Siirry suoraan sisältöön

Esimiehen työkalupakki (10 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00DQ62-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2021 - 06.01.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2022 - 07.03.2022
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
10 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
5 - 55
Koulutus
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Riitta Brännare
Sami Salonen
Vastuuhenkilö
Riitta Brännare
Opintojakso
8T00DQ62

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa
- rekrytoida ja perehdyttää työntekijät
- opastaa työntekijät toimimaan työyhteisön tavoitteiden mukaisesti
- suunnitella, analysoida ja kehittää operatiivista henkilöstöjohtamista.

Sisältö (Opintojakso)

MITÄ välineitä tarvitaan esihenkilön työkalupakkiin?
MIKSI henkilöstöjohtaminen on tärkeää esihenkilötyössä?
MITEN toimia lakien ja ohjeiden mukaisesti esihenkilötehtävissä?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Tiedostaa liikeidean mukaisen OPERATIIVISEN henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Tietää mitä on henkilöstöjohtaminen ja mitä siihen liittyy.
Tiedostaa henkilöstöjohtamisen välineitä ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Ymmärtää liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä.
Ymmärtää henkilöstöjohtamisessa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Osaa laatia liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen suunnitelman.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä kannattavasti ja resurssit huomioiden.
Osaa ottaa henkilöstöjohtamisessa huomioon motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen tärkeyden. Osaa analysoida tekemiensä päätösten vaikutusta työyhteisöön.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

varsinainen tenttiaika
työlainsäädäntö
henkilöstöjohtaminen
laskenta
1.rästitentti
työlainsäädäntö
henkilöstöjohtaminen
laskenta
2.rästitentti
työlainsäädäntö
henkilöstöjohtaminen
laskenta

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

- luennot, haroitukset ja tentit (henkilöstöjohtaminen, työlainsäädäntö, laskenta)
- osallistuminen tiimien projektityöskentelyyn (itse- ja vertaisarviointi työskentelyprosessista ja lopputuloksesta)

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

-luennot + luentoihin liittyvät tehtävät ja tentit
-harjoitukset (yksilötyöt ja tiimissä tehtävät)
-tiimityöt kuten projektit

Oppimateriaalit

Luentomateriaali
+
Eräsalo, U. 2011. Käytännön henkilöstöjohtaminen hotelli- ja ravintola-alalla. Restamark.
Hyppänen, R. 2013 (2007). Esimiesosaaminen. Liiketoiminnan menestystekijä. Edita.
+
Laskenta
Heikkilä, P & Saranpää, T. 2013. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark.
Heikkilä, P., Rauhala, M. & Saranpää, T. 2013. Hotelli- ja ravintola-alan sisäisen laskentatoimen harjoituskirja. Restamark.
+
Moodlessa osoitetut materiaalit

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

-op = 27 tuntia opiskeijan työtä keskimäärin riippuen opiskelu- ja työtaustastas sekä jokaisen omasta panostuksesta
-ajankäyttö: luennot, tenttiin valmistautuminen, tehtävät, harjoitukset ja toimeksiannot, tiimityöt
ks. aikataulu

Sisällön jaksotus

-työlainsäädäntö ja työturvallisuus 2 op (yksilösuoritus)
-työvuorosuunnittelu 1 op (yksilö/parityö)
-laskenta – 1 op (yksilösuoritus)
-henkilöstöjohtaminen 2 op (yksilösuoritus) + projektityö 2 op (tiimityö)
-rekrytointiprojektityöt 2 op (tiimityö)

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

ei ole

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

rekrytointiin liittyvä projekti(t), henkilöstöjohtamiseen liittyvät harjoitustyöt (elinkeinoon sidottuja)

Kansainvälisyys

ei ole

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssi toteutuu viikoilla 2 - 8 maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9.00 - 15.00 mutta tästä on päiväkohtaiset aikataulut moodlessa.
Kurssin on pääsääntöisesti kontaktiopiskelua TAMKilla, joitakin etäluentoja pidetään ja projektityöt ja harjotukset ovat osaksi ohjattuja, osaksi opiskelijoiden itseopiskeluna toteutettavia.
Koronatilanne huomioidaan kurssin aikana.

Siirry alkuun