Siirry suoraan sisältöön

Esimiehen työkalupakki (10 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00DQ62-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.12.2021 - 06.01.2022

Ajoitus

01.01.2022 - 07.03.2022

Laajuus

10 op

Virtuaaliosuus

1 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

90 % Lähiopetus, 10 % Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

5 - 55

Koulutus

  • Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Riitta Brännare
  • Sami Salonen

Vastuuhenkilö

Riitta Brännare

Ryhmät

  • 20RESTO
    Restonomi 2020, päivätoteutus

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- rekrytoida ja perehdyttää työntekijät
- opastaa työntekijät toimimaan työyhteisön tavoitteiden mukaisesti
- suunnitella, analysoida ja kehittää operatiivista henkilöstöjohtamista.

Sisältö (OJ)

MITÄ välineitä tarvitaan esihenkilön työkalupakkiin?
MIKSI henkilöstöjohtaminen on tärkeää esihenkilötyössä?
MITEN toimia lakien ja ohjeiden mukaisesti esihenkilötehtävissä?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Tiedostaa liikeidean mukaisen OPERATIIVISEN henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Tietää mitä on henkilöstöjohtaminen ja mitä siihen liittyy.
Tiedostaa henkilöstöjohtamisen välineitä ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Ymmärtää liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä.
Ymmärtää henkilöstöjohtamisessa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Osaa laatia liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen suunnitelman.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä kannattavasti ja resurssit huomioiden.
Osaa ottaa henkilöstöjohtamisessa huomioon motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen tärkeyden. Osaa analysoida tekemiensä päätösten vaikutusta työyhteisöön.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

varsinainen tenttiaika
työlainsäädäntö
henkilöstöjohtaminen
laskenta
1.rästitentti
työlainsäädäntö
henkilöstöjohtaminen
laskenta
2.rästitentti
työlainsäädäntö
henkilöstöjohtaminen
laskenta

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

- luennot, haroitukset ja tentit (henkilöstöjohtaminen, työlainsäädäntö, laskenta)
- osallistuminen tiimien projektityöskentelyyn (itse- ja vertaisarviointi työskentelyprosessista ja lopputuloksesta)

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

-luennot + luentoihin liittyvät tehtävät ja tentit
-harjoitukset (yksilötyöt ja tiimissä tehtävät)
-tiimityöt kuten projektit

Oppimateriaalit

Luentomateriaali
+
Eräsalo, U. 2011. Käytännön henkilöstöjohtaminen hotelli- ja ravintola-alalla. Restamark.
Hyppänen, R. 2013 (2007). Esimiesosaaminen. Liiketoiminnan menestystekijä. Edita.
+
Laskenta
Heikkilä, P & Saranpää, T. 2013. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark.
Heikkilä, P., Rauhala, M. & Saranpää, T. 2013. Hotelli- ja ravintola-alan sisäisen laskentatoimen harjoituskirja. Restamark.
+
Moodlessa osoitetut materiaalit

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

-op = 27 tuntia opiskeijan työtä keskimäärin riippuen opiskelu- ja työtaustastas sekä jokaisen omasta panostuksesta
-ajankäyttö: luennot, tenttiin valmistautuminen, tehtävät, harjoitukset ja toimeksiannot, tiimityöt
ks. aikataulu

Sisällön jaksotus

-työlainsäädäntö ja työturvallisuus 2 op (yksilösuoritus)
-työvuorosuunnittelu 1 op (yksilö/parityö)
-laskenta – 1 op (yksilösuoritus)
-henkilöstöjohtaminen 2 op (yksilösuoritus) + projektityö 2 op (tiimityö)
-rekrytointiprojektityöt 2 op (tiimityö)

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

ei ole

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

rekrytointiin liittyvä projekti(t), henkilöstöjohtamiseen liittyvät harjoitustyöt (elinkeinoon sidottuja)

Kansainvälisyys

ei ole

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssi toteutuu viikoilla 2 - 8 maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9.00 - 15.00 mutta tästä on päiväkohtaiset aikataulut moodlessa.
Kurssin on pääsääntöisesti kontaktiopiskelua TAMKilla, joitakin etäluentoja pidetään ja projektityöt ja harjotukset ovat osaksi ohjattuja, osaksi opiskelijoiden itseopiskeluna toteutettavia.
Koronatilanne huomioidaan kurssin aikana.