Siirry suoraan sisältöön

Infektioiden torjunta ja turvallisuus suun terveydenhoidossaLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: 7G00GN59

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa huolehtia työympäristön toimintavalmiudesta ja toimia edistäen turvallista toimintakulttuuria suun terveydenhuollon toimintaympäristöissä.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
• tietää suuhygienistin työssä tarpeellisen infektioiden torjuntaa koskevan lainsäädännön keskeisimmät kohdat.
• ymmärtää infektioiden torjuntaa laaja-alaisesti suun terveydenhuollon toimintaympäristöissä.
• selittää aseptisen työskentelyn periaatteet suun terveydenhuollossa.
• selittää välinehuollon prosessit ja niiden merkityksen osana infektioiden torjuntaa.
• kertoa suuhygienistin työssä tarpeellisen potilasturvallisuuden keskeisimmät asiat
• kertoa suuhygienistin työssä tarpeellisen työturvallisuuden keskeisimmät asiat ja lainsäädännön keskeisimmät kohdat.
• arvioida oman toiminnan vaikutuksia potilasturvallisuuteen ja työturvallisuuteen.

Sisältö

Infektioiden torjunta ja sitä ohjaava lainsäädäntö suun terveydenhuollossa
Suuhygienistin työn kannalta keskeinen työturvallisuus ja sitä ohjaava lainsäädäntö
Suuhygienistin työn kannalta keskeinen potilastuvallisuus ja sitä ohjaava lainsäädäntö

Esitietovaatimukset

Osallistunut opetukseen opintojaksolla:
Mikrobiologian perusteet suuhygienistin työssä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija osaa:
• tietää suuhygienistin työssä tarpeellisen infektioiden torjuntaa koskevan lainsäädännön keskeisimmät kohdat.
• luetella tärkeimmät tekijät infektioiden torjunnasta suun terveydenhuollon toimintaympäristöissä.
• luetella aseptisen työskentelyn periaatteet suun terveydenhuollossa.
• luetella välinehuollon prosessit.
• kertoa suuhygienistin työssä tarpeellisen työturvallisuuden keskeisimmät asiat ja lainsäädännön keskeisimmät kohdat.
• kertoa suuhygienistin työssä tarpeellisen potilasturvallisuuden keskeisimmät asiat ja lainsäädännön keskeisimmät kohdat.
• arvioida oman toiminnan vaikutuksia potilasturvallisuuteen ja työturvallisuuteen.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa:
• tietää suuhygienistin työssä tarpeellisen infektioiden torjuntaa koskevan lainsäädännön keskeisimmät kohdat.
• ymmärtää infektioiden torjuntaa laaja-alaisesti suun terveydenhuollon toimintaympäristöissä.
• selittää aseptisen työskentelyn periaatteet suun terveydenhuollossa.
• selittää välinehuollon prosessit ja niiden merkityksen osana infektioiden torjuntaa.
• kertoa suuhygienistin työssä tarpeellisen työturvallisuuden keskeisimmät asiat ja lainsäädännön keskeisimmät kohdat.
• kertoa suuhygienistin työssä tarpeellisen potilasturvallisuuden keskeisimmät asiat ja lainsäädännön keskeisimmät kohdat.
• arvioida oman toiminnan vaikutuksia potilasturvallisuuteen ja työturvallisuuteen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Hyvän tason lisäksi opiskelija osoittaa osaamistavoitteiden laaja-alaista ymmärrystä selittäen perustellen asioita ja niiden välisiä vaikutuksia.

Siirry alkuun