi
Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi
Fysioterapian ammatillinen osaaminen (pakollinen)
Asiakasviestintä ja markkinointi
Sosiaali- ja terveyspalveluiden talous ja hallinto
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus
Proakatemiaharjoittelu 1
Proakatemiaharjoittelu 2
Proakatemiaharjoittelu 3
Strukturoitu tiedonhankinta
Tutkimustyön menetelmät
Opinnäytetyösuunnitelma
Opinnäytetyön toteuttaminen
Opinnäytetyön raportointi
Luokittelemattomat

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
19FY-1001
Orientoivat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 4)

4
7F00EB32 Orientaatio fysioterapeuttikoulutukseen 4
19FY-1002
Ihminen toimivana kokonaisuutena

(Valitaan kaikki)

10
7F00EB36 Ihminen toimivana kokonaisuutena, teoria 7
7F00EB38 Ihminen toimivana kokonaisuutena, harjoitustunnit 3
19FY-1003
Fysioterapeuttinen tutkiminen

(Valitaan kaikki)

13
7F00EB40 Fysioterapeuttinen tutkiminen, teoria 8
7F00EB42 Fysioterapeuttinen tutkiminen, harjoitustunnit 5
19FY-1004
Liikkumisen ja toiminnan tukeminen

(Valitaan kaikki)

13
7F00EB44 Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, teoria 8
7F00EB46 Liikkumisen ja toiminnan tukeminen, harjoitustunnit 5
19FY-1005
Professional English for Physiotherapists

(Valitaan kaikki)

3
7F00EB48 Professional English for Physiotherapists 3
19FY-1006
Terapeuttisen harjoittelun perusteet

(Valitaan kaikki)

11
7F00EB50 Terapeuttisen harjoittelun perusteet, teoria 5
7F00EB52 Terapeuttisen harjoittelun perusteet, harjoitustunnit 4
7F00EB54 Terapeuttisen harjoittelun perusteet, ohjattu harjoittelu 2
19FY-1007
Kuntoutuksen palvelujärjestelmät

(Valitaan kaikki)

6
7F00EX84 Sosiaali- ja terveydenhuollon ja kuntoutuksen toimintaympäristö 3
7F00EC92 Käyttäjälähtöinen hyvinvointiteknologia 3
19FY-1008
Aikuisten fysioterapia 1

(Valitaan kaikki)

25
7F00EB58 Aikuisten fysioterapia 1, teoria 9
7F00EB60 Aikuisten fysioterapia 1, harjoitustunnit 8
7F00EB62 Aikuisten fysioterapia 1, ohjattu harjoittelu 8
19FY-1009
Aikuisten fysioterapia 2

(Valitaan kaikki)

30
7F00EB68 Aikuisten fysioterapia 2, teoria 12
7F00EB70 Aikuisten fysioterapia 2, harjoitustunnit 8
7F00EB72 Aikuisten fysioterapia 2, ohjattu harjoittelu 7
7F00EB64 Yrkessvenska för fysioterapeuter, muntlig färdighet 2
7F00EB66 Yrkessvenska för fysioterapeuter, skriftlig färdighet 1
19FY-1010
Lasten ja nuorten fysioterapia

(Valitaan opintopisteitä: 20)

20
7F00EB74 Lasten ja nuorten fysioterapia, teoria 7
7F00EB76 Lasten ja nuorten fysioterapia, harjoitustunnit 5
7F00EB78 Lasten ja nuorten fysioterapia, ohjattu harjoittelu 8
19FY-1011
Ikääntyneiden fysioterapia

(Valitaan opintopisteitä: 16)

16
7F00EB80 Ikääntyneiden fysioterapia, teoria 9
7F00EB82 Ikääntyneiden fysioterapia, ohjattu harjoittelu 7
19FY-1012
Fysioterapeutti yrittäjänä

(Valitaan opintopisteitä: 14)

14
7F00EC94 Projektiopinnot 3
7F00EB86 Yrittäjyys, talous ja johtaminen 5
7F00EC95 Työelämälähtöinen projekti 6
19FY-1013
Ammatillisesti syventävät opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 22)

22
7F00EB90 Asiantuntijuuden kehittyminen 4
7F00EC93 Tilastotiede 2
7F00EB92 Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus 3
7F00EB94 Työelämävalmiudet 3
7F00EB96 Työhyvinvointi 3
7F00EC00 Valinnainen fysioterapiaharjoittelu 7
19FY-1015
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 8)

8
19FY-1016
Sosiaali- ja terveysalan yrittäjäksi kasvaminen (Proakatemia)

(Valitaan kaikki)

15
7F00EC14 Sosiaali- ja terveysalan tiimiyrityksen perustaminen 5
7F00EC16 Sosiaali- ja terveysalan asiakasverkostot 5
7F00EC18 Sosiaali- ja terveysalan kannattava yritys 5
19FY-1017
Sosiaali- ja terveysalan ammatilliset opinnot (Proakatemia)

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 25)

25
7F00EC20 Johtaminen ja työhyvinvointi 3
7F00EC22 Käyttäjälähtöinen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen ja innovointi 3
7F00EC24 Fysioterapian ammatillinen osaaminen (pakollinen) 10
7F00EC26 Asiakasviestintä ja markkinointi 3
7F00EC28 Sosiaali- ja terveyspalveluiden talous ja hallinto 3
7F00EC30 Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus 3
19FY-1018
Sosiaali- ja terveysalan harjoittelu (Proakatemia)

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 15)

15
7F00EC32 Proakatemiaharjoittelu 1 5
7F00EC34 Proakatemiaharjoittelu 2 5
7F00EC36 Proakatemiaharjoittelu 3 5
19FY-1014
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
7K00EC04 Strukturoitu tiedonhankinta 3
7F00EC06 Tutkimustyön menetelmät 3
7F00EC08 Opinnäytetyösuunnitelma 3
7F00EC10 Opinnäytetyön toteuttaminen 3
7F00EC12 Opinnäytetyön raportointi 3