Siirry suoraan sisältöön

StatiikkaLaajuus (5 op)

Tunnus: 5K00GF45

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee statiikan tärkeimmät peruskäsitteet. Opiskelija osaa ratkaista jäykän kappaleen ja yksinkertaisten kappalesysteemien tasapainoyhtälöt ja tukivoimat. Opiskelija osaa ratkaista yksinkertaisten staattisesti määrättyjen rakenteiden tukivoimat ja rasitukset sekä osaa piirtää rasituskuvio.

Sisältö

Statiikan tärkeimmät periaatteet ja lait. Voimien yhdistäminen. Voimien jakaminen komponenteiksi. Partikkelin, jäykän kappaleen ja kappalesysteemin tasapainoehdot. Palkkitehtävän ratkaiseminen; tukivoimat ja rasitukset sekä rasituskuviot.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tunnistaa statiikan tärkeimmät peruskäsitteet ja suureet. Opiskelija tiedostaa staattista tilaa hallitsevat lait ja suoriutuu annetuista laskutehtävistä, tarvittaessa avustettuna.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija tuntee hyvin käyttäytymistä hallitsevat lait ja suoriutuu itsenäisesti annetuista tehtävistä. Opiskelija kykenee selvittämään rakenteen tukivoimat ja laskemaan rakenteen rasitukset itsenäisesti yksinkertaisissa tapauksissa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa erinomaisesti kaikki statiikan osa-alueet ja pystyy soveltamaan taitoaan erilaisten rakenteiden kuormitustilanteiden selvittämisessä sekä voimien ja rasitusten laskennassa.