Skip to main content

Superior’s Toolbox (10 cr)

Code: 8T00DQ62-3004

General information


Enrolment period
02.12.2021 - 06.01.2022
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2022 - 07.03.2022
Implementation has ended.
Credits
10 cr
Virtual portion
1 cr
RDI portion
2 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Hospitality Management
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
5 - 55
Degree programmes
Degree Programme in Hospitality Management
Teachers
Riitta Brännare
Sami Salonen
Person in charge
Riitta Brännare
Course
8T00DQ62

Objectives (course unit)

Students are able
- to recruit and orientate employees
- to guide employees to operate in accordance with the objectives of the work community
- to plan, analyse and develope practical HRM

Content (course unit)

WHICH instruments are needed in the superior´s toolbox?
WHY is human resource management so important for the superior?
HOW to operate as a superior according to the laws and regulations?

Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)

The student is aware of the importance of the operational human resource management (HRM) in certain business.
The student knows what the human resource management is about.
The student is aware of the HRM tools and the importance of human resource development.

Assessment criteria, good (3-4) (course unit)

The student understands the importance of the human resource management in certain business.
The student is able to implement the human resource management by using different tools.
The student understands the importance of motivation and human resource development.

Assessment criteria, excellent (5) (course unit)

The student is able to make the plan of human resource management according to the business idea.
The student is able to implement the human resource management by using different tools profitably and allowing for resources.
The student is able to regard the importance of motivation and human resource development. She/he is able to analyze the made decisions influence to the work team.

Exam schedules

varsinainen tenttiaika
työlainsäädäntö
henkilöstöjohtaminen
laskenta
1.rästitentti
työlainsäädäntö
henkilöstöjohtaminen
laskenta
2.rästitentti
työlainsäädäntö
henkilöstöjohtaminen
laskenta

Assessment methods and criteria

- luennot, haroitukset ja tentit (henkilöstöjohtaminen, työlainsäädäntö, laskenta)
- osallistuminen tiimien projektityöskentelyyn (itse- ja vertaisarviointi työskentelyprosessista ja lopputuloksesta)

Assessment scale

0-5

Teaching methods

-luennot + luentoihin liittyvät tehtävät ja tentit
-harjoitukset (yksilötyöt ja tiimissä tehtävät)
-tiimityöt kuten projektit

Learning materials

Luentomateriaali
+
Eräsalo, U. 2011. Käytännön henkilöstöjohtaminen hotelli- ja ravintola-alalla. Restamark.
Hyppänen, R. 2013 (2007). Esimiesosaaminen. Liiketoiminnan menestystekijä. Edita.
+
Laskenta
Heikkilä, P & Saranpää, T. 2013. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark.
Heikkilä, P., Rauhala, M. & Saranpää, T. 2013. Hotelli- ja ravintola-alan sisäisen laskentatoimen harjoituskirja. Restamark.
+
Moodlessa osoitetut materiaalit

Student workload

-op = 27 tuntia opiskeijan työtä keskimäärin riippuen opiskelu- ja työtaustastas sekä jokaisen omasta panostuksesta
-ajankäyttö: luennot, tenttiin valmistautuminen, tehtävät, harjoitukset ja toimeksiannot, tiimityöt
ks. aikataulu

Content scheduling

-työlainsäädäntö ja työturvallisuus 2 op (yksilösuoritus)
-työvuorosuunnittelu 1 op (yksilö/parityö)
-laskenta – 1 op (yksilösuoritus)
-henkilöstöjohtaminen 2 op (yksilösuoritus) + projektityö 2 op (tiimityö)
-rekrytointiprojektityöt 2 op (tiimityö)

Completion alternatives

ei ole

Practical training and working life cooperation

rekrytointiin liittyvä projekti(t), henkilöstöjohtamiseen liittyvät harjoitustyöt (elinkeinoon sidottuja)

International connections

ei ole

Further information

Kurssi toteutuu viikoilla 2 - 8 maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9.00 - 15.00 mutta tästä on päiväkohtaiset aikataulut moodlessa.
Kurssin on pääsääntöisesti kontaktiopiskelua TAMKilla, joitakin etäluentoja pidetään ja projektityöt ja harjotukset ovat osaksi ohjattuja, osaksi opiskelijoiden itseopiskeluna toteutettavia.
Koronatilanne huomioidaan kurssin aikana.

Go back to top of page