Siirry suoraan sisältöön

Finnish Language and Communication (3 op)

Toteutuksen tunnus: 5E00GS00-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 31.07.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

TAMK Kielet ja viestintä

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Bachelor's Degree Programme in Environmental Engineering and Green Transition

Opettaja

  • KIELET suomi ja viestintä Virtuaalihenkilö

Vastuuhenkilö

Ella Hakala

Ryhmät

  • 24ENVEGT
    Environmental Engineering and Green Transition
  • 24TEMA
    Textile and Material Engineering

Tavoitteet (OJ)

Kurssi on tarkoitettu opiskelijoille jotka puhuvat suomea äidinkielenään:

Kurssin jälkeen opiskelija osaa kuunnella, havainnoida ja tulkita viestejä, ymmärtää, millaista on tarkoituksenmukainen viestintä, osaa arvioida omaa viestintäosaamistaan ja haluaa kehittää suomen kielen ja viestinnän taitojaan osana omaa ammattitaitoaan. Opiskelija osaa ottaa huomioon vastaanottajan, tilanteen ja alansa vaatimukset, osaa viestiä asiantuntijana jäsentyneesti, ymmärrettävästi ja vakuuttavasti, osaa antaa ja vastaanottaa palautetta ja hyödyntää sitä. Opiskelija osaa työstää kohdeyleisölle kirjallisia ja suullisia esityksiä, joita osaa tarvittaessa havainnollistaa visuaalisesti, tuntee työelämän tekstilajeja niihin liittyvine kielenkäyttösuosituksineen ja ymmärtää kulttuurin vaikutuksen viestintään ja yhteistyön merkityksen kulttuuritaustaltaan erilaisten ihmisten kanssa.

Sisältö (OJ)

Puheviestinnän perusteet (teoriaa ja harjoituksia); oikeakielisyys; asiakirjaviestintä (esim. työhakemukset, tiedotteet).

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija kirjoittaa ymmärrettävästi ja asiatyylisesti asiakirjastandardia jäljitellen. Tekstin rakentaminen on hapuilevaa, ja kielen muoto- ja tyyliseikoissa on huomautettavaa. Väitteiden perusteleminen on vaatimatonta.

Opiskelija kykenee pitämään puhe-esityksensä visuaalisen havainnollistuksen kera asiallisesti, joskin sen kestossa, rakenteessa, vuorovaikutuksellisuudessa tai äänenkäytössä on paljonkin huomautettavaa.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija viestii kirjoittaen jäsentyneesti ja havainnollisesti. Olennainen tieto välittyy selkeästi, ja teksti on melko virheetön ja noudattelee asettelultaan täysin asiakirjastandardia. Opiskelija osaa esittää asiat erotellen omat näkemyksensä lähteistä hankkimistaan tiedoista niin, että referointi niveltyy luontevasti muuhun tekstiin.

Opiskelijan puhe-esitys on vastaanottajat ja tilanteen huomioiva ja rakenteeltaan toimiva. Puheensa aikana opiskelija pitää katsekontaktin yleisöön ja puhuu omin sanoin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija viestii kirjoittaen vakuuttavasti, perustellen näkemyksensä monipuolisesti. Hänen tekstinsä olennainen tieto on erinomaisesti jäsennelty sekä tiivistetty. Kieli on virheetöntä ja tyyli hallittua.

Opiskelija osaa puhua vakuuttavasti, innostuneesti ja vuorovaikutteisesti. Hän esiintyy luontevasti ja asiallisesti onnistuen ylläpitämään yleisön mielenkiinnon koko esityksen ajan. Hän osaa hyödyntää äänen tehokeinoja.

Arviointiasteikko

0-5