Siirry suoraan sisältöön

Elokuvan ja television koulutusohjelma: 12ELOTV

Opetussuunitelman tunnus: 12ELOTV

Tutkintonimike
Medianomi (AMK)
Laajuus
240 op
Kesto
4 vuotta (240 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2013

Kuvaus

ELOKUVAN JA TELEVISION KOULUTUSOHJELMA
Tutkintonimeke: Medianomi (AMK)
Laajuus ja kesto: 240 op, 4 vuotta
Toteutusmuoto: Kokopäivä
Yksikkö: Taiteen, musiikin ja median yksikkö, Finlaysoninkatu 7
Koulutuspäällikkö: Leena Mäkelä
Hakukelpoisuus: Katso TAMKin hakusivut ja hakukelpoisuus AMK-tutkinnoissa www.tamk.fi
KOULUTUSOHJELMAN TUOTTAMA OSAAMINEN
Koulutuksesta valmistuu elokuvan ja television taiteellisiin ja tuotannollisiin tehtäviin tai teatterituotantojen audiovisuaaliseksi suunnittelijaksi. Tavoitteena on ammattilainen, jolla on valmiudet toimia alan asiantuntijana, kehittäjänä ja yrittäjänä sekä kotimaisilla että kansainvälisillä markkinoilla.
Elokuvan ja television ammattiopinnoissa osaamistaan voi suunnata tuottamiseen, käsikirjoittamiseen, kuvaukseen, leikkaukseen sekä äänisuunnitteluun. Näiden lisäksi on mahdollista erikoistua teatterin valosuunnitteluun. Koulutusohjelmassa tarjotaan myös ohjauksen opintoja. Ohjaamisessa painopiste on työryhmän johtamisen ja tuotannon organisoimisen osaamisessa. Taiteellinen ohjaaminen ymmärretään prosessina, johon koulutus tarjoaa valmiuksia, mutta johon työhön pätevöityminen tapahtuu työkokemuksen ja MA-tason (ylempi korkeakoulututkinto) opintojen kautta.
KAIKILLE YHTEINEN OSAAMINEN
Opetussuunnitelmassa noudatetaan korkeakoulututkinnoille asetettuja kansallisia (NQF) ja eurooppalaisia (EQF) tavoitteita.
Tavoitteena on, että opiskelija valmistuessaan
- tekee luovia ratkaisuja ideoinnissa, käsikirjoittamisessa ja tuotantoprosesseissa
- osaa suunnitella ja johtaa tuotantoja
- hallitsee erinomaisesti oman erikoisalueensa ilmaisun, työmenetelmät ja teknologian
- omaa valmiudet yrityksen perustamiseen ja yrittäjänä toimimiseen
- omaa valmiudet kansainvälisyyteen
OSAAMISALAT
Tuottaminen
Tuottaja johtaa luovaa työryhmää. Hän osaa kehittää sisältöjä ideoista valmiiksi tuotteiksi tai palveluiksi yhdessä yhteistyökumppanien ja työryhmän kanssa. Tuottajan osaamista ovat projektinhallinta (aikataulutus, budjetointi, resursointi), alan toimijoiden tuntemus, tuotantosopimukset ja juridiikka sekä kansainvälisten yhteyksien luominen. Tuottaja ymmärtää myös liiketoiminnan ja yrittäjyyden perusteet sekä asiakaspalvelun näkökulman.
Ääni-ilmaisu
Äänisuunnittelija suunnittelee teoksen tai ohjelman äänidramaturgian sekä hallitsee äänen tallennuksen ja muokkauksen kenttä-äänityksestä äänen jälkikäsittelyyn ja toistoon eri tiloissa ja formaateissa. Työvälineitä ovat mikrofonit, tallentimet, äänityöasemat ja äänentoistojärjestelmät. Tavoitteena on valmiudet toimia erilaisten ääniprojektien vastuullisena tuottajana ja suunnittelijana.
Käsikirjoitus ja sisältösuunnittelu
Käsikirjoittaja osaa ideoida, suunnitella ja toteuttaa sisältöjä erilaisiin välineisiin ja formaatteihin. Hän hallitsee tuotantojen ennakkosuunnittelun, on itseään kehittävä kirjoittaja sekä omaa valmiudet audiovisuaaliseen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Hän tuntee rahoitusmahdollisuudet ja osaa myydä ja markkinoida ideoita asiakkaille sekä osaa kehittää sisältöjä yhdessä asiakkaiden kanssa.
Kuvaus
Kuvauksen opinnot tähtäävät televisio- ja elokuvauksen vaativiin kuvasuunnittelu- ja kuvaustehtäviin ja kuvaustyöryhmän johtajana toimimiseen. Tavoitteena on asiantuntija, joka suunnittelee ja toteuttaa elokuvan tai televisio-ohjelman visuaalisen ilmeen. Kuvauksen osaamiseen sisältyy kuvallisen ilmaisun, kuvasuunnittelun sekä laitteiden, ohjelmistojen ja työmenetelmien hallinta.
Leikkaus
Leikkaaja luo teoksen tai ohjelman kokonaisilmeen ja hallitsee tuotannon työvaiheet ennakkosuunnittelusta raakaleikkaukseen, äänen jälkikäsittelyyn ja kuvan värikorjaukseen sekä digitaaliseen masterointiin. Leikkaajan työvälineitä ovat digitaaliset kuva- ja äänityöasemat sekä kuvankäsittely- ja efektiohjelmat, ja hän kykenee toimimaan jälkituotantoprosessien projektipäällikkönä.
Valosuunnittelu
Teatterin valosuunnittelija hallitsee esitysten dramaturgisen ja teknisen suunnittelun. Elokuva ja televisioilmaisuun painottuvien perusopintojen kautta opiskelija saa hyvät valmiudet myös videosuunnitteluun ja liikkuvan kuvan näyttämölliseen toteuttamiseen. Valosuunnittelija voi työllistyä teattereihin, monitoimitaloihin, elokuvan ja television tehtäviin ja tapahtumatuotantoihin.
VALMISTUVIEN TYÖELÄMÄÄN SIJOITTUMINEN
Valmistuneet opiskelijat ovat sijoittuneet tuotannollisiin ja taiteellisiin tehtäviin esimerkiksi televisio-, mainos-, elokuva- ja jälkituotantroyhtiöihin. Valo- ja ääniopiskelijoiden työllistäjiä ovat olleet myös teatterit ja tapahtuma-alan yritykset. Oman yrityksen perustaminen on myös yleistä. Työllistymis- ja uraseurantakyselyjen mukaan opiskelijat työllistyvät hyvin opiskelualalleen.
KOULUTUKSEN ARVOPERUSTA
Elokuvan ja television koulutuksessa arvostetaan kulttuurialan ja taiteen perinteitä samalla kun luodaan uusia sisällön tekemisen ja tuottamisen tapoja. Luovan ja innovatiivisen työn lähtökohtana on erilaisuuden, moniarvoisuuden ja monikulttuurisuuden kunnioittamisen.
Yksilö on aktiivinen toimija, joka voi valinnoillaan vaikuttaa kulttuurin prosesseihin. Elokuva- ja televisioalan ammattilaisuuteen sisältyy näin oman ammattietiikan ja mediaan liittyvien eettisten kysymysten pohtiminen sekä mediakulttuurin kriittinen ymmärrys. Kestävään kehitykseen pohjautuva ajattelu läpäisee koulutuksen liittyen opintojen teemoihin ja toteuttamisen tapoihin.
OPETUKSEN TOTEUTTAMINEN
Kaikille yhteiset perusopinnot sisältävät sekä elokuvan että television sisällöllisen, ilmaisullisen ja tuotannollisen työn perusteet. Valitun osaamisalan opinnot sijoittuvat toiseen opintovuoteen, minkä jälkeen osaamista syvennetään projekteissa työharjoittelusssa ja opinnäytetyössä.
Koulutusohjelman keskeinen työtapa on projektiopiskelu, jossa korostuu paitsi ammattikäytäntöjen oppiminen myös ryhmätyöskentelyn, vuorovaikutuksen ja projektinhallinnan osaaminen. Opetussuunnitelmassa on projektinhallinnan opintoja yhteensä 25 opintopistettä. Ensimmäisenä vuonna opiskellaan projektinhallinnan perusteet, toisena vuonna keskitytään asiakasprojektien hallintaan ja kolmantena vuonna kehittämisprojektien hallintaan.
KOULUTUSOHJELMAN TUOTTAMA OSAAMINEN ERI OPINTOVUOSINA
Ensimmäinen vuosi
Ensimmäisen vuoden opintojen tavoitteena on saavuttaa sellainen työelämäosaaminen, että opiskelija pystyy toimimaan avustavassa työroolissa elokuva- tai televisiotuotannossa. Sisältöopinnoissa kehitetään havainnoinnin ja ideoinnin taitoja sekä opiskellaan käsikirjoittamisen ja elokuvailmaisun perusteita. Projektiopinnoissa perehdytään audiovisuaalisen tuotannon eri työprosesseihin ja projektinhallintaan sekä toteutetaan fiktioprojekti. Vuorovaikutus- ja ryhmätyötaitojen kehittäminen on tärkeä osa projektiopiskelua. Ensimmäisenä vuoden opintoihin kuuluvat myös tapahtumatuotannon perusteet, suomen kielen ja viestinnän opinnot, mediahistoria sekä englannin kieliopinnot.
Toinen vuosi
Toisen vuoden opintojen tavoitteena on saavuttaa sellainen työelämäosaaminen, että opiskelija pystyy työskentelemään itsenäisesti suorittavassa työroolissa. Toisen vuoden perusopinnoissa perehdytään televisio-ohjelmien suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä tv-journalismiin. Keväällä alkavissa ammattiopinnoissa opiskelijat valitsevat osaamisalan. Toisena vuonna suoritetaan myös ruotsin kieli (nk. virkamies-ruotsi). Ruotsin kielessä järjestetään tasokurssi ja valmentavaa opetusta ensimmäisenä opiskeluvuonna.
Kolmas vuosi
Kolmannen vuoden opintojen tavoitteena on tukea opiskelijan innovoivan asiantuntijuuden kehittymistä. Opiskelijat kehittävät ja toteuttavat av-projekteja yhteistyökumppanien kanssa. Opiskelijat ideoivat niitä itse aktiivisesti. Tavoitteena on alaa kehittävä toteuttamistapa, jossa esimerkiksi luodaan uudenlaista sisältöä, ideoidaan jakelukanavia ja kohdeyleisöjä, parannetaan työmenetelmiä tai sovelletaan uudenlaista teknologiaa. Projekteissa ohjaus järjestetään ryhmän tarpeiden mukaisesti. Kolmantena vuonna perehdytään myös audiovisuaalisen alan liiketoimintaan ja yrittäjyyteen sekä elokuva- ja televisiotutkimukseen. Kansainvälinen vaihto on suositeltava kolmantena tai neljäntenä opiskeluvuonna kuten myös vaihtoehtoiset ammattiopinnot sekä vapaasti valittavat opinnot.
Neljäs vuosi
Neljännen vuoden tavoitteena on saavuttaa työelämäosaaminen, jossa opiskelijalla on valmiudet toimia taiteellisissa, tuotannollisissa tai teknisissä asiantuntijatehtävissä. Opiskelija toteuttaa opinnäytetyön ja saattaa puuttuvat opinnot loppuun. Neljänteen vuoteen voi myös sijoittaa harjoittelua, kansainvälisen vaihdon ja vaihtoehtoisia ammattiopintoja. Opinnäytetyöhön liittyvät tutkimus- ja kehittämismenetelmien ja asiantuntijaraportoinnin opintojaksot. Opinnäytetyö on projekti, johon liittyy kirjallinen raportti ja opiskelijan osaamisen kokoava näyteportfolio.
HARJOITTELU
Harjoittelu on kestoltaan yhteensä viisi kuukautta (30 opintopistettä). Harjoittelu alkaa harjoittelukäytäntöihin, työnhakuun ja työelämäkäytäntöihin perehdyttävällä osuudella. Harjoittelu suoritetaan 2 - 3 jaksossa ja se voi tapahtua myös omassa yrityksessä. Harjoitteluun valmennus tapahtuu toisena opintovuonna, mutta harjoittelun voi aloittaa jo aikaisemmin henkilökohtaisen opintosuunnittelun kautta. Harjoittelu on tärkeä osa ammattiosaamisen saavuttamista. Suositeltavaa on, että opiskelija tutustuu useampaan työpaikkaan ja työtehtävään. Harjoittelulla on aina ohjaaja ja siitä laaditaan koulun ja työpaikan välinen sopimus, johon kirjataan myös oppimistavoitteet.
VAIHTOEHTOISET AMMATTIOPINNOT JA VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
Opiskelija valitsee pakollisten ammattiopintojen lisäksi vaihtoehtoisia ammattiopintoja elokuvan ja television koulutusohjelman tarjonnasta. Ne voi valita myös muiden koulutusohjelmien tarjonnasta sekä aikaisemmin suoritetuista korkeakouluopinnoista.
Tutkintoon kuuluvat myös vapaasti valittavat opinnot, joita opiskelija suorittaa 15 opintopistettä. Ne voi valita minkä tahansa korkeakoulun opintotarjonnasta.
OPINTOJEN RAKENNE
Medianomi (AMK) tutkinnon laajuus on 240 opintopistettä. Tutkinto koostuu seuraavista osista:
- Perusopinnot 120 op
- Ammattiopinnot 60 op
- Vapaasti valittavat opinnot 15 op
- Harjoittelu 30 op
- Opinnäytetyö 15 op

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2013-2014 2014-2015 2015-2016 2016-2017 Syksy 2013 Kevät 2014 Syksy 2014 Kevät 2015 Syksy 2015 Kevät 2016 Syksy 2016 Kevät 2017 1. / 2013 2. / 2013 3. / 2014 4. / 2014 1. / 2014 2. / 2014 3. / 2015 4. / 2015 1. / 2015 2. / 2015 3. / 2016 4. / 2016 1. / 2016 2. / 2016 3. / 2017 4. / 2017
12ELOTV-1000
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

120
12ELOTV-1001
Itsensä kehittäminen

(Valitaan kaikki )

9
ET-P1 Portfolio 1 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
ET-P2 Portfolio 2 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
ET-P3 Portfolio 3 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
12ELOTV-1002
Viestintä ja vuorovaikutus

(Valitaan kaikki )

16
ET-P4 Tietokoneen käyttö 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
ET-P6 Englannin kieli ja viestintä 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-P5 Suomen kieli ja viestintä 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-P7 Ruotsin kielen kirjallinen taito 2 2 1 1 0.5 0.5 0.5 0.5
ET-P8 Ruotsin kielen suullinen taito 1 1 0.5 0.5 0.3 0.3 0.3 0.3
12ELOTV-1003
Projektinhallinta

(Valitaan kaikki )

25
ET-P9 Työprosessien hallinta 10 10 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
ET-P10 Projektinhallinta 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-P11 Asiakasprojektinhallinta 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-P12 Kehittämisprojektin hallinta 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
12ELOTV-1004
Elokuva

(Valitaan kaikki )

25
ET-P13 Ideointi 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-P14 Fiktion käsikirjoittaminen 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-P15 Elokuvailmaisun perusteet 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-P16 Fiktioprojekti 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-P26 Elokuvan dramaturginen analyysi 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
12ELOTV-1005
Tapahtumat

(Valitaan kaikki )

5
ET-P17 Tapahtumatuotanto 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
12ELOTV-1006
Televisio

(Valitaan kaikki )

20
ET-P18 Televisiojournalismi 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-P19 Televisio-ohjelmien suunnittelu 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-P20 Televisiotuotannon hallinta ja toteutus 10 10 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
12ELOTV-1007
Teoria ja tutkiminen

(Valitaan kaikki )

20
ET-P21 Mediahistoria 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-P23 Elokuva- ja televisiotutkimus 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-P24 Opinnäytehankkeen suunnittelu ja menetelmät 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-P25 Opinnäytehankkeen dokumentointi ja raportointi 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
12ELOTV-1020
Valinnaiset perusopinnot

(Valitaan (kpl): 0)

0
12ELOTV-1008
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 60)

60
12ELOTV-1009
Tuottaminen ja ohjaaminen

(Valitaan kaikki )

25
ET-A44 Tuotannon suunnittelu, organisointi ja johtaminen 10 10 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
ET-A3 Markkinointi ja tiedottaminen 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A4 Ohjaus ja kohtaussuunnittelu 5
ET-A5 Näyttelijäohjaus 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
12ELOTV-1010
Kuvaus ja kuvavalaisu

(Valitaan kaikki )

20
ET-A6 Elokuvan valaisu 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A7 Kuvaussuunnittelu, kuvaus ja jälkikäsittely 10 10 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
ET-A4 Ohjaus ja kohtaussuunnittelu 5
12ELOTV-1011
Leikkaus ja kuvankäsittely

(Valitaan kaikki )

25
ET-A81 Leikkausilmaisu ja dramaturgia 10 10 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
ET-A9 Digitaalinen kuva- ja äänileikkaus 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A11 Liikkuvan kuvan jälkikäsittely 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A4 Ohjaus ja kohtaussuunnittelu 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
12ELOTV-1012
Äänisuunnittelu

(Valitaan kaikki )

20
ET-A13 Äänisuunnittelu ja kenttä-äänitys 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A14 Äänisuunnittelu ja miksaus 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A15 Äänisuunnittelu ja jälkiäänitys 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A16 Musiikin äänitys ja miksaus 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
12ELOTV-1013
Käsikirjoittaminen

(Valitaan kaikki )

20
ET-A41 Kirjoittajana kehittyminen 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A17 Lyhytelokuvan käsikirjoittaminen ja ennakkosuunnittelu 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A18 Kuunnelman käsikirjoittaminen ja ennakkosuunnittelu 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A19 Televisiodraaman käsikirjoittaminen 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
12ELOTV-1014
Valosuunnittelu

(Valitaan kaikki )

25
ET-A91 Valo ja teatteri 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A21 Teatterihistoria 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A22 Esityksen valosuunnitteluprosessi 5 5 5 2.5 2.5
ET-A25 Valon ja värin vuorovaikutus ja estetiikka 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A24 Projekti 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
12ELOTV-1015
Vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0)

0
ET-A29 Elokuvahistoria 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A30 Taidehistoria 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A32 Dokumenttielokuvaprojekti 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A33 Henkilödokumentti 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A34 Kuunnelmaprojekti 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A35 Musiikin tuottaminen 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A36 Musiikki ja monikanava 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A37 Efektointi 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A23 Esityksen äänisuunitteluprosessi 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A38 Kulttuuritapahtumat 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A39 Projektit 10 10 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
ET-A42 Ammattikirjallisuus 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
N-LY0714 Puoli vuotta yrittäjänä 10 10 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
ET-A43 Kehittämö 15 15 7.5 7.5 3.8 3.8 3.8 3.8
V-A93 Journalismi 10 10 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
12ELOTV-1016
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen

(Valitaan kaikki )

20
ET-A26 Av-alan liiketoiminta ja yrittäjyys 5 5 2.5 2.5 1.3 1.3 1.3 1.3
ET-A82 Av-kehitysprojektit 15 15 7.5 7.5 3.8 3.8 3.8 3.8
12ELOTV-1017
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
12ELOTV-1018
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
ET-H0 Harjoittelu- ja työelämävalmennus 3 3 1.5 1.5 0.8 0.8 0.8 0.8
ET-H1 Harjoittelu 1 7 7 3.5 3.5 1.8 1.8 1.8 1.8
ET-H2 Harjoittelu 2 10 10 10 5 5
ET-H3 Harjoittelu 3 10 10 5 5 2.5 2.5 2.5 2.5
12ELOTV-1019
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki )

15
ET-BT Opinnäytetyö 15 15 7.5 7.5 3.8 3.8 3.8 3.8
Yhteensä 240 61 171 148 30 30.5 30.5 83 88 69 79 15 15 15.8 15.8 15.8 15.8 42.8 42.8 45.3 45.3 35.4 35.4 40.4 40.4 7.55 7.55 7.55 7.55

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

TAMKin yhteiset osaamiset

Mitä jokaisen TAMKista valmistuvan opiskelijan pitää osata?

Eettinen osaaminen

Opiskelija

- ottaa vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista

- toimii kaikessa yleisten ja oman alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti

- ottaa huomioon erilaiset näkökulmat työskentelyssään

- soveltaa yhdenvertaisuuden periaatteita

- soveltaa globaalin vastuun periaatteita

- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen.

Portfolio 1
Portfolio 2
Portfolio 3
Innovaatio-osaaminen

Opiskelija

- osaa havainnoida ja analysoida toimintaympäristöä

- osaa kyseenalaistaa ja uudistaa vallitsevia toimintatapoja

- osaa soveltaa erilaisia ideoinnin ja ongelmanratkaisun keinoja yksin ja ryhmissä

- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen tietoa ja menetelmiä monialaisissa työryhmissä

- osaa antaa oman asiantuntemuksensa muiden käyttöön ja hyödyntää muiden asiantuntemusta

- osaa suunnata oma työtään siten, että se edistää taloudellisesti kannattavia ja/tai hyvinvointia lisääviä ratkaisuja.

Valo ja teatteri
Teatterihistoria
Esityksen valosuunnitteluprosessi
Valon ja värin vuorovaikutus ja estetiikka
Projekti
Kansainvälisyysosaaminen

Opiskelija

- osaa viestiä eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa, hallitsee oman alansa työtehtävissä tarvittavan kielitaidon

- suhtautuu työskentelyyn monikulttuurisessa ympäristössä ennakkoluulottomasti ja avoimesti

- seuraa aktiivisesti alansa kansainvälistä kehitystä ja ymmärtää sen vaikutukset ja mahdollisuudet

Ei liitettyjä opintojaksoja

Oppimisen taidot

Opiskelija

- osaa arvioida ja kehittää oppimistapojaan

- osaa henkilökohtaisen tiedonmuodostusprosessinsa avulla kehittää omaa osaamistaan

- osaa hankkia, arvioida käsitellä ja soveltaa tietoa reflektiota ja kriittistä reflektiota hyödyntäen

- kykenee oppimaan ryhmässä ja edistämään ryhmässä tapahtuvaa oppimista.

Portfolio 1
Portfolio 2
Portfolio 3
Valo ja teatteri
Teatterihistoria
Esityksen valosuunnitteluprosessi
Valon ja värin vuorovaikutus ja estetiikka
Työyhteisöosaaminen

Opiskelija

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia

- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa

- osaa hyödyntää tieto- ja viestintä-tekniikkaa oman alansa tehtävissä

- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa

- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa

- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä

- omaa valmiuksia yrittäjyyteen.

Portfolio 2
Portfolio 3
Valo ja teatteri
Esityksen valosuunnitteluprosessi
Projekti
Luokittelemattomat
Tietokoneen käyttö
Englannin kieli ja viestintä
Suomen kieli ja viestintä
Ruotsin kielen kirjallinen taito
Ruotsin kielen suullinen taito
Työprosessien hallinta
Projektinhallinta
Asiakasprojektinhallinta
Kehittämisprojektin hallinta
Ideointi
Fiktion käsikirjoittaminen
Elokuvailmaisun perusteet
Fiktioprojekti
Elokuvan dramaturginen analyysi
Tapahtumatuotanto
Televisiojournalismi
Televisio-ohjelmien suunnittelu
Televisiotuotannon hallinta ja toteutus
Mediahistoria
Elokuva- ja televisiotutkimus
Opinnäytehankkeen suunnittelu ja menetelmät
Opinnäytehankkeen dokumentointi ja raportointi
Tuotannon suunnittelu, organisointi ja johtaminen
Markkinointi ja tiedottaminen
Ohjaus ja kohtaussuunnittelu
Näyttelijäohjaus
Elokuvan valaisu
Kuvaussuunnittelu, kuvaus ja jälkikäsittely
Ohjaus ja kohtaussuunnittelu
Leikkausilmaisu ja dramaturgia
Digitaalinen kuva- ja äänileikkaus
Liikkuvan kuvan jälkikäsittely
Ohjaus ja kohtaussuunnittelu
Äänisuunnittelu ja kenttä-äänitys
Äänisuunnittelu ja miksaus
Äänisuunnittelu ja jälkiäänitys
Musiikin äänitys ja miksaus
Kirjoittajana kehittyminen
Lyhytelokuvan käsikirjoittaminen ja ennakkosuunnittelu
Kuunnelman käsikirjoittaminen ja ennakkosuunnittelu
Televisiodraaman käsikirjoittaminen
Elokuvahistoria
Taidehistoria
Dokumenttielokuvaprojekti
Henkilödokumentti
Kuunnelmaprojekti
Musiikin tuottaminen
Musiikki ja monikanava
Efektointi
Esityksen äänisuunitteluprosessi
Kulttuuritapahtumat
Projektit
Ammattikirjallisuus
Puoli vuotta yrittäjänä
Kehittämö
Journalismi
Av-alan liiketoiminta ja yrittäjyys
Av-kehitysprojektit
Harjoittelu- ja työelämävalmennus
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Harjoittelu 3
Opinnäytetyö

Todistusjäsentely - amk-tutkinto (EQF 6)

Jäsentely, jossa voidaan tuoda näkyväksi opintojaksojen jakautuminen asetuksen mukaisesti perus- tai ammattiopintoihin, harjoitteluun, opinnäytetyöhön tai vapaasti valittaviin opintoihin.

Harjoittelu
Harjoittelu- ja työelämävalmennus
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Harjoittelu 3
Opinnäytetyö
Opinnäytetyö
Perus- ja ammattiopinnot
Portfolio 1
Portfolio 2
Portfolio 3
Tietokoneen käyttö
Englannin kieli ja viestintä
Suomen kieli ja viestintä
Ruotsin kielen kirjallinen taito
Ruotsin kielen suullinen taito
Työprosessien hallinta
Projektinhallinta
Asiakasprojektinhallinta
Kehittämisprojektin hallinta
Ideointi
Fiktion käsikirjoittaminen
Elokuvailmaisun perusteet
Fiktioprojekti
Elokuvan dramaturginen analyysi
Tapahtumatuotanto
Televisiojournalismi
Televisio-ohjelmien suunnittelu
Televisiotuotannon hallinta ja toteutus
Mediahistoria
Elokuva- ja televisiotutkimus
Opinnäytehankkeen suunnittelu ja menetelmät
Opinnäytehankkeen dokumentointi ja raportointi
Tuotannon suunnittelu, organisointi ja johtaminen
Markkinointi ja tiedottaminen
Ohjaus ja kohtaussuunnittelu
Näyttelijäohjaus
Elokuvan valaisu
Kuvaussuunnittelu, kuvaus ja jälkikäsittely
Ohjaus ja kohtaussuunnittelu
Leikkausilmaisu ja dramaturgia
Digitaalinen kuva- ja äänileikkaus
Liikkuvan kuvan jälkikäsittely
Ohjaus ja kohtaussuunnittelu
Äänisuunnittelu ja kenttä-äänitys
Äänisuunnittelu ja miksaus
Äänisuunnittelu ja jälkiäänitys
Musiikin äänitys ja miksaus
Kirjoittajana kehittyminen
Lyhytelokuvan käsikirjoittaminen ja ennakkosuunnittelu
Kuunnelman käsikirjoittaminen ja ennakkosuunnittelu
Televisiodraaman käsikirjoittaminen
Valo ja teatteri
Teatterihistoria
Esityksen valosuunnitteluprosessi
Valon ja värin vuorovaikutus ja estetiikka
Projekti
Av-alan liiketoiminta ja yrittäjyys
Av-kehitysprojektit
Vapaasti valittavat opinnot
Elokuvahistoria
Taidehistoria
Dokumenttielokuvaprojekti
Henkilödokumentti
Kuunnelmaprojekti
Musiikin tuottaminen
Musiikki ja monikanava
Efektointi
Esityksen äänisuunitteluprosessi
Kulttuuritapahtumat
Projektit
Ammattikirjallisuus
Puoli vuotta yrittäjänä
Kehittämö
Journalismi
Luokittelemattomat

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
12ELOTV-1000
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

120
12ELOTV-1001
Itsensä kehittäminen

(Valitaan kaikki )

9
ET-P1 Portfolio 1 3
ET-P2 Portfolio 2 3
ET-P3 Portfolio 3 3
12ELOTV-1002
Viestintä ja vuorovaikutus

(Valitaan kaikki )

16
ET-P4 Tietokoneen käyttö 3
ET-P6 Englannin kieli ja viestintä 5
ET-P5 Suomen kieli ja viestintä 5
ET-P7 Ruotsin kielen kirjallinen taito 2
ET-P8 Ruotsin kielen suullinen taito 1
12ELOTV-1003
Projektinhallinta

(Valitaan kaikki )

25
ET-P9 Työprosessien hallinta 10
ET-P10 Projektinhallinta 5
ET-P11 Asiakasprojektinhallinta 5
ET-P12 Kehittämisprojektin hallinta 5
12ELOTV-1004
Elokuva

(Valitaan kaikki )

25
ET-P13 Ideointi 5
ET-P14 Fiktion käsikirjoittaminen 5
ET-P15 Elokuvailmaisun perusteet 5
ET-P16 Fiktioprojekti 5
ET-P26 Elokuvan dramaturginen analyysi 5
12ELOTV-1005
Tapahtumat

(Valitaan kaikki )

5
ET-P17 Tapahtumatuotanto 5
12ELOTV-1006
Televisio

(Valitaan kaikki )

20
ET-P18 Televisiojournalismi 5
ET-P19 Televisio-ohjelmien suunnittelu 5
ET-P20 Televisiotuotannon hallinta ja toteutus 10
12ELOTV-1007
Teoria ja tutkiminen

(Valitaan kaikki )

20
ET-P21 Mediahistoria 5
ET-P23 Elokuva- ja televisiotutkimus 5
ET-P24 Opinnäytehankkeen suunnittelu ja menetelmät 5
ET-P25 Opinnäytehankkeen dokumentointi ja raportointi 5
12ELOTV-1020
Valinnaiset perusopinnot

(Valitaan (kpl): 0 )

0
12ELOTV-1008
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 60 )

60
12ELOTV-1009
Tuottaminen ja ohjaaminen

(Valitaan kaikki )

25
ET-A44 Tuotannon suunnittelu, organisointi ja johtaminen 10
ET-A3 Markkinointi ja tiedottaminen 5
ET-A4 Ohjaus ja kohtaussuunnittelu 5
ET-A5 Näyttelijäohjaus 5
12ELOTV-1010
Kuvaus ja kuvavalaisu

(Valitaan kaikki )

20
ET-A6 Elokuvan valaisu 5
ET-A7 Kuvaussuunnittelu, kuvaus ja jälkikäsittely 10
ET-A4 Ohjaus ja kohtaussuunnittelu 5
12ELOTV-1011
Leikkaus ja kuvankäsittely

(Valitaan kaikki )

25
ET-A81 Leikkausilmaisu ja dramaturgia 10
ET-A9 Digitaalinen kuva- ja äänileikkaus 5
ET-A11 Liikkuvan kuvan jälkikäsittely 5
ET-A4 Ohjaus ja kohtaussuunnittelu 5
12ELOTV-1012
Äänisuunnittelu

(Valitaan kaikki )

20
ET-A13 Äänisuunnittelu ja kenttä-äänitys 5
ET-A14 Äänisuunnittelu ja miksaus 5
ET-A15 Äänisuunnittelu ja jälkiäänitys 5
ET-A16 Musiikin äänitys ja miksaus 5
12ELOTV-1013
Käsikirjoittaminen

(Valitaan kaikki )

20
ET-A41 Kirjoittajana kehittyminen 5
ET-A17 Lyhytelokuvan käsikirjoittaminen ja ennakkosuunnittelu 5
ET-A18 Kuunnelman käsikirjoittaminen ja ennakkosuunnittelu 5
ET-A19 Televisiodraaman käsikirjoittaminen 5
12ELOTV-1014
Valosuunnittelu

(Valitaan kaikki )

25
ET-A91 Valo ja teatteri 5
ET-A21 Teatterihistoria 5
ET-A22 Esityksen valosuunnitteluprosessi 5
ET-A25 Valon ja värin vuorovaikutus ja estetiikka 5
ET-A24 Projekti 5
12ELOTV-1015
Vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0 )

0
ET-A29 Elokuvahistoria 5
ET-A30 Taidehistoria 5
ET-A32 Dokumenttielokuvaprojekti 5
ET-A33 Henkilödokumentti 5
ET-A34 Kuunnelmaprojekti 5
ET-A35 Musiikin tuottaminen 5
ET-A36 Musiikki ja monikanava 5
ET-A37 Efektointi 5
ET-A23 Esityksen äänisuunitteluprosessi 5
ET-A38 Kulttuuritapahtumat 5
ET-A39 Projektit 10
ET-A42 Ammattikirjallisuus 5
N-LY0714 Puoli vuotta yrittäjänä 10
ET-A43 Kehittämö 15
V-A93 Journalismi 10
12ELOTV-1016
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen

(Valitaan kaikki )

20
ET-A26 Av-alan liiketoiminta ja yrittäjyys 5
ET-A82 Av-kehitysprojektit 15
12ELOTV-1017
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 15 )

15
12ELOTV-1018
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
ET-H0 Harjoittelu- ja työelämävalmennus 3
ET-H1 Harjoittelu 1 7
ET-H2 Harjoittelu 2 10
ET-H3 Harjoittelu 3 10
12ELOTV-1019
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki )

15
ET-BT Opinnäytetyö 15
Siirry alkuun