Siirry suoraan sisältöön

Henkilöstövoimavarojen johtaminenLaajuus (5 op)

Tunnus: NY00EC59

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija
tunnistaa omat vahvuutensa johtamistilanteissa
ymmärtää osaamisen johtamisen strategisen merkityksen
tuntee henkilöstövoimavarojen johtamisen modernit käytännöt
osaa kehittää henkilöstövoimavarojen johtamista yksilö-, tiimi- ja organisaatiotasolla

Sisältö

Moduuli 1. Itsensä johtaminen ja motivaatio (henkilökohtainen motivaatioprofiilin tekeminen, modernit motivaatioteoriat, tehokas itsensä johtaminen)
Moduuli 2. Osaamisen johtaminen ja HRM (osaamisen johtaminen esimiehen strategisena roolina, osaamisen arviointi, rekrytointi, perehdytys, palkitseminen, toimiva kehityskeskustelu käytännössä)
Moduuli 3. Valmentava johtajuus ja osaamisen kehittäminen (uudet johtamisteoriat, valmentaminen käytännössä, osaamisen kehittämisen menetelmät)
Moduuli 4. Tiimien johtamisella huipputulokseen (monimuotoisen työyhteisön johtaminen, huipputiimien rakentaminen ja johtaminen, konfliktien ja ristiriitojen ratkaiseminen)

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelijalla on orastava käsitys henkilöstövoimavarojen johtamisesta. Osallistuja kykenee listaamaan henkilöstövoimavarojen keskeisiä osa-alueita, mutta ei kykene soveltamaan niitä omaan työhönsä tai aikaisempiin kokemuksiinsa eikä haastavien esimiestilanteiden ratkaisemiseen.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelijalla on selkeä käsitys henkilöstövoimavarojen johtamisesta. Osallistuja kykenee listaamaan henkilöstövoimavarojen keskeisiä osa-alueita, kykenee jossain määrin soveltamaan niitä omaan työhönsä tai aikaisempiin kokemuksiinsa ja haastavien esimiestilanteiden ratkaisemiseen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijalla on erinomainen käsitys henkilöstövoimavarojen johtamisesta. Osallistuja kykenee soveltamaan ja edelleen kehittämään henkilöstövoimavarojen keskeisiä osa-alueita sekä omaan työhönsä että ratkaisemaan haastavia esimiestilanteita yhdessä muiden kanssa. Osallistuja kykenee reflektoimaan omaa toimintaansa ja osaamistaan monipuolisesti, sekä kehittämään omaa toimintaansa.