Siirry suoraan sisältöön

Kestävä yrittäjyys (15-60 op)

Tunnus: YRITTAJYYS

Opetuskielet

  • englanti

Kuvaus

Kestävän yrittäjyyden opintokokonaisuus linkittyy Tampereen korkeakouluyhteisön osaamistavoitteeseen Uuden kehittäminen ja innovointi. Yrittäjyyden opinnot vahvistavat opiskelijan valmiuksia toimia kestävän kehityksen periaatteiden mukaisena yrittäjänä tai yrittäjämäisesti millä tahansa työelämän sektorilla.

Osaamistavoitteet

Opiskelijalle rakentuu ymmärrys kehittämis- ja innovaatiotoiminnan tärkeydestä globaalien ongelmien ratkaisemisessa. Opintojen tuloksena opiskelija osaa työskennellä monialaisessa tiimeissä, ajatella luovasti ja etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja. Osaaminen antaa valmiuksia toimia työelämän uudistajana kestävällä ja yhteistyön mahdollisuuksia hyödyntävällä tavalla.

Esitietovaatimukset

Esitietovaatimuksena on kiinnostus monialaista tiimityötä ja haastepohjaista oppimista kohtaan.

Sisällön valinnaisuus

Valitaan erillisten kriteerien mukaan 15 - 60 op

Sisällön valinnaisuuden lisätiedot

Opinnot soveltuvat kaikille korkeakouluopiskelijoille alasta riippumatta. Opinnoista voi muodostaa opintokokonaisuuden (moduulin) valitsemalla kokonaisuudesta vähintään 15 op.

Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö

Opintosuunnitelman kehittämisessä on hyödynnetty Euroopan Entrepreneurship Competence framework –mallia (EntreComp 2016). OPS huomioi mallin määrittelemät 15 yrittäjyyden kompetenssia sekä opintojen sisällöissä että tulosten arvioinneissa. Kestävän yrittäjyyden teemat kytkeytyvät YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin 2030, joka pyrkii kestävään kehitykseen niin talouden, ihmisten hyvinvoinnin kuin ympäristönkin kannalta.

Opiskelijoiden oma ääni on ollut esillä Tampereen korkeakouluyhteisössä kerätyn palautteen, Nuorisobarometrin 2019 ja Suomen Yrittäjien korkeakouluopiskelijoiden kyselyn 2020 kautta. Yrittäjyyden suosio Suomen korkeakouluopiskelijoiden keskuudessa on nousussa ja opintojen odotetaan tukevan yrittäjyyttä uravaihtoehtona (Suomen Yrittäjät 2020).

Tämä OPS on saanut vaikutteita myös vuonna 2019 julkaistusta Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen, Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFIn ja Suomen Yrittäjien yhteisestä yrittäjyyssuositukset korkeakouluille sekä loppuvuonna 2020 julkaissuista kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelmasta (Arene ja Unifi).