Esimiehen työkalupakki (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00DQ62-3004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.12.2021 - 06.01.2022
Ajoitus
01.01.2022 - 07.03.2022
Laajuus
10 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
90 % Lähiopetus, 10 % Verkossa tapahtuva opiskelu
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
5 - 55
Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Riitta Brännare
- Sami Salonen
Vastuuhenkilö
Riitta Brännare
Ryhmät
-
20RESTORestonomi 2020, päivätoteutus
Tavoitteet (OJ)
Opiskelija osaa
- rekrytoida ja perehdyttää työntekijät
- opastaa työntekijät toimimaan työyhteisön tavoitteiden mukaisesti
- suunnitella, analysoida ja kehittää operatiivista henkilöstöjohtamista.
Sisältö (OJ)
MITÄ välineitä tarvitaan esihenkilön työkalupakkiin?
MIKSI henkilöstöjohtaminen on tärkeää esihenkilötyössä?
MITEN toimia lakien ja ohjeiden mukaisesti esihenkilötehtävissä?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)
Tiedostaa liikeidean mukaisen OPERATIIVISEN henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Tietää mitä on henkilöstöjohtaminen ja mitä siihen liittyy.
Tiedostaa henkilöstöjohtamisen välineitä ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)
Ymmärtää liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä.
Ymmärtää henkilöstöjohtamisessa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)
Osaa laatia liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen suunnitelman.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä kannattavasti ja resurssit huomioiden.
Osaa ottaa henkilöstöjohtamisessa huomioon motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen tärkeyden. Osaa analysoida tekemiensä päätösten vaikutusta työyhteisöön.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
varsinainen tenttiaika
työlainsäädäntö
henkilöstöjohtaminen
laskenta
1.rästitentti
työlainsäädäntö
henkilöstöjohtaminen
laskenta
2.rästitentti
työlainsäädäntö
henkilöstöjohtaminen
laskenta
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
- luennot, haroitukset ja tentit (henkilöstöjohtaminen, työlainsäädäntö, laskenta)
- osallistuminen tiimien projektityöskentelyyn (itse- ja vertaisarviointi työskentelyprosessista ja lopputuloksesta)
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
-luennot + luentoihin liittyvät tehtävät ja tentit
-harjoitukset (yksilötyöt ja tiimissä tehtävät)
-tiimityöt kuten projektit
Oppimateriaalit
Luentomateriaali
+
Eräsalo, U. 2011. Käytännön henkilöstöjohtaminen hotelli- ja ravintola-alalla. Restamark.
Hyppänen, R. 2013 (2007). Esimiesosaaminen. Liiketoiminnan menestystekijä. Edita.
+
Laskenta
Heikkilä, P & Saranpää, T. 2013. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark.
Heikkilä, P., Rauhala, M. & Saranpää, T. 2013. Hotelli- ja ravintola-alan sisäisen laskentatoimen harjoituskirja. Restamark.
+
Moodlessa osoitetut materiaalit
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
-op = 27 tuntia opiskeijan työtä keskimäärin riippuen opiskelu- ja työtaustastas sekä jokaisen omasta panostuksesta
-ajankäyttö: luennot, tenttiin valmistautuminen, tehtävät, harjoitukset ja toimeksiannot, tiimityöt
ks. aikataulu
Sisällön jaksotus
-työlainsäädäntö ja työturvallisuus 2 op (yksilösuoritus)
-työvuorosuunnittelu 1 op (yksilö/parityö)
-laskenta – 1 op (yksilösuoritus)
-henkilöstöjohtaminen 2 op (yksilösuoritus) + projektityö 2 op (tiimityö)
-rekrytointiprojektityöt 2 op (tiimityö)
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
ei ole
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
rekrytointiin liittyvä projekti(t), henkilöstöjohtamiseen liittyvät harjoitustyöt (elinkeinoon sidottuja)
Kansainvälisyys
ei ole
Lisätietoja opiskelijoille
Kurssi toteutuu viikoilla 2 - 8 maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9.00 - 15.00 mutta tästä on päiväkohtaiset aikataulut moodlessa.
Kurssin on pääsääntöisesti kontaktiopiskelua TAMKilla, joitakin etäluentoja pidetään ja projektityöt ja harjotukset ovat osaksi ohjattuja, osaksi opiskelijoiden itseopiskeluna toteutettavia.
Koronatilanne huomioidaan kurssin aikana.